10+1 ελληνικά κρασιά που ξεχωρίσαμε στο Οινόραμα 2022

10+1 ελληνικά κρασιά που ξεχωρίσαμε στο Οινόραμα 2022

Η Μερόπη Παπαδοπούλου βρέθηκε στο Οινόραμα 2022 και μας προτείνει 11 ελληνικά κρασιά που αξίζει να δοκιμάσουμε.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οινόραμα 2022. Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής λόγω Covid σιωπής, η μεγάλη γιορτή του ελληνικού κρασιού άνοιξε ξανά την αγκαλιά της στους καλούς οινοπαραγωγούς και στους επαγγελματίες του ευρύτερου γαστρο-οινικού χώρου, αλλά και στο παθιασμένο οινόφιλο κοινό. Ήταν όλοι εκεί. Οι συναντήσεις ήταν εξίσου σημαντικές με τη δοκιμή των κρασιών, η οποία απέδειξε για μία ακόμα φορά την ποιοτική εξέλιξή τους. Σήμερα θα σταθώ σε ελάχιστα απ’ αυτά, έτσι ενδεικτικά. 

→ Ξεκινώ από τη Νεμέα 2021 unoaked του Κτήματος Σπυρόπουλου, που πρέπει να κάνει πολύ περήφανη την Ντίνα για το εξαιρετικό κρασί που βγάζει πρώτη φορά στην αγορά!
→ Η οινοποιία Αργυράκη είναι μια σχετικά καινούργια βιοδυναμική παρουσία στις πλαγιές του όρους Βέρμιο. ΑΤΙ 2018 ερυθρό από 100% Ξινόμαυρο, πολύ ενδιαφέρον και καθαρό. Επισκεφτείτε την ωραία ιστοσελίδα τους argyrakiswines.gr. 
→ Το Κτήμα Μωραΐτη στην Πάρο δοξάζει τη Μονεμβασιά με δύο ιδιαίτερες ετικέτες του 2019: Amphora και Thapsana. Αναζητήστε τες.
→ Δεν είναι εμμονή να μιλάω συνέχεια για τα ροζέ Μοσχοφίλερα του Τρουπή. Είναι ένας βαθύς ενθουσιασμός για τέσσερα ροζέ Μοσχοφίλερα με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα μεταξύ τους: Τομή, 100, Hoof & Lur, Route gris.
→ Πίον όρος 2021, οινοποιία Παπαγιαννούλη, ένα «ευσεβές» Ασύρτικο από την Πιερία.
→ Στη μεγάλη κρητική οινοποιία Μιχαλάκη ο καθηγητής Γιώργος Κοτσερίδης υπογράφει δύο limited edition κρασιά, λευκό από Ασύρτικο-Βιδιανό-Sauvignon blanc και ροζέ από Syrah-Κοτσιφάλι, που σας προτείνω να δοκιμάσετε.

→ Εξαιρετικό το κλασικό Cabernet Sauvignon unfiltered 2018 του Κτήματος Κοκοτού στη Σταμάτα, καθώς και το Σαββατιανό 2020.
→ Ο αγαπημένος μας Γιάννης Βογιατζής λανσάρει ροζέ Τσαπουρνάκο! Δοκιμάζουμε και χειροκροτούμε με ενθουσιασμό!
→ «Το κρασί είναι ταξίδι, φιλία, συνεργασία», λέει ο νεαρός Φοίβος Παπαστρατής με τη limited edition σειρά F One Off, κάθε χρόνο σε άλλο τόπο, σε οινοποιεία καλών φίλων, ακριβώς 1.000 φιάλες για μία και μοναδική φορά! Ξεκίνησε με Σαντορίνη, με τον Απόστολο Μούντριχα, το 2020 και συνέχισε το 2021 στην Κεφαλονιά, στο Κτήμα Χαριτάτου.
→ Με την ίδια φιλοσοφία της φιλίας και της συνεργασίας, η οινοποιία Μποσινάκη στη Μαντινεία βάζει το Μοσχοφίλερο και ο Νίκος Χατζάκης στη Σύρο το Ασύρτικο σε ένα μοναδικό κρασί.
→ Σπεύσαμε στην Akriotou microwinery για να δοκιμάσουμε το Σαββατιανό 2021 με άγριες ζύμες, που είχε μόλις βραβευτεί με χρυσό μετάλλιο στο Berliner Wine Trophy. 

Και χειροκροτήσαμε ξανά. Το συμπέρασμα είναι ότι επιμένουμε ελληνικά και πίνουμε στην υγειά μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή