Ποια είναι, τελικά, τα υπαρξιακά άγχη ενός μιλένιαλ;

Ποια είναι, τελικά, τα υπαρξιακά άγχη ενός μιλένιαλ;

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχοντας γεννηθεί τον Φεβρουάριο του 1981, ο βετεράνος ηθοποιός (500 Days of Summer, Inception, Snowden, Don Jon κτλ.), που μπήκε στην υποκριτική από πιτσιρίκι (από τα 8 του), είναι οριακά (για δύο μήνες) καθαρόαιμος μιλένιαλ. Εξ ου και έχει κάθε δικαίωμα να είναι αυτός που μας παρουσιάζει τα άγχη της γενιάς του. 

Για την ακρίβεια τα άγχη που θα είχε κάποιος στην ηλικία του αν δεν τα έχει καταφέρει τόσο καλά όσο ο ίδιος. Όπως δηλαδή το alter ego του (υπό μια έννοια), ο Mr. Corman, ο αποτυχημένος ροκ σταρ και νυν βαριεστημένος δάσκαλος δημοτικού στο Λος Άντζελες που κάνει βόλτα τη μιζέρια του στο σπίτι του, στα σπίτια των φίλων του, στην τάξη του σχολείου. Και, ενίοτε, σε κάποιο μπαρ, όπου από το πρώτο επεισόδιο του προκύπτει ένα one night stand, με καταστροφικά και ξεκαρδιστικά αποτελέσματα. 

ΙΝFO 
Δημιουργός: Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 64%
Η σειρά στριμάρεται από το Apple TV+ 

Το Mr. Corman είναι ουσιαστικά μια προέκταση των χαρακτήρων που παίζει σταθερά ο Λέβιτ εδώ και 20 χρόνια. Και, προφανώς, ότι πιο προσωπικό μας έχει παρουσιάσει. Μία –φτιαγμένη με μεράκι– δραματική κωμωδία που, ομολογώ, ότι θα τη χαιρόμουν περισσότερο αν είχε σκάσει μύτη στην οθόνη μου το φθινόπωρο, και όχι ντάλα καλοκαίρι. 

Επίσης μην ξεχάσω να σου πω ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε εντελώς με one man show, αφού δίπλα στον Λέβιτ δίνουν τα δικά τους ρεσιτάλ καλά ονόματα όπως οι Ντέμπρα Γουίνγκερ και Τζούνο Τεμπλ. Επιπλέον, διάσπαρτα στη σειρά, υπάρχουν και ορισμένα ευρηματικά οπτικο-ακουστικά διαμαντάκια, που κάνουν την arthouse διαφορά. 

Προσοχή. Το Mr. Corman είναι ένα υπαρξιακό dramedy. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να του αφιερώσεις λίγο χρόνο. Γιατί το πόσο μίζερα ξεκινάει δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα καταλήξει και εκεί. Χρειάζεται απλώς, εσύ ως θεατής όπως και ο πρωταγωνιστής, να πάρεις μία πολύ βαθιά ανάσα. Γιατί μόνο αυτή μπορεί να σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα καθαρά. Συνειδητοποιώντας, ειδικά αν είσαι και ο ίδιος μιλένιαλ, ότι σε αυτή τη ζωή δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιούσαι και κανένας πρόθυμος να σου κάνει τα όνειρα πραγματικότητα. Σωστά;  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή