Mixtapes της επιστροφής

Ο αειθαλής Norman Cook «κάνει πρόγραμμα», ετοιμάζοντας εμπνευσμένα mixtapes με επιλογές house, techno και φοβερά remixes.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν μου ζητούσαν να επιλέξω ανάμεσα στη δόξα, στα χρήματα και στο κέφι του Fatboy Slim (κατά κόσμον Norman Cook), θα επέλεγα το τελευταίο ασυζητητί. Στα 58 του, ο μουσικός παραγωγός που ταυτίστηκε με τα μεγάλα beats και τις ξέφρενες νύχτες των ’90s συνεχίζει ακάθεκτος να «κάνει πρόγραμμα» ακόμα και μακριά από τα πλήθη. Η αρχή έγινε πέρυσι. Ακριβώς στο ξέσπασμα της πανδημίας, ο Fatboy Slim είχε λανσάρει τα Lockdown Mixtapes, άτυπα DJ sets που στόχο είχαν να εμψυχώσουν τους εγκλείστους του κόσμου αλλά και τον ίδιο. Τώρα τη σκυτάλη παίρνει η σειρά Everybody Loves A Mixtape. Εν είδει προθέρμανσης για την επιστροφή του στις ζωντανές εμφανίσεις τον Νοέμβριο, κάθε Παρασκευή ο αειθαλής Norman Cook βάζει τα γυαλιά στους νεότερους με χορευτικά κομμάτια που ενώνονται εμπνευσμένα, υπενθυμίζοντας ότι ο παλιός είναι αλλιώς. Επιλογές από house και techno, φοβερά remixes (ακούστε το Sex machine του James Brown), ξεχασμένα σχήματα στα οποία ο ίδιος συμμετείχε, όπως οι Mighty Dub Katz, φανερώνουν τη βαθιά γνώση και αγάπη του για τη μουσική. Μπορώ να τον φανταστώ να χοροπηδάει στο διαμέρισμά του στο Μπράιτον καθώς συγκεντρώνει το υλικό, με τα λευκόξανθα μαλλιά του να φωσφορίζουν. Ο άνθρωπος που στο παρελθόν έπαιξε στο Glastonbury, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, μέχρι και στο βρετανικό Κοινοβούλιο, μας στέλνει τώρα θετικά vibes από το καθιστικό του. «Φτιάχνω μουσική για τους γοφούς, όχι για το μυαλό», είχε δηλώσει κάποτε. Στην παρούσα συγκυρία, εν αναμονή των μελλοντικών πάρτι, τα mixtapes του λειτουργούν ευεργετικά και για τα δύο.

ΙΝFO
Η σειρά Everybody Loves A Mixtape ανανεώνεται εβδομαδιαία και είναι διαθέσιμη στο YouTube, στο Mixcloud και στο Apple Music.

ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ
Καίτη Γαρμπή – Ευαισθησίες (1997)
Mixtapes της επιστροφής-1Οι πολύ σοβαροί ας γυρίσουν σελίδα. Με αφορμή το επερχόμενο live στην Τεχνόπολη (7/9), θυμόμαστε το κορυφαίο άλμπουμ της Καίτης Γαρμπή. Καλογραμμένα λαϊκά σουξέ μαζικής κατανάλωσης, στα χρόνια του Σημίτη. Οι όποιες αισθητικής φύσεως αντιρρήσεις σκεπάζονται από την επιείκεια που φέρνει ο χρόνος, ενώ πέρα από τα τραγούδια ξεχωρίζει το εμπνευσμένο artwork του Αντώνη Γλυκού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή