Ο τόπος των ανθρώπων

Η επαρχία, το κέντρο, οι άνθρωποι μέσα από τον φωτογραφικό φακό στη PhotoΒiennale Θεσσαλονίκης.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ με το περιβάλλον του, είτε αυτό είναι αποτέλεσμα ανθρωπογενούς δραστηριότητας είτε το φυσικό τοπίο; Πώς οι άνθρωποι που καταγράφονται από άλλους ή αυτοπαρατηρούνται φωτογραφίζοντας παρεμβαίνουν και διαμορφώνουν τον τόπο γύρω τους ή διαμορφώνονται στη συνέχεια από αυτόν; Πόσο καθοριστικός είναι για τους ανθρώπους ο ουδέτερος χώρος; Ερωτήματα, παρατηρήσεις, καταγραφές μέσω του φωτογραφικού φακού δεκαεπτά καλλιτεχνών, τα έργα των οποίων παρουσιάζονται στην έκθεση φωτογραφίας Τοποανθρωπολογίες, που συνδιοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης με το MOMus/ Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της PhotoBiennale 2021/24ης Διεθνούς Φωτογραφικής Συνάντησης. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ομάδα The Provinces, που φιλοδοξεί να προσφέρει μέσω της πλατφόρμας της τον χώρο για τον διαρκή αναπροσδιορισμό του όρου επαρχία, παρέχοντας τις βάσεις για τη διεξαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου, χωρίς στερεότυπα, ανάμεσα στο κέντρο και στην περιφέρεια. Οι φωτογραφικές εργασίες που περιλαμβάνονται στην έκθεση στοχεύουν στο να δώσουν μια πιο αντιπροσωπευτική εικόνα των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων αυτού του εγχειρήματος.

INFO
Έκθεση Τοποανθρωπολογίες, από 6/10 έως 4/12, Δευτ.-Παρ. 10.00-17.00 & Σάβ. 13.00-21.00, είσοδος ελεύθερη. Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Βίλα Καπαντζή, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 108.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή