Ωραίο κομμάτι, χαμήλωσέ το!

Oι βετεράνοι της εναλλακτικής ροκ σκηνής Low επιστρέφουν ως διμελές σχήμα, με ένα άλμπουμ γεμάτο απρόσμενους, άγριους ήχους.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aς το παραδεχτούμε, δεν είναι ντροπή: Συνήθως ακούμε μουσική κάνοντας παράλληλα κάτι άλλο. Έτσι, λοιπόν, ένας δίσκος κερδίζει έδαφος όταν καταφέρνει να μας αποσπάσει την προσοχή. Αυτό ακριβώς μου συνέβη με το νέο άλμπουμ των Low! Το ωραίο εναρκτήριο κομμάτι με τίτλο White Horses περιλαμβάνει ένα εφέ που προς στιγμήν με έκανε να σκεφτώ ότι χάλασαν τα ηχεία μου, εφέ μάλιστα το οποίο εντείνεται σε οριακό σημείο προς το τέλος του τραγουδιού. Μαζί με τη σοβαρότητα στη μουσική και τη στάση τους, οι Low είχαν ανέκαθεν μια ροπή προς το σαμποτάζ. Όλα άρχισαν το 1993, όταν μια παρέα από το Ντουλούθ της Μινεσότα, τη γενέθλια πόλη του Μπομπ Ντίλαν, σκέφτηκε πόση πλάκα θα είχε να ανέβει σε μια σκηνή παίζοντας ήσυχα, απαλά, στη χαμηλότερη δυνατή ένταση. Το αστείο έγινε πράξη. Η μπάντα βρήκε το όνομα που της άρμοζε και το διψασμένο για εκκωφαντικό grunge κοινό της πόλης άρχισε να συζητάει για τους «τρελούς». Από τότε, οι Low ακολούθησαν μια χαμηλόφωνη (ασφαλώς) πορεία, κάπου ανάμεσα στην ονειρική ποπ και το εναλλακτικό ροκ, χωρίς να χάσουν ποτέ το credibility του συγκροτήματος που έχει κάτι να πει, πέρα από μόδες. Μετά την αποχώρηση του μπασίστα Στιβ Γκάρινγκτον, φέτος επέστρεψαν ως διμελές γκρουπ. Ζευγάρι στην τέχνη και στη ζωή, ο Άλαν Σπάρχοκ και η Μίμι Πάρκερ οδηγούν μακριά από την κεντρική λεωφόρο ή τη νοσταλγία, χαμένοι μέσα στη μουσική τους. Το Hey what ίσως δεν είναι ο δίσκος στον οποίο θα επιστρέψεις πολλές φορές, καταφέρνει όμως να σε κερδίσει μέσα από άψογες διφωνίες και απρόσμενους, άγριους ήχους, που δεν ξέρεις από πού σου έρχονται.

ΙΝFO
Το νέο άλμπουμ των Low με τίτλο Hey What κυκλοφορεί από τη Sub Pop.

Ωραίο κομμάτι, χαμήλωσέ το!-1ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ
Νirvana – Nevermind (1991)
Το εμβληματικό άλμπουμ που έκανε διάσημους τους Nirvana κλείνει τα 30! Τι κι αν οι έφηβοι εκείνης της εποχής έχουν σαρανταρίσει πια; Αν κοιτάξεις τα πόδια τους κάτω από το γραφείο, θα διαπιστώσεις ότι φορούν ακόμη φθαρμένα τζιν και σταράκια. Ναι, οι εποχές αλλάζουν (το μωρό του εξωφύλλου ζητάει αναδρομικώς αποζημίωση για τη χρήση της γυμνής φωτογραφίας του), όμως κάποια πράγματα κρατάνε για πάντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή