«Εμείς, πότε θα πάμε στο Έβερεστ;»: Η ιστορία της πρώτης Ελληνίδας που ανέβηκε στο Έβερεστ έγινε παραμύθι για παιδιά

«Εμείς, πότε θα πάμε στο Έβερεστ;»: Η ιστορία της πρώτης Ελληνίδας που ανέβηκε στο Έβερεστ έγινε παραμύθι για παιδιά

Η ιστορία της Χριστίνας Φλαμπούρη από τις κορυφές του κόσμου έγινε ορειβατικό παραμύθι, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θεία, εμείς πότε θα πάμε στο Έβερεστ;» με ρωτάει αιφνιδίως η 8χρονη ανιψιά μου Ιωάννα ενώ καθαρίζουμε αμέριμνες μήλα. Μου κάθεται το μήλο στον λαιμό, αλλά το κρύβω – δεν θέλω να της κόψω τα φτερά, άλλωστε αυτά τα ανοιχτά φτερά πρεσβεύει το βιβλίο Στις 7 κορυφές της Χριστίνας Φλαμπούρη, το οποίο χάρισα στη μικρή. Η Φλαμπούρη είναι η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στο Έβερεστ και πέτυχε το ορειβατικό πρότζεκτ 7 summits, την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου δηλαδή, και μάλιστα χωρίς πρότερο ορειβατικό βίο.

«Εμείς, πότε θα πάμε στο Έβερεστ;»: Η ιστορία της πρώτης Ελληνίδας που ανέβηκε στο Έβερεστ έγινε παραμύθι για παιδιά-1Στο βιβλίο, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε σε δεύτερη έκδοση από τις εκδόσεις Πατάκη και απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών, εκείνη έβαλε την ιστορία της, η συγγραφέας Μαρία Ρουσάκη έβαλε τις λέξεις στη σειρά και η Κιάρα Φεντέλε την ωραία εικονογράφηση που εξάπτει την παιδική φαντασία. Σε καθεμία από τις επτά κορυφές του βιβλίου, η μικρή ηρωίδα παίρνει ένα κομμάτι ουρανού, το οποίο συμβολίζει μια ανθρώπινη αξία ή αρετή. Όχι σαν μια αναμενόμενη συγγραφική αλληγορία, αλλά έτσι ακριβώς όπως τις αντιλήφθηκε η ίδια η Φλαμπούρη σε κάθε της ορειβατική αποστολή: την ελπίδα, το μαζί, τη φροντίδα, την αποδοχή, την αφοσίωση, το θάρρος, την υπομονή. «Με αυτές τις αρετές γίνεσαι καλύτερος και πας μπροστά. Η υπομονή, βέβαια, είναι το μεγαλύτερο προσόν για οποιονδήποτε στόχο. Προσωπικά, αν έχανα την υπομονή μου στο τελευταίο μου βουνό, μπορεί να μην είχα καν επιστρέψει πίσω», λέει. 

Οι επτά κορυφές του project είναι τα επτά θαύματα του κόσμου της, αφού, στην πραγματικότητα, εμφανίστηκε στο ορειβατικό προσκήνιο «από το πουθενά», και μάλιστα με υψοφοβία, και το ολοκλήρωσε σε μόλις τριάμισι χρόνια. «Γι’ αυτό ακριβώς επέλεξα να φτιάξω ένα παραμύθι και όχι μια ιστορία ενηλίκων. Θεωρώ ότι η ιστορία μου μπορεί να εμπνεύσει μικρά παιδιά να πετύχουν όλα όσα θέλουν εκείνα και όχι ό,τι ορίζει η κοινωνία ή οι γονείς τους. Επιπλέον, θέλω να βάλω το λιθαράκι μου ώστε η επόμενη γενιά να γίνει λίγο καλύτερη από τη δική μας – να σέβεται περισσότερο το περιβάλλον, να κυνηγάει περισσότερο τα όνειρά της, να είναι λίγο πιο ευτυχισμένη».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή