Μας κακομαθαίνετε: Γιατί το brunch στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία θα φτιάξει το Σαββατοκύριακό σας

Μας κακομαθαίνετε: Γιατί το brunch στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία θα φτιάξει το Σαββατοκύριακό σας

Μια εμπειρία διά χειρός Αστέριου Κουστούδη, στο Winter Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ήταν η τέλεια μέρα για να απολαύσει κανείς τη χειμωνιάτικη Αθήνα. Έπειτα από μια σύντομη βόλτα στο κέντρο, καταλήξαμε στον ωραιότερο –εσωτερικό– χειμερινό κήπο της πόλης, το Winter Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Ώρα για brunch από τον executive chef Αστέριο Κουστούδη. Είναι σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε που ξεκίνησαν να το σερβίρουν, κάνοντας από την αρχή σαφές πως αυτό το brunch είναι πολύ διαφορετικό. Πουθενά αλλού στην Αθήνα δεν στρώνεται τραπέζι με αυτά τα ασημικά, τα πορσελάνινα σερβίτσια, τις κεντητές πετσέτες με το οικόσημο του ξενοδοχείου. Ένιωσα κάπως σαν ταξιδιώτης πρώτης θέσης με το Όριεντ Εξπρές.

Η εμπειρία ξεκινά με καφέ, τσάι ή σοκολάτα και τέσσερις επιλογές σε χυμό. Εμείς επιλέξαμε έναν καταπράσινο με σέλερι και λαχανίδα, όπως και αυτόν με μέλι και γκρέιπφρουτ, και αποφασίσαμε να πάρουμε καφέ στο τέλος, με τα γλυκά. Πρώτα ήρθε στο τραπέζι γιαούρτι με φρούτα, σε ατομικό πορσελάνινο σκεύος, και έπειτα ένα καλαθάκι με ολόφρεσκα αρτοποιήματα, τσουρεκάκια πολίτικα με μαστίχα, ζυμωτό ψωμί δύο ειδών, κρουασάν βουτύρου και pain au chocolat με τζιαντούγια. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για πρωινό από μια πετυχημένη, κρουστή σφολιάτα δεκάδων βουτυρένιων στρώσεων όπως αυτές εδώ. Μαζί, ελληνικό αγελαδινό βούτυρο εκλεκτής παραγωγής, δύο λογιών μαρμελάδες, μέλι ανθέων και κρέμα βανίλια για τα κρουασάν. Υπάρχει επιλογή από τρία ορεκτικά, εκ των οποίων μια σαλάτα με λεπτοκομμένο jamón serrano και λεπτές φέτες μανιταριών, ένα πεντανόστιμο πιάτο. Η πρόταση ημέρας ήταν ένα κροστίνι με κατσικίσιο τυρί και ψητά κυδώνια, μαζί με πράσινη σαλάτα. Στα κυρίως βρήκαμε τα πολυφωτογραφημένα αυγά benedict, στην πιο πλούσια εκδοχή τους. Υπέροχα ποσαρισμένα βιολογικά αυγά φάρμας πάνω σε μαλακό μπριός, απαλή σάλτσα hollandaise και δίπλα ψίχα αστακού. Έτερο κυρίως πιάτο ημέρας ήταν τα ζυμαρικά γεμιστά με σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα, μανιτάρια και μια κρεμώδη μπεσαμέλ με κατσικίσιο τυρί. Στο διπλανό τραπέζι, μια κυρία φάνηκε πολύ ευχαριστημένη με την τρίτη επιλογή του μενού, αυγά με χαβιάρι, καπνιστό χέλι και κρέμα πατάτας. Όσο για τον επίλογο… Υπερπαραγωγή! Mια τρίπατη ορντερβιέρα με ευμεγέθη κομμάτια τάρτας βανίλιας κάτω, φρέσκα φρούτα στη μέση και τέλος τρία διαφορετικά γλυκά: τάρτα σοκολάτας με καραμέλα, Paris-Brest με γέμιση κρέμα φιστικιού και δίχρωμη πάστα με lime και βανίλια. Αν φαίνονται πολλά, υπογράφουμε πως, ναι, είναι, αλλά υπάρχει δυνατότητα να πάρετε μαζί σας ό,τι θέλετε σε ένα ωραίο κουτάκι για το σπίτι. Βγήκαμε στο αναζωογονητικό κρύο νιώθοντας πληρότητα, όχι μόνο από το φαγητό, αλλά και από την περιποίηση. Δεν είναι ένα οποιοδήποτε brunch, είναι μια έξοδος που θα φτιάξει το weekend σας. 

→ Το brunch του Winter Garden σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή 11.00-14.00.
Κόστος για όλα τα παραπάνω: 45 ευρώ/άτομο ή 55 ευρώ/άτομο με ένα ποτήρι σαμπάνια Taittinger.
Πληροφορίες στο 210-33.30.748. 
Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 1, πλατεία Συντάγματος.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή