Κυνηγώντας ανεμόμυλους

Ελληνικό κιτς, κεντήματα και σχέδια με σύγχρονη ματιά βρίσκονται στα eco-friendly αντικείμενα του Quixotic.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνοΪταλιδα Ναόμι Χαιρετάκη πιστεύει πως οι μικρές αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε, καταναλώνουμε και δημιουργούμε μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Για εκείνη, ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες είναι ένας αισιόδοξος ιδεαλιστής με ένα ρομαντικό όραμα, το οποίο συνεχίζει να εμπνέει ανθρώπους όλων των ηλικιών ακόμα και 416 χρόνια μετά. Η φιλοσοφία του ήρωα της κλασικής λογοτεχνίας είναι η βασική έμπνευση πίσω από το brand που η ίδια δημιούργησε με το όνομα Quixotic. Η ιδιαίτερη αισθητική της νεαρής σχεδιάστριας αποτυπώθηκε πρώτα στις όψεις των τετραδίων: πιξελιασμένες εικόνες από το πλαστικό τραπέζι στη βεράντα του εξοχικού, μικρά φαντασματάκια που εισβάλλουν στη Βίλα Κεφαλληνού στο Χαλάνδρι, παιχνιδιάρικα μοτίβα παρμένα από τα κεντήματα που κοσμούν τα σπίτια των γιαγιάδων μας. Σειρά είχαν οι μάσκες από ιταλική ποπλίνα, στις οποίες φιλοτέχνησε πρωτότυπα σχέδια. Στο νέο εγχείρημα του Quixotic, η Ναόμι Χαιρετάκη επιστράτευσε την αδερφή της, Δάφνη, προκειμένου να τελειοποιήσουν τα κερομάντιλα, που αποτελούν έναν οικολογικό τρόπο συντήρησης τροφίμων. Φτιάχνονται από βαμβάκι, μελισσοκέρι, ρετσίνι και βιολογικό λάδι από τοπικούς παραγωγούς και μικρές επιχειρήσεις. Με το Quixotic φαίνεται πως η Ναόμι Χαιρετάκη κάνει ήδη τη διαφορά.

INFO
Μπορείτε να βρείτε τα τετράδια, τις μάσκες και τα κερομάντιλα του Quixotic στο Etsy (etsy.com/shop/QUIXOTICgr) και στο Instagram: @quixotic_gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή