«Φορητός» κήπος από το μέλλον

«Φορητός» κήπος από το μέλλον

Τα κάθετα παρτέρια μιας καινοτόμου γαλλικής εταιρείας υπόσχονται να ομορφύνουν τις πόλεις μας και να ξυπνήσουν τον κηπουρό που κρύβουμε μέσα μας.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«PARCELLE» στα γαλλικά σημαίνει «τεμάχιο γης». Και σε μια πιο ελεύθερη απόδοση «κτήμα» ή «οικόπεδο». La Parcelle ονομάζεται η βραβευμένη καινοτομία της γαλλικής start-up Agrove· πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα κάθετης και έξυπνης καλλιέργειας που αντιμετωπίζει τα ζητήματα της συντήρησης και της συμμετοχής των πολιτών σε κοινόχρηστους κήπους στις πόλεις· εκεί δηλαδή που τους έχουμε περισσότερη ανάγκη. Η καινοτομία της Agrove ξεχωρίζει γιατί ακριβώς «χτυπάει» σε δύο διαφορετικά μέτωπα: ενθαρρύνει τους πολίτες να συμμετέχουν σε μια ευχάριστη και κοινωφελή δραστηριότητα και παρέχει στους δήμους την τεχνογνωσία για να διαχειριστούν ηλεκτρονικά μια περίπλοκη διαδικασία εποπτείας αυτών των λιλιπούτειων κήπων, που πρακτικά μπορούν να φυτρώσουν από το πουθενά οπουδήποτε: Είτε σε στέγες είτε σε αυλές κτιρίων και σχολείων ή ακόμα και σε μπαλκόνια πολυκατοικιών, η Agrove φιλοδοξεί να μεταμορφώσει τις πόλεις μας μέσω της αστικής γεωργίας. Το σύστημα αισθητήρων που χρησιμοποιεί ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη, επιτρέπει πραγματική εξοικονόμηση νερού και βελτιστοποιημένη συντήρηση απευθείας μέσω ενός πίνακα ελέγχου παρακολούθησης. Το ταμπλό επιτρέπει επίσης τη συλλογή περιβαλλοντικών δεδομένων που σχετίζονται με την υλοποίηση των αστικών κήπων. Άντε και στα δικά μας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή