Christian Löffler: Ο Γερμανός παραγωγός της electronica επιστρέφει στην Αθήνα με μια μοναδική συναυλία

Christian Löffler: Ο Γερμανός παραγωγός της electronica επιστρέφει στην Αθήνα με μια μοναδική συναυλία

Ο Γερμανός συνθέτης και παραγωγός Christian Löffler επιστρέφει στην Αθήνα τον Απρίλιο σε μια ιδιαίτερη συναυλία στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμηλών τόνων, αλλά δραστήριος, χαμένος στη μουσική, αλλά πάντα παρών, ο Γερμανός παραγωγός της electronica Κρίστιαν Λέφλερ επισκέπτεται τη χώρα μας τακτικά· παράπονο δεν έχουμε. Αυτή τη φορά, βέβαια, η επερχόμενη συναυλία του στην Αθήνα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Για να το πούμε απλά, έχει κόνσεπτ: Στο τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο Parallels, ο Λέφλερ επιχείρησε να εντάξει στοιχεία κλασικής μουσικής των Μπαχ, Μπετόβεν, Σοπέν, Βάγκνερ, Σμέτανα και Μπιζέ στα downtempo ηλεκτρονικά ηχοτοπία που τον καθιέρωσαν. Tώρα, λοιπόν, έρχεται να παρουσιάσει ζωντανά αυτή τη φιλόδοξη δουλειά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, συμπράττοντας με το ελληνικό σύνολο Ergon Ensemble, σε ένα live όπου οι κονσόλες θα συναντήσουν τα έγχορδα. Όχι τα έτοιμα, ψεύτικα έγχορδα, αλλά αυτά που παίζονται από μουσικούς. Η αλήθεια είναι ότι ο μη μυημένος στην κλασική μουσική δύσκολα θα εκτιμήσει τις παράλληλες γραμμές που τραβάει ο Λέφλερ στο Parallels. To κομμάτι Fate ξεκινά με μια εκτέλεση της 5ης Συμφωνίας του Μπετόβεν, ηχογραφημένη τη δεκαετία του 1920. Λίγο πριν, όπως μαρτυρά και ο τίτλος, το Nocturne παραπέμπει στον πιανιστικό κόσμο του Σοπέν, ενώ το Dir Jehova μεταχειρίζεται μια σύνθεση του Μπαχ, βάζοντας στο φόντο χορωδία. To γεγονός ότι το άλμπουμ κυκλοφορεί από το label κλασικής μουσικής της Deutsche Grammophon «νομιμοποιεί», κατά μία έννοια, τις αλχημείες του Λέφλερ. Φαίνεται πως οι άνθρωποι της ιστορικής δισκογραφικής με την εμβληματική κίτρινη ετικέτα ένιωσαν ότι ο φόρος τιμής που αποτίνει στις ιδιοφυΐες των προηγούμενων αιώνων δεν είναι ευκαιριακός, αλλά ουσιαστικός. Μένει να το επαληθεύσουμε και από κοντά.

Christian Löffler: Ο Γερμανός παραγωγός της electronica επιστρέφει στην Αθήνα με μια μοναδική συναυλία-1ΙΝFO
H κοινή συναυλία των Κρίστιαν Λέφλερ και Ergon Ensemble θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ, τη Δευτέρα 24/1, στις 20.30. Είσοδος: 10, 15, 20 €.

 

 

Christian Löffler: Ο Γερμανός παραγωγός της electronica επιστρέφει στην Αθήνα με μια μοναδική συναυλία-2ΣΤΟ ΠΙΚΑΠ
Rubén Blades – Salswing! 
Μέσα στη μελαγχολία του Γενάρη ακούμε μουσικές που δημιουργούν «μια ωραία ατμόσφαιρα». Με το Salswing! o 73χρονος μουσικός, ηθοποιός, πολιτικός –και ένα σωρό άλλα πράγματα– Ρούμπεν Μπλέιντς βάζει τα γυαλιά στους νεότερους. Σάλσα και σουίνγκ με δυνατές τρομπέτες, βραχνά σαξόφωνα, ωραία κρουστά και κλίμα ευφορίας που ήδη κοιτά προς τις Απόκριες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή