Θεατές στη ζωή μας

Το 4ο Medphoto μάς καλεί να προβληματιστούμε για την ερμηνεία της δημοκρατίας στις σημερινές κοινωνίες της Δύσης.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ του Δημήτρη Τσουμπλέκα προκαλεί μια απορία για τη θέση που μπορεί να έχει μια οικογενειακή στιγμή σε ένα φωτογραφικό φεστιβάλ που ασχολείται με την έννοια της δημοκρατίας. Η αμφισημία της λέξης «δημοκρατία», πάνω στην οποία βασίστηκε το οικοδόμημα της Δύσης, είναι το θέμα της έκθεσης με τίτλο Critical Archives V: The Future Is Unwritten του φετινού Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας (Medphoto), που παρουσιάζει η KOLEKTIV 8. Την έκθεση επιμελούνται η Πάσκουα Βοργιά και ο Δημήτρης Κεχρής και την καλλιτεχνική διεύθυνση έχουν η Μαρία Μαραγκού και ο Παύλος Φυσάκης.

Μέσα από φωτογραφικές σειρές, κείμενα και βιβλία, καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου δημιουργούν έναν διάλογο για τη δημοκρατία σήμερα, τις εκφάνσεις της και την κρίση την οποία βιώνει. Τίθενται ερωτήματα για τη συμπεριφορά των δυτικών κοινωνιών και το κατά πόσο οι πολίτες τους έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν συμμετοχικά την πολιτική και κοινωνική τους ζωή. Είναι η τέταρτη χρονιά που το Medphoto αναζητά τη σχέση που μπορεί να δημιουργηθεί ανάμεσα στην αισθητική και στον πολιτικό λόγο, με τη φετινή διοργάνωση να συνεχίζει τη διερεύνηση γύρω από τα σύνορα, τους αποκλεισμούς και τις απόπειρες ορισμού μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας. 

INFO
Από τις 11 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 6 Μαρτίου 2022, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, Μεσολογγίου 32, Ρέθυμνο, medphoto.gr, [email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή