Daios Cove: Το νέο γαστρονομικό διαμάντι της Κρήτης

Daios Cove: Το νέο γαστρονομικό διαμάντι της Κρήτης

Ελληνική έμπνευση, εξωστρέφεια, σουξέ της ντόπιας παράδοσης μεταφερμένα στο σήμερα με γούστο και επιμέλεια και ωραία κρητικά προϊόντα.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φιλέτα μπαρμπουνιού σοφρίτο: ελαφροψημένα, κατά τον ιδεώδη τρόπο, με μια χαλαρή, ζουμερή σάλτσα με λεμονόχορτο και τηγανητό φαγόπυρο, που προσθέτει το στοιχείο του τραγανού και μια νοστιμιά καβουρδισμένου καρπού στο πιάτο. Εξαιρετικό.

Κεφτέδες μπακαλιάρου: τραγανότατοι και ζουμερότατοι και ψαρένιοι. Με μαγιονέζα πλουμισμένη με χλωρό κρεμμύδι. Ζητά ζύθο το ασπαίρον αυτό τηγανητό. Τέλειος μεζές.
Καλαμάρι στη σχάρα, κρουστό και μαστιχωτό, με τραγανά πράσινα φασολάκια σόγιας edamame και κρεμμυδόζουμο. Το ψητό του θαλασσινού με το χλωρό του φασολιού, μμμμμ!

Αθηναϊκή σαλάτα με ψάρι ημέρας, καπνιστή μαγιονέζα, πράσινο μήλο, πέρλες μοσχολέμονου και σκόνη αυγοτάραχου για την πικάντικη τσαχπινιά. Παρότι μαγιονεζάτο, είναι ένα εξόχως φίνο, δροσερό πιάτο. Το φρέσκο ψάρι μοσχοβολά.

Ψάρι ημέρας (πετύχαμε πελαγίσιο λαβράκι) ψητό με βλίτα αχνιστά και έναν λεμονάτο ζωμό από βασιλομανίταρα. Βουνό και θάλασσα και μια λαχταριστή ωδή στην απλότητα.
Ραβιόλια γεμιστά με κοκκινιστό κιμά κουνελιού, πλούσια κρέμα κρητικής γραβιέρας και κρεμμυδάκια για στιφάδο. Το σουλούδικο πιάτο ζητά σοβαρότατα κρασιά και ευτυχώς η λίστα έχει κάμποσα από δαύτα.

Daios Cove: Το νέο γαστρονομικό διαμάντι της Κρήτης-1

Το αυτό και το επόμενο: ρολά μελιτζάνας γεμιστά με σιγομαγειρεμένο λιωτό μοσχάρι, κοκκινιστό, σκεπασμένα με μια αφράτη κρέμα μπεσαμέλ. Το όλον γαρνίρεται με τραγανές τηγανητές «ταλιατέλες» από κολοκύθι και πατάτα. Ένας μουσακάς μοδάτος και μελάτος, ρευστός, λουκούμι θα λέγαμε.

Μου άνοιξε (ξανά) η όρεξη τώρα που περιγράφω τα πιάτα που απολαύσαμε στην Taverna, τη συγκινητικής νοστιμιάς και ωραιότητος γαστροταβέρνα στον κλειστό σαν όστρακο όρμο του ξενοδοχείου Daios Cove στον κόλπο Μιραμπέλου Αγίου Νικολάου Κρήτης. Αχ, να ’μουν εκεί τώρα! 

Την κουζίνα μαστορεύει ο ντόπιος Ζάχος Παπαδάκης, ένας σπαρταριστός μάγειρας. Ελληνική έμπνευση αλλά και εξωστρέφεια, κόμφορτ στοιχεία, αρκετά σουξέ της ντόπιας παράδοσης μεταφερμένα στο σήμερα με γούστο και επιμέλεια, αρκετό ψάρι (πώς αλλιώς;), ωραία τοπικά προϊόντα, ωραία κρασιά, όλα συναρμοσμένα δεξιοτεχνικά σε μια παραθαλάσσια θερινή κουζίνα της τέρψης.

Το γεύμα ξεκινά με ψωμί, ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας και μια σάλτσα από (ψητή;) ντομάτα για το ψωμί ή το πιρούνι μας. Η ορεκτική αυτή αρχή, καλοκαιρινή και ελληνική, προοικονομεί θαυμάσια τη συνέχεια.

Daios Cove, Βαθύ, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη. Τ/28410-62640. Κόστος: περί τα 40-45 ευρώ κατ’ άτομο (χωρίς ποτά). Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά μεσημέρι-βράδυ, για τους πελάτες του ξενοδοχείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή