Φαγητό για να ρεμβάσεις

Ένα άριστο γεύμα στο Qurio του Nikki Beach Resort and Spa Porto Heli.

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μας χόρτασαν χαρά, προσέδωσαν στην εξόρμησή μας νωχέλεια και ιδιοτυπία. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μικρή εκδρομή από την πατρική Ύδρα στο Πόρτο Χέλι. Διαμονή στο φίνο Nikki Beach Resort & Spa. Βόλτες στην αμμουδιά, πατητές και κατακόρυφα στη ρηχή θάλασσα έμπροσθεν, παιχνίδια στην πισίνα με τη μικρή μας – εδώ άρχισε δειλά δειλά να κάνει βουτιές με τα μπρατσάκια το μωρό μου! Το βράδυ έχω κανονίσει φαγητό στο Qurio, στο roof garden. Το μενού φέρει την υπογραφή του Arnaud Bignon. Περιοδεύουσα θερινή Σπονδή, κάθε τόπος και άλλη παράσταση, σε παραγωγή του enterpreneur Τραστέλη. Ανυπομονούσαμε. Και δικαίως. Το πρώτο που χορταίνεις είναι η θέα. Στον λιμνίσιο κόλπο του Πόρτο Χελίου, στους μαλακούς λόφους τριγύρω. Ο ουρανός εδώ μοιάζει πιο μεγάλος, αναπνέεις ευκολότερα. Χαζεύαμε για ώρα τα παστέλ χρώματα, τις κυματιστές εναλλαγές τους.

Έπειτα, τα κοκτέιλ: Θα ξέρετε ίσως ήδη πως είμαι ξινός στον τομέα αυτόν. Εδώ νικήθηκα. Ήπιαμε έξυπνα, όχι εξυπνακίστικα. Kοκτέιλ τραγανά, ισορροπημένα και ευφραντικά. Μην τα πιείτε βουλιμικά, χαρείτε τα. Την μπάρα διακονεί το αθηναϊκό Barro Negro, διά του απεσταλμένου του Ηλία Γκιβισή, ενός νευρώδους, παθιασμένου μπάρμαν.

Φαγητό για να ρεμβάσεις-1

Και έτσι, σιγά σιγά, ξεδιπλώθηκε ένα δείπνο θεσπέσιο. Το φαγητό είναι αψεγάδιαστο. Κοσμοπολίτικο, ελαφρύ, καλοκαιρινό, χαρούμενο, εκπορεύεται από έναν κοφτερό πόθο για παιχνίδι και σκανταλιά. Να το πω αλλιώς: το φαγητό είναι σοβαρότατο, όμως δεν σε πολυσκοτίζει, συμβάλλει στη ρέμβη, δεν την αντιμάχεται. Δεν περισσεύει τίποτα, δεν λείπει τίποτα, το στόμα χαίρεται και θαυμάζει. Δοκιμάσαμε –κυριολεκτώ– όλο τον κατάλογο. Γιατί μετά από μια κάκιστη εμπειρία σε φημισμένο εστιατόριο της περιοχής το δεύτερο βράδυ της διαμονής μας, επιστρέψαμε το τρίτο και τελευταίο ξανά στο Qurio. Χαρείτε τα εξωτικά ωμά: tacos με τόνο και πίκλα κρεμμυδιού, φαγκρί σεβίτσε με μάνγκο, τσίλι και τζίντζερ, λαβράκι καρπάτσιο με μια άριστη ελαιολαδένια κρέμα με φρούτα του πάθους και καρότο. Τις τεμπούρες: ιδίως τον εξαίσιο γαύρο συνοδεία κρέμας καρυκευμένης με μείγμα tandoori. Το τηγανητό καλαμάρι, το οποίο, βουτώντας με περιέργεια στην πικάντικη συνοδευτική μαγιονέζα, απήλαυσε επί δύο η μικρή μας. Αλλά και τις ψητές γαρίδες με καμένο αβοκάντο και γιαούρτι, τον τόνο tataki, την ψητή μελιτζάνα με γλάσο miso, τα ντάμπλινγκ γαρίδας με ponzu και το εξαίσιο ψητό λαβράκι, ένα χοντρό, ζουμερό φιλέτο με μια παχιά φέτα ντομάτας ελαφρά ψημένη και λάδι βασιλικού. Τι ζουμιά, τι απλό, τι θεϊκό πιάτο! Η λογική είναι της μοιρασιάς, πάρτε διάφορα και διασταυρώστε μαχαιροπίρουνα. Εδώ, αυτό το ανακάτεμα δεν θα σας βαρύνει. Για γλυκό πρoτείνω τα ωραία σορμπέ, αν και τα σου με κρέμα καφέ και σάλτσα σοκολάτας μού έκλεψαν την καρδιά.

Το μενού εκτελεί κεφλίδικα ο Νίκος Κουτρουμανίδης, ένας λαμπρός, δυνατός μάγειρας, με αυτοπεποίθηση. Στα πήγαινε έλα, ευγενικά, υπομονετικά, γρήγορα παιδιά. Τους αξίζουν δοξαστικοί αίνοι. 

Όπως, φυσικά, και στον Arnaud Bignon. Chapeau, chef!

Mood Χαλαρό, κοσμοπολίτικο. 
Crowd Λάτρεις της Αργολικής Ριβιέρας. 
Κόστος Περίπου 45-55 €/άτομο, χωρίς ποτά. 
Διεύθυνση Nikki Beach Resort & Spa, Πόρτο Χέλι, T/27540-98500. 
Ημέρες/ώρες λειτουργίας Καθημερινά από τις 19.30. 
Κράτηση Απαραίτητη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή