Παγκόσμια Ημέρα Γης σήμερα και… κάθε κουτί μετράει

Παγκόσμια Ημέρα Γης σήμερα και… κάθε κουτί μετράει

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης «Κάθε κουτί μετράει» συνεργάστηκε με τον φωτογράφο Κωνσταντίνο Σπάθη, για μια καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης (22 Απριλίου), το πρόγραμμα ανακύκλωσης Κάθε Κουτί Μετράει συνεργάστηκε με τον φωτογράφο Κωνσταντίνο Σπάθη για τη δημιουργία μιας νέας καμπάνιας ευαισθητοποίησης του κοινού. «Με πρωταγωνιστή το αλουμινένιο κουτάκι προσπάθησα μέσα από ανθρωποκεντρικές λήψεις να ενισχύσω τη συνείδηση για την ανακύκλωση», εξηγεί ο ίδιος. 

Το πρόγραμμα Κάθε Κουτί Μετράει ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2009, στην Ελλάδα υλοποιείται από το 2014, ενώ έχει παρουσία σε 19 χώρες. Ο στόχος του είναι να ενημερώνει και να εμπνέει τους ανθρώπους να ανακυκλώνουν κάθε κουτί, όπου και αν βρίσκονται, γι’ αυτό και διοργανώνει δράσεις με ειδικά backpacks για ανακύκλωση εν κινήσει στην Ευρώπη και προμηθεύει με τον απαραίτητο εξοπλισμό οργανισμούς και εταιρείες. «Κάθε κουτί που πηγαίνει στον σωστό κάδο εξοικονομεί ενέργεια και φυσικούς πόρους, φέρνοντάς μας πιο κοντά στην κυκλική οικονομία. Οι φωτογραφίες του Σπάθη αφενός επικοινωνούν με τον καλύτερο τρόπο το συγκεκριμένο μήνυμα, αφετέρου αντανακλούν τη φιλοσοφία του προγράμματος, που αναζητά δημιουργικούς τρόπους για να μας υπενθυμίζει την αξία της ανακύκλωσης», εξηγεί η Ειρήνη Τοπουζίδου, υπεύθυνη του προγράμματος στη χώρα μας.

INFO
Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες και να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα στη σελίδα του στο facebook/kathekoutimetrai

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή