Πουλιά σε χρυσό καμβά

Παγόνια, γεράκια, καρδερίνες και τσαλαπετεινοί, στη νέα έκθεση του ζωγράφου Νεκτάριου Αποσπόρη.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΗΛΑΙΟΓΡΑΦΙΕΣ του Λάσκο που φιλοτεχνήθηκαν πριν απο 17.000 χρόνια, αποδεικνύεται πως η σαγηνευτική γοητεία των πτηνών συναρπάζει τους ανθρώπους εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, ως πλάσματα δέσμια των νόμων της βαρύτητας, οι άνθρωποι αντλούν έμπνευση από τα πουλιά για την ικανότητά τους να πετούν, όπως και για τη μοναδική προοπτική που έχουν για τον κόσμο από ψηλά. Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά που συχνά τα αναδεικνύουν σε σύμβολα επικοινωνίας μεταξύ Ουρανού και Γης. Μια ωδή σε αυτή την ομορφιά και τη μοναδικότητα των φτερωτών όντων αποτελούν τα έργα της νέας έκθεσης Πτερόεντα του Ελληνογάλλου ζωγράφου Νεκτάριου Αποσπόρη, που θα βρίσκονται έως τις 19 Νοεμβρίου στο Electra Art Space της Γκαλερί Σκουφά. Αναζητώντας και καταγράφοντας τα γνωστά και άγνωστα πουλιά στους περιπάτους του ανά την Ελλάδα, ο ζωγράφος αποτυπώνει τα φτερωτά μέλη της πανίδας με σχεδόν φωτογραφική ακρίβεια πάνω σε έναν χρυσό καμβά, σε μια προσπάθεια να ξυπνήσει την υποσυνείδητη μνήμη και να μας συνδέσει με αρχαίους ελληνικούς μύθους και ελληνικούς λαϊκούς θρύλους. Πολύχρωμες εικόνες από παγόνια, γεράκια, καρδερίνες και τσαλαπετεινούς προσφέρονται για μια εικαστική εμπειρία ορνιθοπαρατήρησης.

INFO
Διάρκεια έκθεσης: 27/10 – 19/11, Τρίτη-Πέμπτη 10.00-20.00, Τετάρτη 10.00-16.00, Παρασκευή 10.00-19.00, Σάββατο 10.00-15.00. Electra Art Space by Skoufa Gallery Μητροπόλεως 15 & Βουλής, Σύνταγμα, skoufagallery.gr. Ο καλλιτέχνης θα είναι παρών στην έκθεση κάθε Σάββατο, 11.30-15.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή