Μπέρτα Φίσερ: Η Γερμανίδα καλλιτέχνις που κάνει γλυπτά με ακρυλικό γυαλί

Μπέρτα Φίσερ: Η Γερμανίδα καλλιτέχνις που κάνει γλυπτά με ακρυλικό γυαλί

Η Γερμανίδα καλλιτέχνις Μπέρτα Φίσερ παρουσιάζει γλυπτά με ακρυλικό γυαλί στην πρώτη της έκθεση στην Γκαλερί Bernoer/Eliades, έως 15 Ιουλίου.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το GQ είχε ςχολιασει ότι τα γλυπτά που είχε εκθέσει η Γερμανίδα Μπέρτα Φίσερ στη Frieze του Λονδίνου το 2016 είναι ανάμεσα στα «10 πιο άξια έργα τέχνης να αναρτηθούν σε λογαριασμούς χρηστών στο Instagram». Κατά τα άλλα, είχε γραφτεί στον αμερικανικό Τύπο, με αφορμή μια έκθεσή της στη Νέα Υόρκη, πως οι φθορίζουσες φόρμες της θυμίζουν την επόμενη μέρα ενός καλού πάρτι. Και έχουν δίκιο. Τα έργα της Φίσερ μοιάζουν με τσαλακωμένα κομμάτια πολύχρωμου σελοφάν που κάποιος άφησε επίτηδες στον χώρο, προκαλούν ευφορία και κυρίως σε κάνουν να αμφιβάλλεις γι’ αυτό που βλέπουν τα μάτια σου. Πόσο ελαφρύ και εύκαμπτο μπορεί να είναι ένα γλυπτό από ακρυλικό γυαλί; Στην πρώτη της έκθεση στην γκαλερί Bernier/Eliades, η Φίσερ θα μας εξοικειώσει, λοιπόν, με το βιομηχανικό αυτό υλικό και τη δυνατότητα που της προσφέρει να το μεταμορφώνει σε γλυπτά που παίζουν έντονα με την έννοια της κίνησης. Αναρτημένα στον τοίχο, κρεμασμένα από την οροφή ή φαινομενικά αιωρούμενα στον χώρο της γκαλερί, μοιάζουν σαν να αψηφούν τη βαρύτητα και η αίσθηση αυτή εντείνεται ακόμη περισσότερο αν σκεφτεί κανείς το υλικό από το οποίο προέρχονται και τη διαδικασία που προηγείται –σχέδια CAD, κοπή με λέιζερ που ελέγχεται από υπολογιστή και μοντελοποίηση με το χέρι– μέχρι αυτά να κατακτήσουν την αέρινη μορφή τους.

INFO

Έως 15/07, γκαλερί Bernier/Eliades: Επταχάλκου 11, bernier-eliades.com. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή