Δάφνη Πετρίδη: Ένα σπίτι που φτιάχτηκε με κέφι

Δάφνη Πετρίδη: Ένα σπίτι που φτιάχτηκε με κέφι

Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Δάφνη Πετρίδη, που έγινε δικός μας άνθρωπος χάρη στα πολύχρωμα δαχτυλίδια της «blots», κατοικεί σε ένα βολικό και ζεστό διαμέρισμα στο Κολωνάκι – αν και μόλις μετακόμισε, μοιάζει να ζούσε πάντα εδώ.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Δάφνη Πετρίδη: Ένα σπίτι που φτιάχτηκε με κέφι-1
Βιβλιοθήκη στο χολ της εισόδου. Πίνακας του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου. Κουτιά από το κατάστημα Utopia, δαχτυλίδια blots και cuff Μαριάννα Πετρίδη. 

Πάντα ονειρευόμουν ένα σπίτι που Δεν ονειρευόμουν ποτέ σπίτια, αλλά εμπειρίες, ανθρώπους και όμορφες στιγμές. το σπίτι μου είναι Yπό διαμόρφωση! Μετακόμισα σχετικά πρόσφατα στο σπίτι του συντρόφου μου και ακόμη το φέρνουμε στα μέτρα μας. το σημείο όπου περνάω τις περισσότερες ώρες μου Χάρητος 34, στο μαγαζί μου. το πιο όμορφο σημείο του σπιτιού μου Το πίσω μπαλκόνι με τη θέα του εγκαταλελειμμένου νεοκλασικού του 1920 – αποπνέει μια ηρεμία βγαλμένη από ταινία. από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ Τσίχλες σε διάφορες γεύσεις! μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ζω εδώ από Τα έργα της Χριστίνας Δάρρα στους τοίχους. ανάμνηση στο σπίτι Δεκαπενταύγουστος, ανοιχτά παράθυρα και απόλυτη ησυχία. στιλ στον χώρο μου δίνει Η θετική ενέργεια και η καλή διάθεση. επόμενη αγορά Εισιτήρια για το επόμενο ταξίδι. έπιπλο-κειμήλιο Το σεκρετέρ της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, το οποίο βρίσκεται στο σπίτι από τα ’60s και κουβαλάει όλη την ενέργεια της παλιάς Αθήνας. για να χαλαρώσω Τσάι και μουσική στο σαλόνι. καθημερινή ρουτίνα Πρωινό τρέξιμο από το σπίτι μέχρι τα εργαστήρια στο Σύνταγμα και πάλι πίσω στο κατάστημά μας. η ημέρα που απολαμβάνω το σπίτι μου Η ημέρα που δεν θα βάλω ξυπνητήρι. διακόσμηση Mix & Match με έμφαση στην πρακτικότητα: από ’50s κομμάτια μέχρι IKEA. η γειτονιά μου Busy and loud. το ιδανικό δώρο να προσφέρεις Ιδανική είναι μόνο η διαδικασία της αναζήτησής του, η σκέψη και η ενασχόληση, το γούστο. Γενικά, να προσφέρεις με κέφι. 

Δάφνη Πετρίδη: Ένα σπίτι που φτιάχτηκε με κέφι-2
Τα διάσημα δαχτυλίδια blots σε όλα τα χρώματα. Η vintage ’60s κουζίνα, το μόνο μη ανακαινισμένο δωμάτιο του σπιτιού. O vintage λευκός καθρέφτης στην είσοδο.

κόσμημα Τα ασημένια cuff από τη σειρά που έχει φτιάξει η μαμά μου, τη δεκαετία του 1980. δημιουργός Μαριάννα Πετρίδη fashion item Τα δαχτυλίδια φυσικά! συλλογή Εγώ όχι, έχει η μαμά μου για όλους μας. έμπνευση Η καθημερινότητα, η φύση, τα ταξίδια, η τέχνη, τα κτίρια, τα αντικείμενα. βιβλίο Rings by Diana Scarisbrick, εκδόσεις Thames & Hudson. ταινία Forest Gump. μόδα Διαχρονικοί σχεδιαστές, όπως ο Γιώργος Ελευθεριάδης. Η Irene Mamfredos με τα Kimalé Studio, που έχουν το δικό τους ύφος και ταυτότητα ανεξάρτητα από τις τάσεις της μόδας. Θεωρώ ότι έχουμε πάρα πολλούς αξιόλογους Έλληνες σχεδιαστές. Ωστόσο, συνώνυμο με τη μόδα σήμερα θεωρώ τον Jacquemus. είμαι περήφανη για Τους φίλους μου. καλλιτέχνης Χριστίνα Δάρρα – η πρώτη καλλιτέχνις που γνώρισα, μεγάλωσα με τα έργα της, μερικά από τα οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αριστομένης Θεοδωρόπουλος – παιδικός μου φίλος και υπερταλέντο. Θαυμάζω μεταξύ άλλων τον David Hockney και τη Yayoi Kusama. φετίχ Τα δαχτυλίδια μου, νιώθω ότι κάτι μου λείπει αν δεν τα φορέσω. ρετρό Φωτιστικά. εστιατόριο Από τα Άργουρα στις Τζιτζιφιές μέχρι τον Φάρο στη Λέρo και το Oinoscent στο Σύνταγμα.  ξενοδοχείο Το μοναδικό ξενοδοχείο στη Χάλκη, το Αρετανάσσα. Απλότητα και βουτιά από το μπαλκόνι στη θάλασσα, κυριολεκτικά. στα άμεσα σχέδιά μου Να καταφέρω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο σ’ εμένα.

Δάφνη Πετρίδη: Ένα σπίτι που φτιάχτηκε με κέφι-3
Στο μπροστινό μπαλκόνι του σπιτιού υπάρχουν πολλά φυτά, για μια ψευδαίσθηση πράσινου στο κέντρο της πόλης. 

Δάφνη Πετρίδη: Ένα σπίτι που φτιάχτηκε με κέφι-4
Ασημένια παλιά τάματα. Τα ποδήλατα, βασικό μέσο μεταφοράς, γίνονται ένα με τον χώρο και την αισθητική του. Το σεκρετέρ της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, που δεν έχει μετακινηθεί από τα ’60s. H θέα από το πίσω μπαλκόνι δίνει ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή