Ποιά ήταν η Φρίντα Κάλο;

Νέα πολυτελής έκδοση της Taschen, που περιλαμβάνει για πρώτη φορά τον πλήρη κατάλογο των έργων της και εκτενή μελέτη της ζωής της θρυλικής ζωγράφου.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ γιατί είμαι ο άνθρωπος που γνωρίζω καλύτερα», συνήθιζε να λέει η Φρίντα Κάλο. Οι αυτοπροσωπογραφίες της ήταν ο δικός της δημιουργικός τρόπος να αφηγηθεί την πολυτάραχη ιστορία της ζωής της και να μιλήσει ρηξικέλευθα για έννοιες όπως η σεξουαλικότητα, ο φεμινισμός και το φύλο. H Taschen τιμά την πιο αινιγματική και διάσημη γυναίκα ζωγράφο στην ιστορία της τέχνης, κυκλοφορώντας μια πολυτελή έκδοση 624 σελίδων, που περιλαμβάνει για πρώτη φορά τον πλήρη κατάλογο των έργων της. Ανάμεσά τους, κάποια άγνωστα στο ευρύ κοινό, άλλα που είχαν χαθεί και ορισμένα που είχαν να εκτεθούν για πάνω από 80 χρόνια. Την ογκώδη μονογραφία που επιχειρεί να φωτίσει τις άγνωστες πτυχές της ζωής της Μεξικανής επαναστάτριας των τεχνών συμπληρώνουν σπάνιες φωτογραφίες, σελίδες από το προσωπικό της ημερολόγιο, γράμματα και μια εικονογραφημένη βιογραφία. Ο σημαντικός ιστορικός τέχνης Luis-Martín Lozano, που επιμελήθηκε τον τόμο, παραδίδει την πιο εκτενή μελέτη του έργου και της ζωής της που έχει γραφτεί μέχρι σήμερα. Μέσα από τεκμηριωμένες αναλύσεις για έργα που δεν γράφτηκε ποτέ ούτε μία λέξη, η έκδοση καταφέρνει να αποτυπώσει το αληθινό προφίλ της Κάλο, τη σκέψη της πίσω από τους πίνακές της και τις επιρροές που την καθόρισαν.

INFO
Frida Kahlo. The Complete Paintings. 
Κυκλοφορεί από την Taschen στις 8/9. Τιμή: €150.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή