Η Ελληνίδα που ζωγράφισε την πανέμορφη μπουτίκ των Rianna + Nina στο Παρίσι

Η Ελληνίδα που ζωγράφισε την πανέμορφη μπουτίκ των Rianna + Nina στο Παρίσι

Η εικονογράφος Θεανώ Πετρίδου δημιούργησε ένα πολύχρωμο σύμπαν στο ολοκαίνουργιο flagship store του οίκου μόδας Rianna + Nina στο Παρίσι.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ του ονείρου, γεμάτος φωτεινά χρώματα, φανταστικά πλάσματα και υπέροχα σχέδια, που συνθέτουν ένα δημιουργικό, με ισχυρές δόσεις σουρεαλισμού, σύμπαν φαντασίας και αισιοδοξίας, ξετυλίγεται στα fitting rooms του παριζιάνικου flagship store των Rianna + Nina, του luxury fashion label που με έδρα το Βερολίνο κατέκτησε τον πλανήτη. Η Θεανώ Πετρίδου ανέλαβε να ζωγραφίσει τους τοίχους του, εκφράζοντας τη φιλοσοφία του brand που δημιούργησαν οι Ριάννα Κούνου και Nina Knaudt με χαρακτηριστικά τα μοναδικά σχέδια, τα δυσεύρετα vintage υφάσματα και τα πολύχρωμα prints, δοσμένα με δεξιοτεχνία και ποιότητα στη λεπτομέρεια. «Το “θέλω να έρθεις να ζωγραφίσεις τα δοκιμαστήρια” ακούστηκε όπως το “έλα να μείνεις στην Disneyland” σε ένα εξάχρονο. Στόχος ήταν η έκπληξη αλλά και να αισθανθεί ο επισκέπτης το brand ενώ δοκιμάζει τις συλλογές του. Προσχέδιο δεν παρουσιάστηκε, μόνο ένα πρόχειρο σκίτσο για το κάθε δωμάτιο που σχεδίασα στην πτήση για το Παρίσι. Τα σχέδια έγιναν με μολύβι απευθείας στον τοίχο και έπειτα μπήκε το ακρυλικό χρώμα», εξηγεί η δημιουργός. 

Illustrator, graphic & print designer, η Θεανώ Πετρίδου επέστρεψε με μια βαλίτσα γεμάτη νέες ιδέες από το μεταπτυχιακό της στο Parsons, συνεργάστηκε με τους αδελφούς Φωτιάδη στο studio Wedesign και έχει σχεδιάσει prints για brands όπως οι Sophie Deloudi, Bleecker & Love και φυσικά οι Rianna + Nina. «Η γραφιστική και η μόδα ανήκουν στις εφαρμοσμένες τέχνες. Όλα ξεκινούν από την ιδέα, περνούν από τη σύνθεση –σχημάτων, χρωμάτων, υλικών, εποχών– για να καταλήξουν στην παραγωγή», λέει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή