48 μικροί Ναδάλ στo Τατόι

Εικοσιτέσσερα αγόρια και άλλα τόσα κορίτσια συμμετείχαν στο διεθνές τουρνουά IMG Future Stars στο Τατόι, με στόχο να γίνουν οι επόμενοι πρωταθλητές του τένις.

12' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γεια σου, Ραφαήλ. Θα ήθελα να ξέρεις ότι έγινες και επίσημα δεκτός στο τουρνουά IMG Future Stars. Σου εύχομαι καλή τύχη και ανυπομονώ να δω πώς θα τα πας». Στην οθόνη του υπολογιστή του Ραφαήλ (Ράφα για τους φαν) Παγώνη, ο Χούμπερτ Χιούρκατς, κορυφαίος τενίστας, νούμερο 14 αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη, του ανακοινώνει τα υπέροχα νέα. Ο 10χρονος Έλληνας πρωταθλητής, τον οποίο έχει φιλοξενήσει και προπονήσει στην ακαδημία του ο προπονητής των αστέρων των κορτ Πάτρικ Μουράτογλου, αποθεώνοντάς τον στα σόσιαλ μίντια, έχει τη σπάνια ευκαιρία να αγωνιστεί στο πρώτο τουρνουά για αθλητές τένις κάτω των 12 ετών, με προδιαγραφές διεθνούς grand slam, συνδιοργάνωση του διεθνούς πρακτορείου IMG και του Τατόι Club. 

48 μικροί Ναδάλ στo Τατόι-1
Ο 10χρονος Ραφαήλ Παγώνης έφτασε έως τον ημιτελικό.

Στη διοργάνωση, που φιλοξενήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου στις εγκαταστάσεις του club, συμμετείχαν σαράντα οκτώ αθλητές (είκοσι τέσσερα αγόρια και ισάριθμα κορίτσια) κάτω των 12 ετών, από είκοσι οκτώ χώρες από όλο τον κόσμο. Οι διοργανωτές δέχτηκαν δεκάδες αιτήσεις συμμετοχής και η τελική επιλογή των κορυφαίων έγινε από την επιτροπή του IMG Tennis. Εξασφαλίστηκαν δύο wild cards για δύο Ελληνόπουλα, τους πρώτους στην ελληνική κατάταξη Αλέξανδρο Αυγέρη και Λυδία Παναγιωτίδου, οι οποίοι συμμετείχαν στους προκριματικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Τατόι Club τον περασμένο Μάρτιο. 

«Ένας από τους λόγους που το Τατόι Club επέλεξε να επενδύσει στο IMG Future Stars είναι πως το συγκεκριμένο τουρνουά, και κατ’ επέκταση η Ελλάδα, θα αποτελέσει την αφετηρία για την καριέρα πολλών νεαρών αθλητών τένις. Eπίσης, η Ελλάδα θα λάβει διεθνή προβολή φιλοξενώντας το καλύτερο U12 τουρνουά παγκοσμίως», τονίζει η CEO του Τατόι Club, Έλλη Βυζαντίου. 

48 μικροί Ναδάλ στo Τατόι-2
Ο κορυφαίος στην ελληνική κατάταξη Αλέξανδρος Αυγέρης. 

Η πρώτη επαφή με το IMG έγινε τον Δεκέμβριο του 2020, θυμάται η κυρία Βυζαντίου, «έπειτα από σύσταση του Απόστολου Τσιτσιπά, τον οποίο θέλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε. Η IMG θεωρούσε, πριν καν συναντηθούμε, ότι η Ελλάδα και το Τατόι Club θα αποτελούσαν την καλύτερη επιλογή παγκοσμίως για τη φιλοξενία μιας τόσο ξεχωριστής διοργάνωσης. Είναι γνωστό ότι το Τατόι Club σπάνια αναλαμβάνει τη διοργάνωση τουρνουά ή άλλων δημόσιων εκδηλώσεων. Αυτό που μας κίνησε εξαρχής το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο τουρνουά ήταν η λογική και η φιλοσοφία του, αλλά και το προφίλ των εμπνευστών του, IMG/Endeavor. Η IMG, θυγατρική της Endeavour, μιας παγκόσμιας εταιρείας στον κόσμο της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού, κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον χώρο του αθλητισμού, των εκδηλώσεων, της μόδας και των μέσων ενημέρωσης. Η εταιρεία προωθεί και υποστηρίζει μερικούς από τους διασημότερους αθλητές και εκπροσώπους της μόδας, ενώ κάθε χρόνο διοργανώνει εκατοντάδες εκδηλώσεις μεγάλης προβολής και αποτελεί κορυφαίο ανεξάρτητο παραγωγό και διανομέα αθλητικών και ψυχαγωγικών παραγωγών».

48 μικροί Ναδάλ στo Τατόι-3
Οι εγκαταστάσεις του Τατόι Club.

Τη θέση του διευθυντή του τουρνουά έλαβε ο κυπριακής καταγωγής φιναλίστ grand slam και πρώην 8ος παίκτης στην παγκόσμια κατάταξη, Μάρκος Παγδατής, και διαιτητής διετέλεσε ο Πορτογάλος διαιτητής χρυσού σήματος Κάρλος Ράμος. Στην εναρκτήρια εκδήλωση, οι κορυφαίοι αθλητές Κάρλος Αλκαράζ –νούμερο 9 στον κόσμο, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα την επόμενη μέρα μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Open της Βαρκελώνης– και Χούμπερτ Χιουρκάζ πραγματοποίησαν αγώνα επίδειξης και στη συνέχεια επέλεξαν μερικούς από τους νεαρούς αθλητές ως συμπαίκτες σε διπλό παιχνίδι. 

48 μικροί Ναδάλ στo Τατόι-4
Η πρωταθλήτρια Ελλάδας, με διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, Λυδία Παναγιωτίδου. 

«Οι δύο ομάδες εργασίας που συστήθηκαν από την IMG και το Τατόι Club σχεδίασαν ένα τουρνουά με οργανωτικές και τεχνικές προδιαγραφές ενός διεθνούς τουρνουά grand slam, με την προσθήκη μιας σειράς ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, με στόχο τη διασκέδαση και την ανάπτυξη δεσμών φιλίας μεταξύ των παιδιών, αλλά και μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους γονείς και τους προπονητές των νεαρών αθλητών», σημειώνει η κυρία Βυζαντίου. Στόχος, άλλωστε, και ιδιάζον χαρακτηριστικό του τουρνουά ήταν η πρόθεσή του να προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες εφόδια για τη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία. Για τον σκοπό αυτόν, εκτός από τους καθημερινούς αγώνες που είχαν οι αθλητές, το ημερήσιο πρόγραμμα αποτελούνταν από εκπαιδευτικά σεμινάρια για αθλητές, προπονητές και γονείς. Οι άνθρωποι του Τατόι Club κάνουν λόγο για μια γιορτή του τένις, με παρόντες και συμμετέχοντες νεαρούς αθλητές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο.

48 μικροί Ναδάλ στo Τατόι-5
Το καθημερινό πρόγραμμα των μικρών αθλητών περιλάμβανε και εξωγηπεδικές δραστηριότητες και παιχνίδια στη φύση.

Σημειώνουν επίσης ότι έλαβαν συγκινητικό feedback από παιδιά, γονείς και προπονητές, που αξιολόγησαν ως αξέχαστη την εμπειρία, αλλά και συγχαρητήρια μηνύματα από ανθρώπους του αθλήματος που έχουν ταξιδέψει σε διεθνείς διοργανώσεις και εγκαταστάσεις και εντυπωσιάστηκαν από τις υποδομές και την οργάνωση. Από τους Έλληνες αθλητές, ο Ράφα Παγώνης –νεότερος όλων των συμμετεχόντων– πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, φτάνοντας στα ημιτελικά. Η Λυδία Παναγιωτίδου ηττήθηκε στην προημιτελική φάση, ενώ ο Αλέξανδρος Αυγέρης, που αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, συμμετείχε στο consolation.

ΤΕΝΙΣΤΕΣ & ΤΕΝΙΣΤΡΙΕΣ ΑΠΟ… ΚΟΥΝΙΑ

Το πρακτορείο IMG αναζητά, ανάμεσα σε ταλαντούχους προεφήβους, τους επόμενους σταρ του τένις. 

48 μικροί Ναδάλ στo Τατόι-6
Φωτογραφίες: ΜΥΡΤΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Κείμενο: Matthew Futterman – c.2022 The New York Times Company / Aπόδοση: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ

Ιδού ο Ντόμινικ Ντεφόε. Δέκα χρονών και λίγο ψηλότερος από το δίχτυ. Καστανόξανθο μαλλί με μπούκλες που φτάνουν στους ώμους και αναπηδούν στον αέρα όσο κυνηγάει και αποκρούει μπαλάκια του τένις καλύτερα από οποιοδήποτε παιδί της ηλικίας του. Του αρέσει να πειράζει το GPS στο αμάξι της μητέρας του, ώστε το πρωί που κατευθύνονται προς στο σχολείο το κινητό να τους οδηγεί στο Ρολάν Γκαρός, στο γήπεδο όπου διεξάγεται το γαλλικό Όπεν. Το κάνει τόσο συχνά, που η μητέρα του γνωρίζει πως το Ρολάν Γκαρός βρίσκεται δύο ώρες και σαράντα επτά λεπτά μακριά από το σπίτι τους στο Βέλγιο.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Ντεφόε σχεδόν ξέσπασε σε κλάματα, όταν έλαβε μία από τις σαράντα οκτώ προσκλήσεις της IMG, του παγκόσμιου ομίλου αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, για να παρευρεθεί στο πρώτο Future Stars Tournament στο Τατόι Club. Η διοργάνωση, η οποία απευθυνόταν σε αγόρια και κορίτσια κάτω των δώδεκα ετών, ήταν ταυτόχρονα τουρνουά και μια εβδομαδιαίας διάρκειας προετοιμασία για τη ζωή που περιμένει τον Ντεφόε και τους άλλους συνομηλίκους του, γεμάτη με σεμινάρια με επικεφαλής στελέχη της Nike και των κορυφαίων ανδρικών και γυναικείων πρωταθλημάτων, του ATP και του WTA. Ο αγώνας για να βρεθούν τα επόμενα αστέρια του αθλήματος εκτυλίσσεται ως εξής: Με περιουσίες οκταψήφιων ποσών να διακυβεύονται, ατζέντηδες και σκάουτερ αξιολογούν και καλλιεργούν παίκτες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε υψηλό επίπεδο, ακόμα και αν είναι νεότεροι των δέκα ετών. 

48 μικροί Ναδάλ στo Τατόι-7
Περιμένοντας το σερβίς της αντιπάλου και αγωνιώντας για την έκβαση του αγώνα.  

Ο διαγωνισμός Future Stars είναι η πιο πρόσφατη και πιο σχολαστική προσπάθεια εύρεσης ταλέντων για την IMG, την εταιρεία που ουσιαστικά ανακάλυψε την επαγγελματική εκπροσώπηση στον χώρο του αθλητισμού και κυριάρχησε στο τένις για χρόνια. «Κανένας δεν θέλει να πραγματοποιεί ένα τουρνουά για εντεκάχρονους και δωδεκάχρονους», λέει ο Μαξ Άιζενμπαντ, που διοικεί το τμήμα τένις της IMG. «Θα προτιμούσα να περιμένω, αλλά ο ανταγωνισμός μάς έφερε σε αυτό το σημείο».

Για χρόνια, οι ατζέντηδες της IMG συνέλεγαν μελλοντικούς αστέρες με δύο τρόπους: Προέφηβοι και νεαρά παιδιά (όπως η Μαρία Σαράποβα) είτε εμφανίζονταν στην ακαδημία της IMG στο Μπράντεντον της Φλόριντα, εκεί όπου κάποτε βρισκόταν το κορυφαίο προπονητήριο του αθλήματος, με στόχο μία από τις πολλές υποτροφίες. Εναλλακτικά, οι ατζέντηδες ταξίδευαν στο Ταρμπ της Γαλλίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Les Petit As για παίκτες κάτω των δεκατεσσάρων. Συχνά εκεί βρίσκονταν οι καλύτεροι του αθλήματος. Ωστόσο, μέσα στην προηγούμενη δεκαετία, αντίπαλες ακαδημίες άνοιξαν σε όλη την Ευρώπη. 

48 μικροί Ναδάλ στo Τατόι-8
Ο Μαξ Άιζενμπαντ, επικεφαλής του τμήματος τένις του IMG και ο άνθρωπος που ανακάλυψε σταρ όπως η Μαρία Σαράποβα στα 11 της.

Η ακαδημία της IMG επικεντρώθηκε περισσότερο στο να βγάζει κέρδος από τις οικογένειες που πλήρωναν δίδακτρα αντί να ποντάρει με υψηλό ρίσκο σε εφήβους. Το τελευταίο διάστημα, όταν ο Άιζενμπαντ και οι συνεργάτες του ταξίδευαν κάθε χρόνο στο Le Petit As, έβλεπαν πως σχεδόν όλοι οι φερέλπιδες είχαν ήδη υπογράψει συμβόλαια με άλλες εταιρείες. Πολλές από αυτές ήταν υψηλά χρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις, που προσέφεραν γενναιόδωρες εγγυήσεις. Μερικές ξεπερνούσαν τα 50.000 δολάρια, το ετήσιο κόστος για προπονήσεις και ταξίδια στους εφηβικούς διαγωνισμούς.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Σε μια εποχή σκληρού ανταγωνισμού στο τένις, η IMG στοχεύει σε νεότερους παίκτες, ακόμα και αν η αναζήτηση ταλέντων στην προεφηβική ηλικία μπορεί να είναι από δύσκολη έως αδύνατη, διακινδυνεύοντας να αυξήσει την πίεση στα παιδιά, που ήδη επιβαρύνουν με πολλά τον εαυτό τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, σηκώνουν στους ώμους τους τις οικονομικές ευθύνες για τις οικογένειές τους.

48 μικροί Ναδάλ στo Τατόι-9

Αν παίκτριες όπως η Ναόμι Οζάκα και η Μπιάνκα Αντρεέσκου, εικοσάχρονες πρωταθλήτριες σε τουρνουά Γκραν Σλαμ, χρειάστηκαν να κάνουν διαλείμματα από το τένις για να φροντίσουν την ψυχική τους υγεία, δεν είναι υπερβολή να εξετάσουμε τους κινδύνους της καλλιέργειας υψηλών προσδοκιών για τους προεφήβους. Στη διάρκεια μιας ομιλίας για τα κορίτσια, για το πώς να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιή, η Σάγκα Σέρμις, ειδικός πάνω στην εξέλιξη των αθλητών στο WTA, είπε ότι περίμενε να τις δει σε περιοδεία τα επόμενα χρόνια. Βέβαια, αυτό μπορεί να είναι δυσβάσταχτο. «Σε αυτή την ηλικία ακόμη μαθαίνουν», δήλωσε ο Άνταμ Μολέντα, προπονητής Νέων στην πολωνική ομοσπονδία τένις, βλέποντας δύο παίκτριές του, την Αντονίνα Σνοχούφσκα και τη Μάγια Σβέικα, να μονομαχούν την περασμένη Δευτέρα. «Δεν μπορείς ποτέ να πεις ποια θα τα καταφέρει. Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις».

Για κάποιους/ες, η απόκτηση φήμης και περιουσίας πραγματικά δείχνει αναπόφευκτη. Όπως όλοι ξέρουν, ο Άιζενμπαντ υπέγραψε με τη Σαράποβα όταν ήταν έντεκα χρονών, αφότου την παρακολούθησε να χτυπά το μπαλάκι για σαράντα πέντε λεπτά, με μια ένταση και με μια τεχνική που ποτέ δεν είχε ξαναδεί. Ο Κάρλος Αλκαράθ, που έγινε δεκαεννιά και θεωρείται ήδη ο πιο δυνατός νεαρός παίκτης στην κατηγορία των ανδρών, κρίθηκε άξιος επένδυσης όταν ήταν έντεκα χρονών. Πάλι ο Άιζενμπαντ ήταν σίγουρος πως ο πρώτος παίκτης που υπέγραψε, ο Χόρια Τεκάου από τη Ρουμανία, ήταν προορισμένος για μεγαλεία. Ο Τεκάου έγινε κορυφαίος στο διπλό, αλλά δεν μπήκε ποτέ στη λίστα των 300 καλύτερων στο μονό.

48 μικροί Ναδάλ στo Τατόι-10
Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων εκτός γηπέδων οργανώθηκε ώστε τα παιδιά να χαλαρώνουν, αλλά και να δημιουργήσουν φιλίες. 

ΓΟΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Οι παίκτες έπρεπε να έρθουν στο Future Stars με έναν συνοδό, ο οποίος στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν γονέας, και έναν προπονητή, δίνοντας στην IMG την ευκαιρία να οικοδομήσει σχέσεις. Ο Άιζενμπαντ ενθάρρυνε τους προπονητές να κάνουν ερωτήσεις στον Ιταλό προπονητή Ρικάρντο Πιάτι, ο οποίος ηγήθηκε ενός διαδραστικού σεμιναρίου, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «καλύτερο» στον κόσμο. Ο Πιάτι πέρασε το πρωινό της Τρίτης έχοντας τα μάτια του… δεκατέσσερα πάνω στον Τάισον Γκραντ, έναν καλό παίκτη κάτω των δώδεκα, με την οικογένεια του οποίου συνεργάζεται για σχεδόν επτά χρόνια. Ο Πιάτι επιβλέπει επίσης την καθοδήγηση της Τάιρα, της 14χρονης αδερφής του Τάισον, η οποία είναι ήδη πελάτης της IMG. Ο πατέρας τους, ο Τάιρον, έχει ύψος 2,07 μ. και έπαιξε επαγγελματικά μπάσκετ για μία δεκαετία στην Ευρώπη. Με καλά γονίδια, ένα πρώιμο ξεκίνημα και καθοδήγηση από έναν γνωστό προπονητή, ο Τάισον Γκραντ μπορεί να αποδειχθεί ένα καλό στοίχημα. Λίγα γήπεδα πιο πέρα, η Χανίγια Μίνχας εκτελεί άψογα ένα από τα καλύτερα νεανικά ρεβέρ, που ξεκινά με το άκρο της λαβής της ρακέτας, ακουμπώντας στον πίσω γοφό της. «Η αγαπημένη μου βολή», λέει. «Όλοι μού λένε να απλώνω τα χέρια μου, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που το κάνω». Η 11χρονη Μίνχας είναι από το Πακιστάν και είναι μουσουλμάνα. Παίζει φορώντας χιτζάμπ με μακριά μανίκια και κολάν, και ήδη φαίνεται πως στο μέλλον θα κοσμεί κάποια διαφημιστική πινακίδα. Κερδίζει πρωταθλήματα από την ηλικία των πέντε. Η αναζήτησή της για τον κατάλληλο διαγωνισμό την τράβηξε μακριά από το Πακιστάν −όπου υπάρχει μικρή υποστήριξη για τα γυναικεία αθλήματα, ενώ αγωνίστηκε νικηφόρα απέναντι σε όλα τα αγόρια της ηλικίας της− και την πήγε στην Τουρκία. Η μητέρα της, Άνι, είπε πως αυτή και η κόρη της θέλουν να αποδείξουν πως κάποιος που δείχνει και ντύνεται διαφορετικά από τους περισσότερους παίκτες και που είναι από μια χώρα που ποτέ δεν είχε κάποιο αστέρι στο τένις μπορεί να νικήσει τον καθένα. Αναμένουν να υπογράψει με κάποιον ατζέντη μόλις γίνει δώδεκα. «Προσπαθούμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης», δήλωσε η Άνι Μίνχας.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ

Ο Τέο Ντάβιντοφ έχει ένα μελετημένο κόλπο. Ο Ντάβιντοφ, αναμφισβήτητα ο κορυφαίος παίκτης αγοριών κάτω των δώδεκα ετών, ζει στη Φλόριντα. Οι γονείς του μετακόμισαν από τη Βουλγαρία στο Κολοράντο πριν από μία δεκαετία, όταν ο πατέρας του κέρδισε στη λοταρία για την πράσινη κάρτα. Γεννημένος δεξιόχειρας, χτυπάει forehand και από τις δύο πλευρές και μπορεί να κάνει σερβίς και με τα δύο χέρια. Ο πατέρας και προπονητής του, Καλίν, ξεκίνησε να προσπαθεί να κάνει τον Τέο Ντάβιντοφ αμφιδέξιο στο τένις όταν ήταν οκτώ χρονών, καθώς ήταν υπερκινητικός. Ο Κάλιν Ντάβιντοφ σκέφτηκε ότι η τόνωση του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου του, που ελέγχει την προσοχή και τη μνήμη, και της αριστερής πλευράς του σώματος, με ασκήσεις για το αριστερό χέρι, θα τον έκανε πιο ήρεμο.

«Ευτυχώς βοηθάει και στο παιχνίδι του», λέει ο Κάλιν Ντάβιντοφ. Η τεχνική είναι καταστροφική για τους αντιπάλους του, αλλά ένας παίκτης υψηλού επιπέδου δεν έχει καταφέρει ποτέ να παίξει με αυτόν τον τρόπο. Οι Ντάβιντοφ γνώρισαν τον Άιζενμπαντ και την IMG πριν από τρία χρόνια, αφότου ο Κάλιν Ντάβιντοφ πόσταρε ένα βίντεο στο Facebook με το διπλό forehand του γιου του σε ένα παιχνίδι. Σύντομα, το τηλέφωνο χτύπησε. Ο Μπάμπολατ, κατασκευαστής ρακετών στη Γαλλία, έγινε χορηγός του.
Ο Μάικλ Τσανγκ, ο οποίος νίκησε στο Γαλλικό Όπεν το 1989 σε ηλικία δεκαεπτά ετών, ήρθε με την κόρη του, Λάνι, η οποία εκτέλεσε ένα απίστευτα οικείο drop shot και έκρυψε το πρόσωπό της σε ένα μυθιστόρημα του Ρικ Ρίορνταν στο λεωφορείο που συνέδεε τα γήπεδα και το ξενοδοχείο. Ο Τσανγκ είπε πως οι υποχρεώσεις για τους νεαρούς αθλητές έχουν εξελιχθεί από την εποχή της παιδικής ηλικίας του, με περισσότερα ταξίδια και διεθνείς διαγωνισμούς. «Παίρνουν μια γεύση για το πώς είναι», δήλωσε.

48 μικροί Ναδάλ στo Τατόι-11
Η 12χρονη Βρετανίδα Σερβίλ Παρβίζ ξεκουράζεται ανάμεσα στους αγώνες.  

ΜΙΚΡΗ ΡΑΚΕΤΑ, ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΕΙΡΑ

Ο Γκάντερ Ντάρκεϊ, πρώην ημι-επαγγελματίας από τη Βρετανία, έφερε τον γιο του, Ντένζελ, κορυφαίο ταλέντο και έναν από τους λίγους νεαρούς μαύρους της βρετανικής Ένωσης Αντισφαίρισης επί χόρτου. Ο Αλκαράθ έχει έναν δεκάχρονο αδερφό, τον Χάιμε, ο οποίος ήταν αρκετά καλός για να λάβει μια πρόσκληση. Παρομοίως και η Μέγκαν Νάιτ, κόρη ενός γνωστού παίκτη κρίκετ από την Αγγλία. «Πρέπει να είσαι εκείνος ο άνθρωπος που από εννιά ετών μπορεί να βελτιώνεται σταθερά, ενώ έχει ήττες κάθε εβδομάδα για δέκα ή δεκαπέντε χρόνια», είπε ο Σεμπ Λαβί, ο οποίος έφερε δύο παίκτες από την ακαδημία του στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Ο Ντεφόε επέμεινε ότι είναι έτοιμος για ό, τι χρειαστεί μέχρι να τα καταφέρει. Ήταν ο πιο μικρόσωμος από τα είκοσι τέσσερα παιδιά. Ακόμη παίζει με ρακέτα μικρού μεγέθους και δυσκολεύτηκε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Τάισον Γκραντ στον πρώτο του αγώνα. Όλοι οι αντίπαλοί του προσπαθούν να χτυπήσουν με βαρύ topspin για να τον νικήσουν. Εκείνος όμως χτυπάει δυνατά την μπάλα, κάνοντας μια μικρή αναπήδηση προτού φτάσει πάνω από το κεφάλι του. Ο Ντεφόε, ο οποίος μιλάει τέσσερις γλώσσες, υποσχέθηκε στον εαυτό του από παιδί ότι θα κερδίσει το γαλλικό Όπεν. Έχτισε τη ζωή του γύρω από το να δώσει στον εαυτό του την κατάλληλη ευκαιρία για να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Τα πρωινά κάνει στο σχολείο γλώσσα και μαθηματικά, αλλά μελετά ανεξάρτητα τα υπόλοιπα μαθήματα, για να έχει περισσότερες ελεύθερες ώρες για τένις. Μελετώντας προσεκτικά τους επαγγελματίες, αποφάσισε να μην έχει έναν αγαπημένο, αλλά να χτίσει έναν παίκτη που να έχει το forehand του Ντομινίκ Τιμ, το σερβίς του Νικ Κύργιου, το backhand του Νόβακ Τζόκοβιτς, τη συμπεριφορά του Ραφαέλ Ναδάλ, το net game του Ρότζερ Φέντερερ και τη δεξιοτεχνία των ποδιών του Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ. 

«Μου είπε, όταν ερχόμασταν εδώ, ότι αυτό το ταξίδι ήταν σαν μια βόλτα με το τρένο», είπε η μητέρα του, Ρασέλ, η οποία ήταν η πρώτη του προπονήτρια. «Αυτή είναι μόνο μια στάση, ένας σταθμός. Μετά, το τρένο συνεχίζει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή