Stranger Things: Επέστρεψε πιο τρομακτικό και ακόμη πιο εθιστικό

Stranger Things: Επέστρεψε πιο τρομακτικό και ακόμη πιο εθιστικό

Με επτά ωριαία επεισόδια και νέους ήρωες, το πρώτο μισό της 4ης σεζόν του Stranger Things είναι ο ορισμός του binge watching.

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχεις ποτέ νιώσει εκείνο το σπαραξικάρδιο παράπονο όταν σου σερβίρουν επιτέλους το λαχταριστό τριπλό smash burger που τόσο ήθελες, εκείνο που για κάποιον λόγο σού θυμίζει τα Hambo (’80s αναφορά) της νιότης σου, και είναι τελικά τοσοδούλικο; E, λοιπόν, η 4η σεζόν του Stranger Things είναι ακριβώς το αντίθετο, με κάθε ένα από τα πρώτα επτά επεισόδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει να έχει διάρκεια πάνω από μία ώρα. Ενώ τα τελευταία δύο, που θα βγουν τον Ιούλιο, αγγίζουν συνολικά σχεδόν τις 4 ώρες. Εξίσου χορταστικό είναι και το περιεχόμενο αυτών των εννέα ταινιών (τουλάχιστον από άποψη budget, που μόνο «τσιγκούνικο» δεν το λες). 

Στο στόρι τώρα: Με το ξεκίνημα των ανοιξιάτικων διακοπών, το σκοτάδι απλώνεται ξανά στο Χόκινς. Ένας νέος τρομακτικός αντίπαλος έρχεται, στοχεύοντας στις ανασφάλειες και στα σκοτεινά μυστικά που όλοι κρύβουμε. Αναγκάζοντας τη –διάσπαρτη στις τέσσερις άκρες του χάρτη– Γκούνις συμμορία μας (δεύτερη ’80ς αναφορά) να σηκώσει τα μανίκια και να προσπαθήσει να νικήσει και σε αυτή την τελική μάχη.

Εννοείται πως έχουν δίκιο όσοι επιμένουν ότι δεν είναι κάθε καρέ της σειράς εντελώς απαραίτητο. Ότι δηλαδή, αν το ήθελαν οι δημιουργοί, θα μπορούσαν να σφίξουν λίγο τα λουριά και να μη σπαταλήσουν, για παράδειγμα, χρόνο σε υποπλοκές όπως αυτή που έχει σχέση με τη Ρωσία. Αυτοί, ωστόσο, που τα λένε είναι οι ίδιοι που σταματάνε όταν χορταίνουν, όσο και να τους αρέσει το φαγητό. Η τέταρτη, λοιπόν, σεζόν του Stranger Things δεν είναι φτιαγμένη για εκείνους τους λιτοδίαιτους. Απαιτεί λαιμαργία. Τη λαχτάρα να βουτήξεις ξανά πίσω σε αυτό το νοσταλγικό sci-fi/horror ’80s τριπάκι, για να περάσεις καλά αλλά και να τρομάξεις, μαζί με μια παρέα παιδιών που έχεις προλάβει να αγαπήσεις. 

Mπόνους, όπως σε κάθε σεζόν μέχρι τώρα, καινούργια πρόσωπα που έρχονται να αντικαταστήσουν όσους μας άφησαν χρόνους στα χέρια του προηγούμενου κακού. Πρόκειται για έναν αλγόριθμο (πόσους είμαι μείον, πόσους και ποιους πρέπει να προσθέσω) που οι δημιουργοί του Stranger Things έχουν αναγάγει σε επιστήμη. Οι νέοι χαρακτήρες της σεζόν είναι ο χεβιμεταλάς διοργανωτής του Dungeons & Dragons club, στο οποίο ανήκουν ο Μάικ και ο Ντάστιν, ο μακρυμάλλης ντελιβεράς που γίνεται φίλος του Τζόναθαν και φυσικά ο Ρόμπερτ Ίνγκλαντ, ο ηθοποιός που μας σύστησε τον Φρέντι Κρούγκερ, σε ένα cameo που έχει τη δική του σημασία και προστιθέμενη αξία.

ΙΝFO
Δημιουργοί: Ματ και Ρος Ντάφερ.
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 93%.
Η σειρά προβάλλεται από το Νetflix.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή