Άνοιξη στα …ροζέ, και μια συνταγή για «πειραγμένη» ροζ Μαργαρίτα

Άνοιξη στα …ροζέ, και μια συνταγή για «πειραγμένη» ροζ Μαργαρίτα

Αποστάγματα με ροζ χρώμα και ανοιξιάτικη διάθεση.

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαίνει η άνοιξη κι εγώ θα βγάλω τα χοντρά μαύρα πουλόβερ και θα φορέσω το καινούργιο μπλουζάκι της Κυρ-Γιάννη, στο θαλασσο-γκρί χρώμα της πρωινής ανοιξιάτικης πάχνης. Ράμνιστα bicentaire! Θα πιω τη Ράμνιστα που λατρεύω και μετά θα κάνω το καθοριστικό βήμα προς την άνοιξη με ένα μακροβούτι στο εκμαυλιστικό ροζέ L’ esprit du Lac που ανοίγει τον δρόμο του Ξινόμαυρου, για να ακολουθήσουν κι άλλες βουτιές στο Ροζέ Ξινόμαυρο του Γεροβασιλείου, στο 1/3000 του Τσάνταλη και στο φανταστικό new entry Eruption των Symposium Cellars.

Kι ύστερα θα πέσουμε στα «σκληρά» κοριτσίστικα ροζ, όπως το Beefeater pink Strawberry gin. Στο αγαπημένο μου λονδρέζικο αποστακτήριο δεν σταματούν ποτέ να πειραματίζονται και να ακολουθούν το παράδειγμα του ιδρυτή της Beefeater James Burrough που αναζητούσε τα προϊόντα των πειραματισμών του στις αγορές του Covent Garden του 1800. Τι πιο ανοιξιάτικο, κοριτσίστικο, ελπιδοφόρο από τις φράουλες! Τρυπώνουν στο κλασικό μείγμα βοτάνων και καρπών του τζιν και δίνουν, εκτός από το όμορφο χρώμα, μια ιδιαίτερη φραουλένια τολμηρή γεύση. Έτσι, το G+T γίνεται ξαφνικά πιο σέξι με μια φράουλα αντί για φλούδα λεμονιού και το extra dry martini σου κλείνει το μάτι με τσαχπινιά.

Κι αν έχετε διάθεση και ένα καλό σέικερ, βάλτε 4 μεζούρες ροζ τζιν, 1 μεζούρα ξηρό λευκό βερμούτ, 2 μεζούρες χυμό cranberry χωρίς ζάχαρη, δύο σταγόνες σιρόπι μέντας, χτυπήστε πολύ καλά με πάγο και σουρώστε σε ποτήρι του μαρτίνι ή σε τουλίπα του λευκού κρασιού και βάλτε δύο τρία φύλλα μέντας να επιπλέουν στην επιφάνεια.

Όμως, ροζ άνοιξη χωρίς φυσαλίδες δεν γίνεται! H Pierre Gimonnet είναι μια σαμπάνια που μου αρέσει πολύ τελευταία. Η ροζέ εκδοχή της, ακόμα περισσότερο. 90% Chardonnay και ένα 10% Pinot Noir δίνουν μια value for money σαμπάνια, ξηρή με δροσερή οξύτητα, φρέσκια, κρεμώδη και απολαυστική. Κονταροχτυπιέται στις προτιμήσεις μου με την Ayala Rose Majeure. Αφήνουν όμως πάντα χώρο για τα επίσης αγαπημένα ελληνικά ροζέ αφρώδη! Πρώτη και καλύτερη, η Amalia rose του Τσέλεπου, αλλά και οι Ακακίες της Κυρ-Γιάννη, το διαχρονικό ξηρό ροζέ αφρώδες του Συνεταιρισμού Αμυνταίου και το εξαιρετικό Rose brut του Καρανίκα.

→ Μια «πειραγμένη» Ροζ Μαργαρίτα

✸ 1 μεζούρα της επιλογής μας (κούπα; ποτήρι; σφηνάκι;) αφρώδες ροζ κρασί
✸ 2 μεζούρες χυμό ροζ λεμονάδας
✸ ½ μεζούρα τεκίλα λευκή
✸ ½ μεζούρα λικέρ triple sec
✸ ½ μεζούρα φρέσκο χυμό λάιμ, φετούλες λάιμ για διακόσμηση, ροζ αλάτι.

☛Ανάλογα με το μέγεθος της μεζούρας που θα χρησιμοποιήσουμε, θα φτιάξουμε ποτά για ένα ή περισσότερα άτομα.
☛Νοτίζουμε τα χείλη ποτηριών της σαμπάνιας με χυμό λάιμ και τα βουτάμε με προσοχή σε ένα πιάτο με ροζ αλάτι.
☛Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά, σερβίρουμε στα ποτήρια και προσθέτουμε μια φετούλα λάιμ και ένα στικ ζάχαρης κρυσταλλικής για ανακάτεμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή