Joanna Burtenshaw: Αθηναϊκό στιλ με αγγλικό twist

Joanna Burtenshaw: Αθηναϊκό στιλ με αγγλικό twist

Η ζωγράφος Joanna Burtenshaw ζει με τον άντρα της Δημήτρη Καραμπατάκη και την κόρη τους σε ένα παλιό αρχοντικό του ’30 στην οδό Δεινοκράτους, στο Κολωνάκι. Το οίκημα, συνεπές στην παλιά αθηναϊκή αρχιτεκτονική, είναι φωτεινό και αποπνέει οικογενειακή θαλπωρή και αστική μεγαλοπρέπεια.

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Joanna Burtenshaw: Αθηναϊκό στιλ με αγγλικό twist-1
Στο καθιστικό, ο κεντρικός καναπές Ikea με βίντατζ μαξιλάρια και εμπρός του τα ξύλινα τραπέζια από το People of the Sun.
H σκυλίτσα Luna δροσίζεται στο μωσαϊκό.
Το πιάνο είναι αντίκα, η λάμπα είναι από το Myran και το έργο στον τοίχο της ίδιας.

Πάντα ονειρευόμουν ένα σπίτι Μέσα στη φύση. το σπίτι μου είναι Το καταφύγιό μου. το σημείο όπου χαλαρώνω Η βεράντα, στην οροφή του σπιτιού. Έχουμε φυτέψει πολλές λεβάντες, βότανα και κάποια οπωροφόρα δέντρα και υπάρχει κι ένα μικρό μποστάνι. Συχνά περνάμε εκεί τη μέρα μαγειρεύοντας, τρώγοντας, συζητώντας, ενώ η κόρη μας παίζει. το πιο χρήσιμο δωμάτιο στο σπίτι μου Για μένα, το στούντιο όπου ζωγραφίζω. Είναι το μόνο σημείο στο σπίτι που είναι μόνο για μένα! από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ Σαπούνι με ελαιόλαδο. μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ζω εδώ από Θα έλεγα από τα έργα μου στους τοίχους. Επίσης, πολλοί φίλοι συμφωνούν περιέργως ότι το σπίτι έχει κάτι από Λονδίνο. ανάμνηση Τα πάρτι μας! Η κόρη μας επιλέγει πάντα να γιορτάζει στο σπίτι τα γενέθλιά της και την Πρωτοχρονιά συνηθίζουμε να κάνουμε dinner parties. στιλ στον χώρο μου δίνει Το ίδιο το οίκημα. Το φως, οι αναλογίες, το ψηλό ταβάνι, η θέα από τη βεράντα. αγαπημένο αντικείμενο Η ραπτομηχανή μου. Μου αρέσει πολύ να ράβω, με χαλαρώνει και με διασκεδάζει. μετάνιωσα που πήρα Το λευκό χαλί για το playroom, που λερώνεται συνέχεια. για να χαλαρώσω Κάνω κηπουρική, ράβω, περπατάω, βλέπω ταινίες.

Joanna Burtenshaw: Αθηναϊκό στιλ με αγγλικό twist-2
Η Joanna Burtenshaw στο ατελιέ της, εντός του σπιτιού, με φόντο ένα από τα έργα της.

με φίλους στο σπίτι Μαγειρεύουμε, τρώμε, συζητάμε, διασκεδάζουμε. αγαπημένη σπιτική συνταγή Ράμεν από τον άντρα μου. μια τυπική Κυριακή Τρώμε πρωινό όλοι μαζί και πηγαίνουμε στη φύση. Ο Υμηττός και η Αίγινα είναι αγαπημένοι προορισμοί για την Κυριακή. δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς Την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τη δουλειά μου, το ελληνικό φως και τσάι – ως γνήσια Αγγλίδα. το στιλ μου Ράβω μόνη μου τα περισσότερα ρούχα που φοράω. διακόσμηση Συνδυασμός διαφορετικών πραγμάτων που μου αρέσουν για διαφορετικούς λόγους. Λίγο απ’ όλα… Κλασικότητα, εκλεκτικότητα, απλότητα. συλλογή Βότσαλα και κοχύλια από τα ελληνικά νησιά και κεραμικά σκεύη.  έμπνευση Η φύση, το ελληνικό φως, τα ταξίδια, ο άντρας μου, η κόρη μου. ταινία Είδαμε πρόσφατα οικογενειακά το Roman Holiday. Μια ρομαντική ταινία του 1953, που λατρέψαμε και οι τρεις. μόδα Την εκτιμώ πολύ, αλλά η ίδια δεν την ακολουθώ. Ωστόσο έχω σχεδιάσει κάποια prints για το brand με μαγιό ΜΑΑΝ και για τον Άγγελο Μπράτη. καλλιτέχνης Οι ζωγράφοι Helen Frankenthaler, Deborah Tarr και Anne-Sophie Tschiegg. Και οι τρεις κάνουν αφηρημένη ζωγραφική. καλοκαιρινές διακοπές Ποτέ δεν θα βαρεθώ τα ελληνικά νησιά. Ξεχωρίζω την Αίγινα και την Αντίπαρο. Και βέβαια τη Μύκονο, όπου βρίσκεται το εξοχικό μας και περνάμε εκεί το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών μας. Αγαπώ πολύ αυτό το νησί, είναι μέρος της οικογένειάς μας. Δεν συμμετέχουμε ποτέ στο «τρελό» κομμάτι της διασκέδασης που προσφέρει, προτιμάμε κρυμμένα και ήσυχα μέρη. αγαπημένος προορισμός Η Ιταλία. Θέλω πολύ να επισκεφτώ σύντομα, όταν θα είναι ασφαλές, τη Σικελία και την Πούλια. Όπως επίσης θα ήθελα να ταξιδέψω στην Ιαπωνία και στη Νότια Αμερική. αν είχα μια άλλη ζωή, θα ήθελα να Επικεντρώνομαι σ’ αυτή τη ζωή. 

Joanna Burtenshaw: Αθηναϊκό στιλ με αγγλικό twist-3
Η βεράντα του οικήματος βλέπει από ψηλά και ολόγυρα το αστικό τοπίο.

Joanna Burtenshaw: Αθηναϊκό στιλ με αγγλικό twist-4
Έργα με την υπογραφή της Joanna Burtenshaw.
Φωτιστικό και τραπέζι Ikea, μπολ Interni, βίντατζ πολυθρόνα και στον τοίχο έργα της Laura Carlin. 
Κεραμικά σκεύη Ελλήνων δημιουργών, σύκα και τοματίνια από το μποστάνι στην ταράτσα του σπιτιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή