Σαμπάνια σημαίνει γιορτή

Τα γενέθλια είναι πάντα ένα καλό άλλοθι για μικρές γκλάμουρους υπερβάσεις.

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα έχω τα γενέθλιά μου, μαζί με την Κατερίνα. Προχθές ήταν τα γενέθλια της Ναταλίας και αύριο της Πετρίνας. Οι φιλενάδες του Αυγούστου! Διαφορετικές και ίδιες, χαμογελαστές, δημιουργικές, με χιούμορ και απαντοχή για τα δύσκολα του κόσμου. Μετά από ενάμιση χρόνο ταλαιπωρίας με την Covid, μετά από ένα καλοκαίρι δακρύων για τις καταστροφικές πυρκαγιές, είπαμε να γιορτάσουμε τα γενέθλιά μας όπως μας πρέπει και όπως θα έπρεπε σε όλους κάτω από νορμάλ συνθήκες. Κι επειδή όλες μας έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στις φυσαλίδες, είπαμε να γιορτάσουμε με ένα δείπνο tout au champagne! Γιατί η σαμπάνια σημαίνει γιορτή! Δροσερή, παιχνιδιάρα, ανάλαφρη, ταιριάζει παντού, στο σπίτι της πόλης, στον κήπο, στη βεράντα, στο νησί, στο βουνό, όπου κι αν ανοίξεις μια σαμπάνια! Βρήκαμε μεγάλα πλεξιγκλάς βάζα και έναν γυαλιστερό τσίγκινο κουβά, βάλαμε κρύο νερό, άφθονα παγάκια, ένα μπουκέτο λουλούδια και τοποθετήσαμε τις παγωμένες ήδη σαμπάνιες μας για να διατηρηθούν κρύες.

Ξεκινήσαμε με φρέσκες non-vintage σαμπάνιες, εξαιρετικές πράσινες ελιές, πεσκέσι της φίλης μου της Αμαλίας Τσέλεπου, αμύγδαλα ψημένα από την Κάβα Φαίδων και υπέροχη παρμεζάνα από το τυροκομείο του Ιδρύματος στο Μέτσοβο.

Στη  συνέχεια, όταν καθίσαμε στο τραπέζι, ήρθαν τα θαλασσινά καλούδια από την Εύβοια! Ουρές πεσκανδρίτσας αχνιστές, κυδώνια και γυαλιστερές, χτένια και στρείδια υποκλίθηκαν με σεβασμό και ευχαρίστηση στη φρέσκια, φινετσάτη, με «λεμονάτες» νότες γεύση της.

Επειδή η Πετρίνα δεν τρώει κόκκινο κρέας, οι υπόλοιπες συμφωνήσαμε να της σερβίρουμε μεγαλύτερη μερίδα ψαρικών κι εμείς προχωρήσαμε στα υπέροχα αρνίσια μπουτάκια που μας είχε ξεκοκαλίσει και ετοιμάσει ο καλός μου κρεοπώλης κύριος Λιάσκος στη Χαλκίδα. Δεν τα παραψήσαμε, για να μείνουν ροζ και τρυφερά, με χυμούς και νοστιμιά απαράμιλλη. Δίπλα, baby πατατούλες με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο και δροσερές σαλάτες. Εδώ οι επιλογές μας υπήρξαν πιο απαιτητικές. Ροζέ σαμπάνιες, ο τέλειος συνδυασμός!

Φυσικά και σβήσαμε τα κεράκια μας όλες μαζί σε μια τούρτα κρέμα τόσο αέρινη, άγλυκη, αφράτη, που ήταν σαν να δαγκώνεις ένα συννεφάκι! Στα ποτήρια μια demi sec και ευχές κι άλλες ευχές από σας για μας κι από μας για σας, και είθε να μπορούμε πάντα να γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας με φίλους αγαπημένους και εκλεκτούς, με την αγάπη να κυριαρχεί και να δίνει τον τόνο, γιατί η ζωή είναι δύσκολη και μόνο έτσι αντιμετωπίζεται. Με γέλιο, αισιοδοξία και καλούς φίλους. Χρόνια πολλά σε όσους έχετε γενέθλια τώρα τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, αλλά και σε όσους δεν έχετε!

→ Tip Oι οικοδέσποινες θα το εκτιμήσουν: χρησιμοποιήσαμε ένα και μοναδικό ποτήρι σε όλο το γεύμα, τραπεζομάντιλα χωρίς κόκκινους λεκέδες!

→ Ιnfo ● Pierre Gimonet Cuis 1er cru ●Ayala brut zero dosage ● Billecart-Salmon Brut reserve ● Gosset extra brut ● Deutz brut rose ● Moet & Chandon Rose ● Krug rose brut ● Veuve Cliquot rose

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή