Ένας άξεστος και μόνος καουμπόι

Ένας άξεστος και μόνος καουμπόι

Η βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας Τζέιν Κάμπιον κυριαρχεί στο Netflix με ένα νεο-γουέστερν που κλέβει καρδιές και εντυπώσεις.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν μόνο δύο βάσιμες δικαιολογίες για να μην παρακολουθήσεις εδώ και τώρα το φετινό βαρύ οσκαρικό χαρτί του Netflix και ίσως την καλύτερη ταινία της χρονιάς. Αν αγαπάς τα λαγουδάκια, καθώς πρόκειται για μια ταινία στην οποία αυτά δεν περνάνε ιδιαίτερα καλά. Και το αν προτιμάς να περιμένεις να δεις πρώτα πόσα χρυσά αγαλματάκια θα συγκεντρώσει, πριν κάνεις τον «κόπο». 

Πρόκειται για την κα-θη-λω-τι-κή κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Τόμας Σάβατζ από τα ’60ς Η εξουσία του σκύλου, διά χειρός της ακριβοθώρητης Τζέιν Κάμπιον, η οποία επιστρέφει μετά από 13 χρόνια κινηματογραφικής απουσίας (με την εξαίρεση του τηλεοπτικού Top of the Lake). Απρόσμενος πρωταγωνιστής ο –Βρετανός δανδής– Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στον ρόλο ενός αγέρωχα τοξικού αρσενικού καουμπόη και συνιδιοκτήτη ράντσου στη Μοντάνα του 1925, σε έναν ρόλο που γυρόφερναν παλιότερα από τον Πολ Νιούμαν μέχρι τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Ένας αρχετυπικός bully, άξεστος και κακότροπος, που εξουσιάζει πλήρως τον ευγενή και εσωστρεφή αδελφό του (τον οποίο υποδύεται αποτελεσματικά ο Τζέσι Πλέμον). Μέχρι που εκείνος κάνει την επανάστασή του με το να παντρευτεί την όμορφη χήρα Κίρστεν Ντανστ, η οποία διατηρεί το γειτονικό πανδοχείο.

Εκείνη, μαζί με τον λεπτεπίλεπτο και συνεσταλμένο γιο της γίνονται ο στόχος της οργής του όταν μετακομίζουν στο οικογενειακό ράντσο. Την πρώτη ο Κάμπερμπατς την οδηγεί σταδιακά στο ποτό. Ο γιος όμως, τον οποίο υποδύεται έξοχα ο Κόντι Σμιτ-Μακφί, είναι που του ξυπνάει τα πιο αρχέγονα ένστικτα. Ένα νεο-νουάρ θρίλερ που καταφέρνει να είναι κλειστοφοβικό, παρότι με περηφάνια χρησιμοποιεί ως φόντο τις επικά απέραντες πεδιάδες της Μοντάνα. Μια μεγαλειώδης επιστροφή για την Τζέιν Κάμπιον, που αποδεικνύει ότι ξέρει πώς να χτίζει εικόνες και ερμηνείες που θα μας στοιχειώνουν για αρκετά χρόνια μετά.

ΙΝFO
Δημιουργός: Τζέιν Κάμπιον. 
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 96%.
Η ταινία προβάλλεται από το Netflix. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή