Ένας υπέροχος μισάνθρωπος (επιστρέφει)

Ένας υπέροχος μισάνθρωπος (επιστρέφει)

Ο θρύλος της κωμωδίας, Λάρι Ντέιβιντ, αποφάσισε να μας κάνει δώρο άλλη μία (την 11η!) σεζόν του Curb your Enthusiasm.

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται από 400 εκατ. δολάρια, χάρη στον ρόλο του ως συνδημιουργού του θρυλικού Seinfeld, ο 74χρονος Μπρουκλινέζος Λάρι Ντέιβιντ δεν έχει καμία πραγματική ανάγκη να «ξοδεύει» τον χρόνο του γυρίζοντας σειρές για εμάς. Ο λόγος που το κάνει είναι επειδή το κεφάλι του –και το αγαπημένο του σημειωματάριο– γεμίζουν γρήγορα ιδέες. Οπότε μαζεύει την αγαπημένη του ομάδα ηθοποιών, όλοι εκ των οποίων έχουν αναγκαστικά ταλέντο στον αυτοσχεδιασμό (αφού το σενάριο δεν είναι κανονικά γραμμένο παρά μόνο ως μια γενική κατεύθυνση όσον αφορά την πλοκή) και ξεκινάει τα γυρίσματα κάπου κοντά στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Επιμένοντας κάθε φορά πως δεν πρόκειται να γυρίσει ποτέ ξανά άλλη σεζόν. Το HBO δεν τον πιέζει ποτέ, δίνοντάς του πράσινη κάρτα διαρκείας. Γι’ αυτό και, κάθε φορά που βλέπουμε μία ακόμα σεζόν του πολυβραβευμένου Curb your Enthusiasm να προσγειώνεται μπροστά μας, μόνο ως δώρο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Ένα δώρο που περιλαμβάνει τις κλασικές περιπέτειες ενός μισάνθρωπου (στη σειρά ο Λάρι Ντέιβιντ υποδύεται μια εκδοχή του εαυτού του που είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα), που δημιουργεί κωμικό χρυσάφι μέσα από εκείνες τις μικρές καθημερινές περιστάσεις και ενοχλήσεις στις οποίες κανείς άλλος δεν θα έδινε σημασία. Ένα εντελώς προσωπικό δημιούργημα του πάλαι ποτέ αποτυχημένου γραφιά του SNL (κανένα σκετς του οποίου δεν βγήκε στον αέρα) και αποτυχημένου stand up comedian (τον λάτρευαν οι υπόλοιποι κωμικοί αλλά εκείνος δεν ανεχόταν με τίποτα το κοινό), που μας μεταφέρει σε έναν κόσμο όπου η πανδημία του Covid-19 ήρθε αλλά έχει σχεδόν τελειώσει. Γιατί εννοείται πως ο Λάρι δεν θα έκανε ποτέ το προφανές, δηλαδή να τονίσει πόσο πολύ ταίριαζε η πανδημία σε κάποιον με τη δική του ψυχοσύνθεση, κάνοντας αστεία που θα μπορούσε να σκεφτεί και κάποιος άλλος.

Σε αυτή την 11η σεζόν, στέκονται δίπλα του και πάλι οι γνωστοί ύποπτοι, όπως ο πιστός του μάνατζερ (Τζεφ Γκάρλιν), η πρώην γυναίκα του (Σέριλ Χάινς) και ο επισκέπτης που δεν μπορεί να ξεφορτωθεί (Τζ. Μπ. Σμουβ). Συν μια στρατιά από guest stars (αφού πραγματικά μπορεί να έχει όποιον θέλει), όπως οι Τζον Χαμ και Άλμπερτ Μπρουκς (που ήδη είδαμε) και –σύμφωνα με δημοσιεύματα– οι Γούντι Χάρελσον, Κάλεϊ Κουίκο και Σεθ Ρόγκαν. 

ΙΝFO
Δημιουργός: Λάρι Ντέιβιντ 
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 100%
Η σειρά είναι παραγωγής HBO.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή