Στη στοιχειωμένη έπαυλη του Στίβεν Κινγκ

Στη στοιχειωμένη έπαυλη του Στίβεν Κινγκ

Στο Chapelwaite, το γοτθικό αρχοντικό στο Μέιν του 19ου αιώνα, που χάρισε το όνομά του στην σειρά του Epix, ο τρόμος παραμονεύει σε κάθε δωμάτιο.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφανώς το ότι μια τηλεοπτική σειρά βασίζεται σε ιστορία του Στίβεν Κινγκ (συγκεκριμένα το Jerusalem’s Lot) δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εχέγγυο επιτυχίας – παρότι, ομολογουμένως, το τελευταίο διάστημα ο μάστερ του τρόμου έχει διαγράψει ένα τίμιο τηλεοπτικό «σερί» με τα The Outsider, The Stand και Lisey’s Story. Ούτε φυσικά εξασφαλίζει το θετικό αποτέλεσμα το γεγονός ότι δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει σε αυτήν ένας οσκαρικός ηθοποιός του βεληνεκούς του Έντριεν Μπρόντι, τον οποίο είδαμε για τελευταία φορά στη μικρή οθόνη στο Peaky Blinders και ο οποίος προσεχώς αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας τόσο με τη συμμετοχή του στην τρίτη σεζόν του Succession όσο και ως ο θρυλικός προπονητής μπάσκετ Πατ Ράιλι στη σειρά σχετικά με τους Λέικερς των ’80s. Είναι βέβαια αλήθεια ότι το πρόσωπο του 48χρονου σταρ, απόκοσμα ξερακιανό, μοιάζει κάτι παραπάνω από ιδανικό για να αποτελέσει το όχημα μέσα από το οποίο, εμείς ως θεατές, αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τον τρόμο που κρύβεται πίσω από κάθε σαπισμένη σανίδα της καταραμένης έπαυλης την οποία κληρονόμησε και στην οποία o χήρος καπετάνιος φαλαινοθηρικού μετακομίζει μαζί με τα τρία παιδιά του.

Η ειδοποιός διαφορά εδώ έρχεται από την απόφαση του -κάτι παραπάνω από εκλεκτικού- Μπρόντι να εκτελέσει και χρέη executive producer στη σειρά του Epix. Αφιερώνει δηλαδή συνειδητά άπλετο χρόνο προκειμένου -σε συνεργασία με τους δύο όχι και τόσο έμπειρους showrunners- να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ως ένα άκρως πειστικό «γουέστερν» τρόμου. Τον βλέπουμε να προσπαθεί, μάταια, να κάνει μια νέα αρχή. Με τους -ρατσιστές, πουριτανούς και θρησκόληπτους- κατοίκους του Preacher’s Corner να του χρεώνουν (για την ακρίβεια στην οικογένειά του) μια μυστηριώδη αρρώστια που τυραννά την πόλη και να επιθυμούν όσο τίποτε άλλο να δουν εκείνον να φεύγει και τη μισητή οικογενειακή του έπαυλη να γίνεται κολυμπηθρόξυλα. Η ατμόσφαιρα είναι μια χαρά πειστική (με τα γυρίσματα να έχουν γίνει στη Νέα Σκωτία), το υπόλοιπο καστ (από το οποίο ξεχωρίζει η Έμιλι Χάμπσαϊρ του Schitt’s Creek) βάζει τα δυνατά του να σταθεί επάξια απέναντι στον Έιντριεν και το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς.

ΙΝFO
Δημιουργοί: Πίτερ Φιλάρντι, Τζέισον Φιλάρντι
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 62%
Η σειρά στριμάρεται από το Amazon Prime Video.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή