Μαθήματα απάτης από το «Inventing Anna»

Μαθήματα απάτης από το «Inventing Anna»

Στο "Inventing Anna" του Netflix η Shonda Rhimes ξετυλίγει μια αληθινή ιστορία γεμάτη ψεύτικα λεφτά, ψεύτικες ζωές και ψεύτικους ανθρώπους.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μόνη αληθεια της Άννα Ντέλβι (πραγματικό όνομα Άννα Σόροκιν) ήταν η υπαρξιακή ανάγκη της να αφήσει το δικό της αποτύπωμα στον κόσμο, δημιουργώντας ένα ομώνυμο VIP ίδρυμα/social club/καλλιτεχνικό hub για να αισθάνονται «ασφαλείς άνθρωποι σαν εκείνη». Δεν νομίζω, βέβαια, ότι υπάρχουν πολλές 25χρονες εκεί έξω που μπορούν να πείσουν τους τραπεζίτες της Γουόλ Στριτ, «μπαρουτοκαπνισμένες» μεσήλικες κοσμικές που έχουν δει τα πάντα, γόνους πλούσιων οικογενειών, tech CEOs και υποψιασμένες δημοσιογράφους ότι είναι όντως αυτό που δηλώνουν. Και η Άννα Ντέλβι δηλώνει μια βαριεστημένη πλούσια κληρονόμος, που ζει σε πανάκριβες σουίτες και ταξιδεύει ανά τον κόσμο μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το «στρουμπουλό» trust fund που της έχει στήσει ο –«αινιγματικά» βαθύπλουτος– πατέρας της όπως το θέλει.

Στην πραγματικότητα είναι κόρη ρωσικής μικροαστικής οικογένειας, με γερμανικό διαβατήριο και όνειρα για μεγάλη ζωή. Ένα όχι ιδιαίτερα όμορφο, όχι ιδιαίτερα ευγενικό, όχι ιδιαίτερα ταλαντούχο πλάσμα, που κατάφερε μέσα σε μερικούς μήνες να καταχραστεί πάνω από 275.000 δολάρια από φίλους και γνωστούς, να «φεσώσει» ξενοδοχεία, μπουτίκ ρούχων και εστιατόρια και να φτάσει μια ανάσα από το να της εγκριθεί ένα δάνειο ύψους 29.000.000 δολαρίων. Αυτή την αληθινή ιστορία αποφάσισε να μετατρέψει σε σειρά η μεγαλοπαραγωγός Σόντα Ράιμς, με πρωταγωνίστριες τη βραβευμένη με Emmy Τζούλια Γκάρνερ του Ozark, στον ρόλο της ψεύτρας κληρονόμου (υπέροχη η προφορά της, υπέροχος ο τρόπος που σε κάνει να τη σιχαίνεσαι και να τη συμπονάς ταυτόχρονα), και την Άννα Κλάμσκι του Veep, ως την –εμμονική– δημοσιογράφο του New York Magazine που έφερε την ιστορία στο προσκήνιο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο χαοτικό όσο και ο τρόπος δράσης της πρωταγωνίστριας, που βρέθηκε από dropout σχολής καλών τεχνών στο Λονδίνο και μαθητευόμενη περιοδικού μόδας στο Παρίσι να εφεύρει μια νέα περσόνα, που της επέτρεψε να μπει και να εδραιωθεί στους κοσμικούς κύκλους της Νέας Υόρκης. Το Inventing Anna είναι διασκεδαστικό, ειδικά τις στιγμές που βλέπουμε τη φάκα να αρχίζει να κλείνει γύρω της. Το πιο αναπάντεχο είναι η συμπόνια που καταλήγεις να αισθάνεσαι για ένα προβληματικό πλάσμα που έχει τόση ανάγκη την αγάπη, αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο αηδιαστικά τοξικό για οποιονδήποτε μπαίνει στον κύκλο της.

ΙΝFO
Δημιουργός: Σόντα Ράιμς. 
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 60%.
Η σειρά προβάλλεται από το Netflix.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή