Martin Olofsson: Σκανδιναβικό design

Ο Martin Olofsson είναι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με έπιπλα Myran στο Κολωνάκι. Ο ίδιος ζει με την οικογένειά του σε ένα διαμέρισμα του ’80 στον Λυκαβηττό, το οποίο φανερώνει τη σουηδική καταγωγή και την καλή αισθητική του ιδιοκτήτη του.

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Martin Olofsson: Σκανδιναβικό design-1
Φυτά, που κάνουν πάντα πιο ζωντανό τον χώρο. Τρόλεϊ Kallemo, που ερωτεύτηκε σε μια έκθεση και το αγόρασε επιτόπου – σήμερα αποτελεί το μπαρ του σπιτιού. Η εμβληματική σουηδική κάθετη βιβλιοθήκη Pilaster του John Kandell.

Το σπίτι μου είναι Αυτό είναι το δέκατο πέμπτο σπίτι όπου ζω και μάλλον και το λιγότερο εντυπωσιακό απ’ όλα μέχρι σήμερα. Παράλληλα είναι και το πρώτο σπίτι από το οποίο δεν ονειρεύομαι να φύγω. Εδώ είναι που κατάφερα να δημιουργήσω μια νέα οικογένεια, μαζί με τη σύντροφό μου Αγγελική, αφότου η προηγούμενη γυναίκα μου έφυγε από τη ζωή. Οπότε αισθάνομαι ότι χρωστάω πολλά σε αυτούς εδώ τους τοίχους! το σημείο όπου χαλαρώνω Στην κουζίνα, φτιάχνοντας καφέ ή ζυμώνοντας. το πιο όμορφο δωμάτιο στο σπίτι μου Το σαλόνι, το απόγευμα που το λούζει ο ήλιος. από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ Καφές. Μπορεί να μην έχουμε χαρτί υγείας, καφέ θα έχουμε! μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ζω εδώ από Αν ρωτήσεις τη γυναίκα μου, θα σου πει από την ακαταστασία. στιλ στον χώρο μου δίνει Όλα τα παραπάνω και τα παρακάτω. αγαπημένο αντικείμενο Το έργο του Erwan Bouroullec, που μου έκανε δώρο η Αγγελική πέρυσι τα Χριστούγεννα, που είχαμε lockdown. Αντιπροσωπευτικό της διάθεσής μου. μετάνιωσα που πήρα Ένα laptop που δεν είναι Mac. Σοκαρίστηκα από την κακή αισθητική. για να χαλαρώσω Ξαπλώνω στον καναπέ Calmo. Είναι ιδανικός για να τεντώνεσαι και να βρίσκεις εύκολα το κοντρόλ της τηλεόρασης. με φίλους στο σπίτι Πάντα γύρω από την τραπεζαρία. Οι καρέκλες Schablon ήταν οι πρώτες που έφερα όταν άνοιξα το Myran το 2004 και δεν πούλησα ούτε μία. Δεν είναι πολύ άνετες, αλλά τις έχω είκοσι χρόνια και μου αρέσει η παλαιότητα που έχουν αποκτήσει. δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς Οικογένεια. διακόσμηση Είναι ίσως παράξενο ότι δεν με ενδιαφέρει και τόσο η διακόσμηση. Μου αρέσουν τα αντικείμενα, αλλά δεν με απασχολεί το πώς θα τα συνδυάσω. home shopping Υπάρχει αυτό το σκανδιναβικό κατάστημα στο Κολωνάκι, που μου αρέσει πολύ. Myran το λένε. Επίσης είμαι fun της αντικερί του Άγγελου Βλαστάρη στην οδό Μητσαίων. Η ζωή στην Αθήνα Διαδραματίζεται μεταξύ Λυκαβηττού και Δεξαμενής. deco Brands Fritz Hansen, Muuto, Maruni, &Tradition, Massproductions, Carl Hansen, Fredericia, HAY, Frama… Πες μου να σταματήσω. deco guru Με το ρίσκο να μην ακουστώ πολύ προοδευτικός, θα πω τους γονείς μου. Είχαν και έχουν τον τρόπο να κάνουν έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο. κάθε σπίτι πρέπει να έχει Μουσική. craftmanship Ζυμωτό ψωμί. συλλογή Τα κοχύλια της κόρης μου συλλεγμένα μέσα σε δεκατρία χρόνια καλοκαιρινών περιπετειών. έμπνευση Τα βουνά. δημιουργός Nick Cave, Arne Jacobsen και Sibelius. το ιδανικό δώρο να προσφέρεις Κρασί. περιοδικό Dapper Dan. φετίχ Ο αλεστής του καφέ μου. μινιμαλισμός ή πλουραλισμός Θεωρητικά θαυμάζω το μίνιμαλ στιλ του John Pawson, αλλά στην πραγματικότητα είμαι μια πληθωρική προσωπικότητα − και ας προσπαθώ μια ζωή να το αλλάξω. χρώμα Κόκκινο, κίτρινο, μπλε. στα άμεσα σχέδιά μου Το opening του νέου μας showroom Myran Apenanti στο Κολωνάκι. μότο Aim high, stay low.

Martin Olofsson: Σκανδιναβικό design-2
Στην τραπεζαρία, φωτιστικό Louis Pousen του 1958 και πίσω έργο του Enrico Baj. 

Martin Olofsson: Σκανδιναβικό design-3
Πάγκος από την παλιά γκαλερί της Ρεβέκκας Καμχή και από πάνω έργο του Κωνσταντίνου Κακανιά με την Κυρία Τεπενδρή. Στο δωμάτιο της κόρης του, Μάγιας, η γωνιά του Χάρι Πότερ. O πίθηκος Bojesen –σύμβολο του σκανδιναβικού design–, φωτιστικό Workstead και έργο της Cindy Sherman. Στο χολ εισόδου, η καρέκλα Rawchair by Jens Fager, η παλιά γραφομηχανή, στον τοίχο έργο της Μανταλίνας Ψωμά και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το Forest Cemetery στη Στοκχόλμη. Η Saga στην κουζίνα και πίσω της έργο του Μίλτου Μανέτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή