Ο μύθος της Μελίνας Μερκούρη

Ο μύθος της Μελίνας Μερκούρη

Αντικείμενα, εικόνες και κείμενα που αποκαλύπτουν πτυχές από τη συναρπαστική ζωή και την εκρηκτική προσωπικότητα της ηθοποιού και πολιτικού, στην Τεχνόπολη.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφίσες από κινηματογραφικές της επιτυχίες, κοστούμια από την πορεία της στο θέατρο, η αγαπημένη της μάρκα τσιγάρων, το φόρεμα με το οποίο χόρευε στις Κάννες όταν προβλήθηκε το Ποτέ την Κυριακή, τα γυαλιά της, φωτογραφίες με σημαντικές προσωπικότητες, σημειώσεις της πάνω σε σενάρια, ηχητικά ντοκουμέντα, χειρόγραφες επιστολές: αντικείμενα, εικόνες και λέξεις που αποκαλύπτουν πτυχές από τη συναρπαστική ζωή και την εκρηκτική προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, διοργανώνει την έκθεση Μελίνα Μερκούρη: Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς. Το αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό και πολιτικό, το οποίο επιμελείται ο αρχαιολόγος και διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νικόλαος Καλτσάς, διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες (κινηματογράφος, ερμηνείες στο θέατρο, αντιδικτατορική δράση και πολιτική διαδρομή) και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18 του μήνα, αριθμός με τον οποίο είχε συνδέσει με πολλούς τρόπους τη ζωή της. Γεννήθηκε στις 18, όπως και ο Ντασσέν, γνωρίστηκαν στις 18, ενώ συνήθως έκανε πρεμιέρες στις 18.

INFO
Από 18/01 έως 11/03, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, technopolis-athens.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή