Εκδρομή στο αγρόκτημα

Ξεναγήσεις, συλλογή προϊόντων, γευσιγνωσίες και βόλτες στον καθαρό αέρα σε περισσότερα από 50 ελληνικά αγροκτήματα, που υποδέχονται το κοινό στις 25 και στις 26 Σεπτεμβρίου.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΑΙΩΝΕΣ και αμπελώνες, συλλογή φρούτων από τα δέντρα, μάζεμα αρωματικών βοτάνων, εργαστήρια, μαγειρέματα, γευσιγνωσίες και αγορά προϊόντων κατευθείαν από τους παραγωγούς θα έχει μεταξύ άλλων η φετινή, διήμερη διοργάνωση Open Farm Days, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου. 

Στις Ημέρες Ανοιχτών Αγροκτημάτων συμμετέχουν περισσότερα από πενήντα αγροκτήματα, επιχειρήσεις αγροτουρισμού και μικρές μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, που μας προσκαλούν να περάσουμε μία μέρα στη φύση, να γνωρίσουμε τους καλλιεργητές, να δούμε από κοντά πώς παράγεται το φαγητό μας και να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα τη διαδρομή της τροφής. 

Εκδρομή στο αγρόκτημα-1

Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το αγρόκτημα της βραβευμένης βιοκαλλιεργήτριας Δήμητρας Τσακίρη στο Κιβέρι στο Άργος, η Φάρμα Καραΐσκου στην Πορταριά Πηλίου, το Κτήμα Δρύπες στην Κορινθία, το αγρόκτημα Ευκαρπία στη Λάρισα, όπου η συλλογή και η επεξεργασία των αρωματικών φυτών γίνονται χειρωνακτικά και φυσικά, όπως και οι Αμπελώνες Χατζησάββα στην Αλεξανδρούπολη, όπου καλλιεργούνται αυτή τη στιγμή οι ποικιλίες Μαυρούδι, Cabernet Sauvignon, Merlot, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά και Βιδιανό.

INFO
Το Open Farm Days 2021 περιλαμβάνει τόσο βιωματικές εκδηλώσεις εντός των αγροκτημάτων όσο και διαδικτυακές εκδηλώσεις. → 25-26 Σεπτεμβρίου
openfarm.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή