Αντωνάκης Χριστοδούλου: Όσο πιο «παλαιομοδίτικο», τόσο το καλύτερο

Αντωνάκης Χριστοδούλου: Όσο πιο «παλαιομοδίτικο», τόσο το καλύτερο

Ο ζωγράφος Αντωνάκης Χριστοδούλου ήθελε από έφηβος να ζήσει στον αγαπημένο του δρόμο, τη Φωκίωνος Νέγρη, και να που τα κατάφερε. Το διαμέρισμά του, στο οποίο δεν έχει δικά του έργα −μόνο φίλων−, σκόπιμα μοιάζει να έχει μείνει πίσω στον χρόνο.

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Αντωνάκης Χριστοδούλου: Όσο πιο «παλαιομοδίτικο», τόσο το καλύτερο-1
Ο χώρος της τραπεζαρίας, που ο ίδιος χαρακτηρίζει «παλαιομοδίτικο». Το vintage γραφείο που ανήκε στη μητέρα του: κάτω από το τζάμι του βρίσκονται χάρτες από το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη. Το φροντισμένο μπαλκόνι, στο οποίο δεν κάθεται ποτέ, γιατί έχει ακροφοβία. 

Αγαπημένο σημείο στο σπίτι Απέναντι από την τηλεόραση, οποιαδήποτε τηλεόραση. έχουν πει για το σπίτι μου  Ότι το μόνο που λείπει είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα στο κρεβάτι. Ένας φίλος μου είχε σχολιάσει έτσι την αποστροφή μου στο μοντέρνο και την εμμονή μου με το παλιό. ατμόσφαιρα στον χώρο δημιουργεί Το φυσικό φως την ημέρα, ο τεχνητός φωτισμός τη νύχτα. συνήθεια Δεν κάθομαι, ούτε ξαπλώνω αν δεν είναι τα πάντα στη θέση τους. Κακή συνήθεια… τo σπίτι μου είναι Ασφαλές. τέχνη στο σπίτι Όλων μου των φίλων. αγαπημένο αντικείμενο Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα, όλα συνδέονται με ανθρώπους που αγαπώ πολύ. gadget Πρόσφατα αγόρασα ένα TV Box και έχω ενθουσιαστεί! Ανέστησα μια πολύ παλιά τηλεόραση. αγαπημένος πίνακας Δύο ναύτες στα βράχια του Τσαρούχη. αγαπημένος εικαστικός John Baldessari. ζωγράφος Karen Kilimnik. καλλιτέχνης Η γιαγιά μου, Λαυρεντία Μπερνιδάκη, η πρώτη γυναίκα μουσικός στην Κρήτη που ηχογράφησε παραδοσιακή κρητική μουσική (1940). συλλογή Δεν έχω. Τις ξεκινάω και τις αφήνω μετά από λίγο. Αν όμως το αποφάσιζα σοβαρά, θα ήθελα να δημιουργήσω ένα αρχείο από περιοδικά όπως το Entertainment Weekly. σουβενίρ Αντικείμενα από τα ταξίδια μου στο Λος Άντζελες, DYI αφίσες από συναυλίες που βρήκα στον δρόμο, κούπες και κασκέτα από διάφορα καφέ της πόλης, ρούχα που είχαν χρησιμοποιηθεί σε τηλεοπτικές σειρές. στον ελεύθερο χρόνο μου Βλέπω σειρές μέχρι τελικής πτώσης. αυτές τις μέρες βλέπω Το Δις Εξαμαρτείν και τις Τρεις Χάριτες. βιβλίο Η Μυθολογία των Ελλήνων του Károly Kerényi. μουσική Με έχει σώσει το Shazam, ανακαλύπτω διαμάντια παρακολουθώντας τηλεοπτικές σειρές. ταινία: Bonjour Tristesse. ο ήρωάς μου Ο αδερφός μου. το alter ego μου Αλλάζει συχνά, συνήθως είναι διάφοροι τηλεοπτικοί χαρακτήρες. διακόσμηση Προτιμώ την οργάνωση και την τάξη. μαγειρεύω Σχεδόν ποτέ. για να χαλαρώσω Μένω σπίτι και βλέπω τηλεόραση χωρίς να σκέφτομαι το πρόγραμμα της επόμενης μέρας. με φίλους στο σπίτι Βλέπουμε ταινίες ή αγαπημένες σειρές. Πολλές φορές δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τι θα δούμε και απλώς συζητάμε μέχρι το πρωί με YouTube και γλυκά. βόλτα στην Αθήνα Από τους στύλους του Ολυμπίου Διός μέχρι τον σταθμό του Θησείου είναι ο πιο ωραίος περίπατος, ιδανικά με ένα σάντουιτς από το Guarantee. Περιέργως μου αρέσει και η Πανεπιστημίου προς Ομόνοια, αργά το απόγευμα, χειμώνα, με τα περισσότερα μαγαζιά κλειστά. shopping Ρούχα από τον Παρθένη, βιβλία από τον Μετεωρίτη, φυτά από το Παπιγιόν. Μου αρέσει επίσης το μαγαζί του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. πόλη Λος Άντζελες ή Ρώμη. έμπνευση Ιστορίες που ακούω, είτε πραγματικές, είτε ψέματα. καλλιτεχνικό ρεύμα Μοντερνισμός. σχεδιάζω να Κάνω την επόμενη ατομική έκθεσή μου στην γκαλερί της Ελευθερίας Τσέλιου στην Αθήνα. Εξαιτίας της πανδημίας την αναβάλλω εδώ και δύο χρόνια. με αγχώνει Το ίδιο το άγχος. αν γύριζα τον χρόνο πίσω Δεν θα έκανα ορισμένα λάθη που μου κόστισαν.

Αντωνάκης Χριστοδούλου: Όσο πιο «παλαιομοδίτικο», τόσο το καλύτερο-2
Στο σαλόνι του σπιτιού, πίσω φωτογραφία του ίδιου όταν ήταν επτά χρονών. 

Αντωνάκης Χριστοδούλου: Όσο πιο «παλαιομοδίτικο», τόσο το καλύτερο-3
Το μπάνιο με μαύρο μάρμαρο, το οποίο έχει σχεδιάσει ο ίδιος. Λεπτομέρεια από τη βιβλιοθήκη από ράφια ντέξιον. Στο coffee table το laptop του, που έχει γεμίσει με αυτοκόλλητα. Στην κρεβατοκάμαρα, δύο φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο ίδιος στο Λος Άντζελες και στη Φλόριντα. Πίσω από το κρεβάτι, το κεφαλάρι είναι custom made με αφρικανικό ύφασμα που πήρε από τη γειτονιά του, ενώ την κουβέρτα και τα μαξιλάρια τα έχει φτιάξει η γιαγιά του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή