Η εαρινή σύναξη των κεραμιστών στο Mon Coin Studio

Η εαρινή σύναξη των κεραμιστών στο Mon Coin Studio

Η σύγχρονη ελληνική εικαστική κεραμική στην έκθεση Ceramic Art: painting & sculpture, στο Mon Coin Studio έως 31 Μαΐου.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εαρινή σύναξη των κεραμιστών στο Mon Coin Studio-1Ποιες είναι οι δυνατότητες έκφρασης που δίνει η κεραμική στη ζωγραφική και στη γλυπτική; Πώς μέσω της κεραμικής γίνονται διακριτές οι χωρικές ιδιότητες της ζωγραφικής και οι πολλαπλές προοπτικές που παρέχονται όταν μετακινείται ένα γλυπτό ή ένα αντικείμενο; Η συνύπαρξη των τεχνών της γλυπτικής και της ζωγραφικής στην κεραμική εμφανίζεται ήδη στους αρχαίους πολιτισμούς, παράγοντας μερικά από τα πρώτα είδη έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν ποτέ από ανθρώπινο χέρι.

Η κεραμική γλυπτική και η ζωγραφική πάνω σε κεραμικά είναι η θεματική που διατρέχει την έκθεση Ceramic Art: painting & sculpture που φιλοξενείται στον χώρο τέχνης Mon Coin Studio. «Σκοπός της έκθεσης είναι να δώσουμε στην εικαστική κεραμική τη θέση που της αναλογεί στον χώρο μας. Επίσης ήταν σημαντικό για εμάς να γίνει μια συνάντηση των κεραμιστών και των λοιπών εικαστικών πάνω στο ίδιο πεδίο. Είναι η πρώτη έκθεση από μια σειρά εκθέσεων που αποσκοπεί να αναδείξει την ποικιλία και την ποιότητα των Ελλήνων καλλιτεχνών», εξηγεί η Eleonore Trenado-Finetis, κεραμίστρια η ίδια και δημιουργός του Mon Coin Studio. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα από συνολικά πενήντα έξι Έλληνες καλλιτέχνες, κεραμίστες, εικαστικούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

INFO
Έως 31/5, Mon Coin Studio, Θησείου 7, Μοναστηράκι, τηλ. 210-3217806, Δευτέρα-Σάββατο 10.00-18.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή