Σινεφίλ Νύχτες στα Εξάρχεια

Σινεφίλ Νύχτες στα Εξάρχεια

Για ενδέκατη χρονιά, οι προβολές «Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι», που διοργανώνει ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης, επιστρέφουν στο Σινέ Ριβιέρα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καρδιά του καλοκαιριού του 2021, ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης, που βρίσκεται πίσω από τις προβολές του Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι, συνεργάστηκε με τον Άκη Καπράνο των μεταμεσονύχτιων προβολών του Midnight Express στη Ριβιέρα των Εξαρχείων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, στο ιστορικό σινεμά προβλήθηκε η ταινία «Οι διαρρήκτες», μια αστυνομική περιπέτεια με τους Ομάρ Σαρίφ και Ζαν Πολ Μπελμοντό, που γυρίστηκε στην Αθήνα εν μέσω δικτατορίας.

Γράψαμε πέρυσι γι’ αυτήν στην στήλη «Δρομολόγια» (τεύχος 948): «Σαρίφ και Μπελμοντό σε ένα κυνηγητό στον Πειραιά του ’71, κασκαντεριλίκια στη Βασιλίσσης Σοφίας και ψεύτικοι διάλογοι προκάλεσαν τόσα γέλια που φτιάχνεις καινούργιους κοιλιακούς».Ήταν ο ορισμός μιας κινηματογραφικής εμπειρίας που μοιράζεσαι μαζί με άγνωστους ανθρώπους, καθώς οι εξτραβανταδόρικες σκηνές των καταδιώξεων προκαλούσαν ένα απίστευτα συγχρονισμένο γέλιο που συνοδεύει κάθε μνήμη από εκείνη τη βραδιά. Αυτός είναι και ο λόγος που περίμενα αυτόν τον Ιούλιο το ραντεβού με το «Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι».

Σινεφίλ Νύχτες στα Εξάρχεια-1
Ωραίος και σέξι 

Δεκατέσσερις κλασικοί τίτλοι προβάλλονται στον κινηματογράφο-στέκι της Βαλτετσίου. Από αυτούς ξεχωρίζουμε τις προπολεμικές σουρεαλιστικές κωμωδίες «Μια νύχτα στην όπερα» και «Το γέλιο βγήκε από την κόλαση» (18/7) για γέλια μέχρι δακρύων, τη «Σειρήνα της Μαρτινίκα» και το «Ωραίος και σέξι» (19/7) που κλείνουν το μάτι στην Καζαμπλάνκα και τον Χάμφρει Μπόγκαρντ και την «Κρυφή ζωή ενός μανεκέν», ένα τολμηρό πορτρέτο ενός μοντέλου, με τη Φέι Ντάναγουεϊ να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας (20/7). 

Σινεφίλ Νύχτες στα Εξάρχεια-2
Μια νύχτα στην όπερα

 

INFO Οι προβολές του Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι διαρκούν έως τις 20 Ιουλίου. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από το viva.gr. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το freecinema.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή