Στο μικρό μπαρ της αναρχίας

Στο μικρό μπαρ της αναρχίας

Μετά από 15 oλόκληρες σεζόν, το It’s Always Sunny in Philadelphia παραμένει ένας κωμικός θησαυρός για λίγους και ιερόσυλους.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο θα ήθελα να ήμουν στη θέση σου, αν και εφόσον αυτή είναι η πρώτη φορά που ενημερώνεσαι για την ύπαρξη αυτής της μικρής συμμορίας πραγματικά απαίσιων ανθρώπινων όντων που «τρέχει» το παρακμασμένο Paddy’s Bar στη Φιλαδέλφεια. Γιατί, παρότι μιλάμε για μια βραβευμένη μαύρη κωμωδία, που μόλις έσπασε το ρεκόρ της μακροβιότερης live-action sitcom στην αμερικανική τηλεοπτική ιστορία (στριμάρεται από το Hulu), έχω διαπιστώσει ότι για πολλούς εκεί έξω παραμένει μια παντελώς άγνωστη υπόθεση. Και σκέψου ότι οι τέσσερις βασικοί πρωταγωνιστές (Ρομπ Μακελένι, Τσάρλι Ντέι, Κέιτλιν Όλσον, Γκλεν Χάουερτον), εκ των οποίων όλοι έχουν δεκάδες άλλα πρότζεκτ που «τρέχουν» παράλληλα, χάρη μάς κάνουν που βρίσκουν τον χρόνο για τα απαιτητικά γυρίσματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον χαρισματικό Ντάνι ντε Βίτο, που έχουν περάσει δεκαετίες από την τελευταία φορά που είχε λόγο να αποδείξει οτιδήποτε σε οποιονδήποτε. 

Όπως και να ’χει, οι πέντε τους αποφάσισαν, δύο χρόνια μετά την τελευταία σεζόν, ότι ήρθε η ώρα για την επόμενη – και ενδεχομένως τελευταία. Με τα δύο πρώτα επεισόδια (ένα review της πανδημικής χρονιάς που πέρασε και ένα όπου γυρίζουν το επόμενο Lethal Weapon) κατάφεραν αυτό που ξέρουν να κάνουν άριστα, να εκνευρίσουν δηλαδή τους πάντες, σε όποια πλευρά του πολιτικού φάσματος και αν βρίσκονται. Δεν ισχυρίζομαι ότι τα συγκεκριμένα επεισόδια είναι τα καλύτερα που έχουν φτιάξει ποτέ, γιατί είναι φανερό ότι τα «γρανάζια» του συστήματος το θέλουν το λάδωμά τους. Αλλά, στην τελική, αυτό δεν έχει καμία σημασία. Η χαρά τού να παρακολουθείς αυτούς τους τόσο γνώριμους χαρακτήρες να συνεχίζουν να κάνουν κυριολεκτικά τα πάντα προκειμένου να ταΐσουν τον εγωκεντρισμό τους είναι η ίδια με το να παρακολουθείς τον Λάρι Ντέιβιντ στο Curb your Enthusiasm να εκνευρίζεται με εκείνα τα μικρά και καθημερινά που οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουν να αγνοούν. Είσαι απλώς χαρούμενος που τους βλέπεις, που εξακολουθούν να υπάρχουν στη ζωή σου. Ακόμη και αν το Paddy’s Bar είναι το ακριβώς αντίθετο από το Cheers. Ένα μπαρ και ένα μάτσο άνθρωποι που δεν θα ευχόσουν ποτέ να βρεθείς στον δρόμο τους.

ΙΝFO
Δημιουργός: Ρομπ Μακελένι.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 92%.
Η σειρά προβάλλεται από το Hulu.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή