Η θερινή σύναξη κεραμιστών από τη Σίφνο στο Μοναστηράκι

Η θερινή σύναξη κεραμιστών από τη Σίφνο στο Μοναστηράκι

Δεκαεννέα κεραμίστες και κεραμικά εργαστήρια της Σίφνου δίνουν ραντεβού στo Mon Coin Studio.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΕΡΙΑ ΔΥΝΑΤΑ, ΕΠΙΔΕΞΙΑ, έμπειρα και τρυφερά συνάμα μαλάζουν τον πηλό, τον αναδομούν, τον πλάθουν, τον μεταμορφώνουν σε είδη οικιακής χρήσης, μαγειρικά σκεύη, δοχεία για μεταφορά υγρών και άλλα χρηστικά αντικείμενα. Με μεράκι, νερό και τα πλούσια αργιλώδη κοιτάσματα της Σίφνου οι τεχνίτες του νησιού αφηγούνται την ιστορία τη δική τους, του τόπου και των κατοίκων του μέσα από κεραμικές δημιουργίες που φιλοξενούνται στο Mon Coin Studio το φετινό καλοκαίρι. Είναι παράδοση κάθε χρόνο το Mon Coin να παρουσιάζει, παράλληλα με τις θεματικές ομαδικές εκθέσεις, μια περιοχή της Ελλάδας με έντονη κεραμική δραστηριότητα. Η Σίφνος διαθέτει σημαντικότατη αγγειοπλαστική παράδοση –από τις σημαντικότερες στη νεοελληνική ιστορία– και μια δημιουργική κοινότητα από ταλαντούχους κεραμίστες και καλλιτέχνες. «Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστή την κεραμική της Σίφνου είναι η λιτή ομορφιά των σχημάτων και η κομψή διακόσμηση, που προκαλούν μια αίσθηση διαχρονικότητας, στα απλά καθημερινά αντικείμενα και στη χρήση τους», σημειώνει η δημιουργός του Mon Coin Studio, Ελεονόρ Τρενάντο-Φινέτη. Οι επισκέπτες θα δουν παλιά παραδοσιακά αγγεία, θα μάθουν την ιστορία τους και θα γνωρίσουν σύγχρονες δημιουργίες των εργαστηρίων του νησιού – στην έκθεση συμμετέχει η πλειονότητα των εργαστηρίων.

Η θερινή σύναξη κεραμιστών από τη Σίφνο στο Μοναστηράκι-1INFΟ
Η έκθεση σύγχρονης κεραμικής Ceramic journey around Greece: Sifnos φιλοξενείται έως 15/09 στο Mon Coin Studio, Θησείου 7, Μοναστηράκι.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή