Ένας Αθηναίος από το Πουέρτο Ρίκο

Ένας Αθηναίος από το Πουέρτο Ρίκο

Γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συνεργασία του με τον διάσημο Αυστριακό μουσικό Πάροβ Στέλαρ, ο μόνιμος πλέον κάτοικος Αθηνών Αντούζ επιστρέφει με τoν νέο του προσωπικό δίσκο.

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγαλωμένος στο Σαιντ Κρουά, νησί των Παρθένων Νήσων της Καραϊβικής, και με ρίζες από το Πουέρτο Ρίκο, ο μουσικός Αντούζ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του μετά την καταστροφή του σπιτιού του από τον τυφώνα Χιούγκο το ’89. Έκτοτε έχει ζήσει στην Ατλάντα, στη Φλόριντα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Λος Άντζελες. Τα τελευταία χρόνια, όμως, σπίτι του θεωρεί την Αθήνα, και συγκεκριμένα η γειτονιά του είναι το Θησείο. «Επισκέφθηκα για πρώτη φορά την Ελλάδα το 2004 και την ερωτεύτηκα. Από τότε προσπαθούσα να έρχομαι κάθε χρόνο. Έλεγα συνέχεια θέλω να έρθω να ζήσω στην Ελλάδα. Δεν άντεχα άλλο τη γεμάτη κραιπάλες ζωή που έκανα στο Λος Άντζελες. Ήταν μια συνειδητή απόφαση αλλαγής τρόπου ζωής για μένα. Από το φαγητό και την κουλτούρα μέχρι και τους ανθρώπους η Ελλάδα αποπνέει μια αίσθηση ευεξίας. Και τότε απλώς συνέβη. Δούλευα ήδη με κάποιους Ευρωπαίους παραγωγούς και θεώρησα ότι ήταν πιο βολικό από το να μένω στην Αμερική».

Ένας από αυτούς τους παραγωγούς είναι και ο διάσημος Αυστριακός Πάροβ Στέλαρ. Η συνεργασία τους ξεκίνησε με συμμετοχές του Αντούζ στα άλμπουμ του Στέλαρ και παίζοντας ως supporting act στις συναυλίες του, κάτι που τελικά οδήγησε στο να γίνει μόνιμο μέλος της μπάντας. Αυτό το διάστημα, όμως, παρουσιάζει τoν προσωπικό του δίσκο Aura, που είναι πιο κοντά σε αυτό που τον εκφράζει, τον ήχο της σόουλ. Ένα είδος μουσικής αρκετά συνυφασμένο με το βίωμα του να είσαι μαύρος και τις κοινωνικές δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται. Αν και στην Αθήνα δεν θα συναντήσει κανείς ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον ίδιο με αυτό τους Λος Άντζελες, ο Αντουζ νιώθει αρκετά άνετα. «Δεν έχω πρόβλημα να διαφέρω από τους άλλους και οι περισσότεροι άνθρωποι μου έχουν φερθεί με τον καλύτερο τρόπο. Πολλοί μουσικοί της σόουλ, όπως ο Μάρβιν Γκέι και o Μάιλς Ντέιβις, έχουν πει πως, όταν έφυγαν από τη χώρα τους, ένιωσαν πιο ευπρόσδεκτοι. Είναι κάτι που θεωρώ λυπητερό, αλλά και ενδιαφέρον ταυτόχρονα. Εδώ οι αστυνομικοί με έχουν σταματήσει δύο φορές για ελέγχους. Και τις δύο φορές, η διαφορά μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας ήταν ότι, όταν με σταμάτησαν, δεν ένιωσα φόβο για τη ζωή μου. Αν είσαι μαύρος και σε σταματήσει κάποιος αστυνομικός στην Αμερική, νιώθεις έναν έντονο φόβο να σε διαπερνά γιατί η ζωή σου μπορεί να τελειώσει εκεί».

Δεν έχει συνεργαστεί ακόμη με κάποιον Έλληνα μουσικό, αλλά τον ρωτάω αν υπάρχει  κάποιος που θαυμάζει. «Μου αρέσουν πραγματικά κάποια παλαιότερα ελληνικά τραγούδια. Ήμουν παντρεμένος με μια Ελληνίδα και προφανώς με σύστησε σε πολλά πράγματα. Έχω ακούσει και εκτελέσεις από βινύλια. Δεν θυμάμαι βέβαια ονόματα, γιατί τα πήρε μαζί της μετά τον χωρισμό». 

Ο έρωτας και οι σχέσεις αποτελούν κύρια θέματα που τον απασχολούν στον νέο του δίσκο. Οι αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ συχνά έχουν μια παιχνιδιάρικη ερωτική διάθεση, ενώ στο κοινό του απευθύνεται με την προσφώνηση «lovers». «Στο Λος Άντζελες είναι όλοι ανοιχτοί στο να βγουν και να κάνουν γνωριμίες. Για μένα η αίσθηση του χιούμορ είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό. Πιστεύω πως οι Ελληνίδες έχουν φοβερό χιούμορ και έντονο χαρακτήρα».

INFO
Ο προσωπικός δίσκος Aura του Αντούζ κυκλοφορεί από την Irma Records.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή