Αφορμές για γιορτή (& μια γκρίνια)

Αφορμές για γιορτή (& μια γκρίνια)

Οι νοστιμιές και μια άτυχη στιγμή της εβδομάδας που πέρασε.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

(+) Ταλιατέλες σουπιάς με σάλτσα φέτα-καυκαλήθρα. Εξηγώ καλύτερα: Η σουπιά είναι κομμένη λεπτεπίλεπτη σε μέγεθος και έχει σχήμα κοντής ταλιατέλας. Η ζουμάτη σάλτσα έχει ζωμό θαλασσινό, ελαιόλαδο, φέτα και καυκαλήθρα. Στο πιάτο έχει ακόμα σταφίδες, παντζάρι κομμένο τσιγαρόχαρτο, μυρώνια. Νέο πιάτο, από τα πολλά, στο Βαρούλκο στο Μικρολίμανο. Ο Λαζάρου κεφάτος και πιο κόμφορτ από ποτέ.

Αφορμές για γιορτή (& μια γκρίνια)-1
Ourse

Έχω ξαναγράψει για τον Πεδιαδιτάκη. Είναι ο «Σούπερμαν» της ζαχαροπλαστικής. Έχουν τρομερή ενέργεια και ο ίδιος και τα γλυκά του. Είναι πυκνά, πληθωρικά και φίνα εν τω άμα. Γκουρμέ γουρουνιές. Δοκιμάστε τα νέα σοκολατάκια του (μια τέχνη που έψαχνε τον ανανεωτή της και νομίζω τον βρήκε στο πρόσωπό του), το σούπερ ντούπερ σου με πραλίνα βανιλάτη και φουντούκια καραμελωμένα, την τάρτα λεμόνι με υπέροχα ξινόπικρα στοιχεία. Με ευχαριστείτε μετά. Στο γλυφαδιώτικο Ourse.

Αφορμές για γιορτή (& μια γκρίνια)-2
Kora

Αχ, αυτή η Kora. Τι εννοείς «ποια Kora»; Ο φούρνος της Αναγνωστοπούλου με τα εξαίρετα προζυμένια ψωμιά, τα σουλούδικα σάντουιτς-γεύματα, τα χειροποίητα κρουασάν, τα μπανς, τα μπράουνις και τα τοιαύτα. Θου Κύριε, κυριακάτικα. Η Kora λοιπόν άνοιξε διαδικτυακό μικρομάγαζο, από όπου προς το παρόν μπορούμε να παραγγέλνουμε, ανά ημέρα και αναλόγως της διαθεσιμότητας, κούκις, τσουρέκι και τη δική τους αμαρτωλή γκρανόλα με κομμάτια καραμελωμένου κρουασάν, βρόμη, σπόρους κολοκύθας, αμύγδαλα, σταφίδες και κανέλα. Προσοχή στα κούκις, είναι εθιστικά, εγώ έπαθα ζημιά: τα βρόμης είναι αυτά τα μπαμπάτσικα, έξτρα μαστιχωτά, μπαχαράτα, μελένια κούκις που θέλουν σιγανό μασούλημα, τα λεπτά λεμονίζοντα δίνουν την εντύπωση του τραγανού, όμως λιώνουν σαν σύννεφο λεμονιού-ζάχαρης στο στόμα, τα σοκολατένια είναι τα κλασικά choc chip cookies – με ολίγους κρυστάλλους αλατιού, για έξτρα εθισμό. Υπέροχα δώρα, το κουτί έχει ειδικό χώρο για αφιέρωση. Όποιος προλάβει, πρόλαβε.

(-) Προψημένα και ξαναζεσταμένα (και μάλιστα ανεπιτυχώς ζεσταμένα, ήτοι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) σουβλάκια στη Βόλβη, το σουβλατζίδικο 
στην Κεντρική Δημοτική Αγορά Αθηνών (αυτή που λανθασμένα ονομάζουμε Βαρβάκειο). Τς τς τς, όχι, δεν έπρεπε, δεν έπρεπε να συναντηθούμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή