Ο serial killer που κρύφτηκε στο κρύο

Ο serial killer που κρύφτηκε στο κρύο

Ο αγαπημένος Dexter του Μάικλ Σ. Χολ επιστρέφει οκτώ χρόνια μετά, προκειμένου να τελειώσει τη σειρά όπως της αξίζει.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το original Dexter να έλαβε συνολικά 53 βραβεία, το διάστημα από το 2006 έως το 2013 που προβλήθηκε, αλλά το τέλος του ήταν ανάξιο του αγαπημένου αντι-ήρωα πρωταγωνιστή του. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που τόσο ο ίδιος ο πρωταγωνιστής (ο συγκλονιστικά αγέραστος Μάικλ Σ. Χολ) όσο και ο δημιουργός και το ίδιο το δίκτυο αποφάσισαν να επιστρέψουν για ένα final run συνολικά 10 επεισοδίων. Αφού πρώτα παραδέχτηκαν πως στα τελευταία επεισόδια της σειράς λειτουργούσαν όλοι με άδεια –από δημιουργικής άποψης– ντεπόζιτα.

Τι βλέπουμε σε αυτά τα νέα επεισόδια; O Dexter, φρεσκοξυρισμένος, ζει στον «αντίθετο πόλο» του Μαϊάμι, της πολυπολιτισμικής μητρόπολης δηλαδή στην οποία μεγαλούργησε. Αυτή τη φορά τον βρίσκουμε στο Iron Lake, μια μικρή κωμόπολη 3.000 κατοίκων στον παγωμένο βορρά της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Έχουν περάσει δέκα χρόνια, έχει σταματήσει να σκοτώνει, δουλεύει ως υπάλληλος σε ένα μαγαζί με είδη κυνηγιού, ψαρεύει, κυνηγάει (αλλά δεν σκοτώνει τα θηράματά του), ταΐζει τις κατσίκες του και έχει σχέση με τη σερίφη της πόλης.

Όσον αφορά το παρελθόν του, αυτό προφανώς και συνεχίζει να τον στοιχειώνει. Αυτή τη φορά μέσα από τη μορφή της νεκρής αδελφής του (έξοχη και πάλι η Τζένιφερ Κάρπεντερ), η οποία παίρνει τη σκυτάλη όσον αφορά τον ρόλο του «μέντορα» που είχε στο original ο πατριός του. Κάπου στην πορεία, κάνει την εμφάνισή του και ο –μεγάλος πια– γιος του.

Εννοείται πως τα πράγματα παίρνουν γρήγορα τη φόρα κατηφόρα. Αν και το πρώτο του θύμα είναι κάποιος (προνομιούχος λευκός χρηματιστής) που συγκεντρώνει –σε υπερβολικά έντονο βαθμό– όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μισούμε. Εντάξει, ένα μικρό παράπτωμα μπροστά στην ουσία. Ότι δηλαδή ο new age Dexter είναι –όταν αρχίζει και ξεσκουριάζει από την παρατεταμένη αποχή– πιο πεινασμένος και αποφασισμένος να αντιμετωπίσει κατάματα το ποιος πραγματικά είναι και τι χρειάζεται να κάνει σε αυτόν τον κόσμο. Μια πιο «παγωμένη» εκδοχή του original Dexter, που αποδεικνύει ότι ο Μάικλ Σ. Χολ παραμένει ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του και ότι ο χαρακτήρας που τόσο πειστικά ενσαρκώνει δικαιούται τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε.

ΙΝFO
Δημιουργός: Κλάιντ Φίλιπς
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 92%
Η σειρά προβάλλεται από την Cosmote TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή