The Black Squirrel Project: Το Κατώγι Αβέρωφ στηρίζει τα αδέσποτα ζώα

The Black Squirrel Project: Το Κατώγι Αβέρωφ στηρίζει τα αδέσποτα ζώα

Τρία κρασιά από το Κατώγι Αβέρωφ με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, αφού από την πώληση κάθε φιάλης ένα ευρώ (1 €) διατίθεται στο πρόγραμμα The Black Squirrel Project.

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσοι μεγαλώσαμε με τους Τσιπ και Ντέηλ έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία όταν ακούμε για σκιουράκια. Ειδικά όταν αυτά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα πρόγραμμα υποστήριξης αδέσποτων ζώων, αλλά και σε μια σειρά κρασιών. Πού συμβαίνουν όλα αυτά; Εκεί που η αγάπη των ανθρώπων για τα ζώα συναντάει την αγάπη για το αμπέλι και το κρασί και ολοκληρώνεται με την ανοιχτή φιλόξενη αγκαλιά ενός ξενοδοχείου. Κατώγι Αβέρωφ, φυσικά, στο Μέτσοβο. Όλα ξεκίνησαν από τον μαύρο σκίουρο που έρχεται συχνά πυκνά επισκέπτης στην αυλή του ξενοδοχείου και είχε δώσει εδώ και καιρό το όνομά του σε ένα κόκκινο κρασί. Ο Αλέξανδρος Ιωάννου και η Μαρία όμως δεν σταμάτησαν εδώ. 

Η αγάπη και η φροντίδα τους για τα τετράποδα μετουσιώθηκαν σε ένα πρόγραμμα υποστήριξης για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων στο Μέτσοβο, το The Black Squirrel Project. Η μέριμνα για τα απροστάτευτα ζώα είναι ένα αδιάκοπο έργο. Για κάθε αδέσποτο ζώο στην περιοχή του Μετσόβου, η έλλειψη φαγητού και οι καιρικές συνθήκες αποτελούν μεγάλες προκλήσεις. Επίσης, συχνά τα ζώα πέφτουν θύματα παράνομων αυτοσχέδιων παγίδων. Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία, τα τελευταία δύο χρόνια το Κατώγι Αβέρωφ καλύπτει τα έξοδα διατροφής και περίθαλψης για όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα και μεριμνά για τη διαμονή τους. Συνεπικουρούμενοι πια από συλλογικές προσπάθειες πολλών φορέων και ιδιωτών, τον Δήμο Μετσόβου, τους Εθελοντές Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Μετσόβου, η προστασία των αδέσποτων γίνεται πραγματικότητα.

Από το 2021 ο μαύρος σκίουρος απέκτησε παρέα. Το ερυθρό κρασί Black Squirrel πλαισιώνεται από το ροζέ Proud Squirrel και το λευκό Lucky Squirrel. Τρία κρασιά με πολύ ευχάριστο αρωματικό και γευστικό προφίλ, ιδανικά για άμεση κατανάλωση, που διαθέτουν έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, αφού από την πώληση κάθε φιάλης ένα ευρώ (1 €) διατίθεται στο πρόγραμμα The Black Squirrel Project. Καθώς το πρόγραμμα ενισχύεται με έσοδα από τις πωλήσεις τριών πλέον κρασιών και προκειμένου να διασφαλιστεί η διαύγεια όλων των ενεργειών, το Κατώγι Αβέρωφ έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη σύσταση μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας (ΑΜΚΕ) που θα διαχειρίζεται το ποσό που θα συγκεντρώνεται από τις πωλήσεις των κρασιών.

Lucky Squirrel 2021 Malvasia Aromatica
→ Με έντονα ανθικό χαρακτήρα και χαρακτηριστικά αρώματα φρούτων, πρόκειται για ένα λευκό κρασί που συνοδεύει σαλάτες, θαλασσινά, ψάρια και ζυμαρικά. 

Proud Squirrel 2021 Merlot 
→ Εκφραστικό ροζέ κρασί, με έντονα αρώματα φρούτων και απαλή γεύση, για comfort food, παραδοσιακά λαδερά και εξωτικά ασιατικά πιάτα.

Black Squirrel 2018 Ξινόμαυρο – Merlot 
→ Αρωματικός χαρακτήρας και ευχάριστη γεύση, συνοδεύει φαγητά με βάση το κρέας, αλλά και χορτοφαγικές επιλογές, όπως μανιτάρια, μελιτζάνες και φακές.

→ Ιnfo Ένα Σαββατοκύριακο στο Μέτσοβο, στο Κατώγι Αβέρωφ, είμαι σίγουρη ότι θα σας μείνει αξέχαστο οινικά, γαστρονομικά, οινοτουριστικά. Αφήστε που μπορεί να συναντήσετε και τον μαύρο σκίουρο. katogiaveroff.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή