TikTok, άφρο μαλλιά και Πούλιτζερ: Οι νικητές των V&A Illustration Awards

TikTok, άφρο μαλλιά και Πούλιτζερ: Οι νικητές των V&A Illustration Awards

Το Victoria & Albert Museum ανακοίνωσε τους μεγάλους νικητές του διαγωνισμού εικονογράφησης που φέτος κλείνει τα 50 του χρόνια.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΑΥΤΟΣ ΕΣΠΡΩΧΝΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ κι οι δυο τους κουβάλαγαν από ένα σακίδιο. Μες στο σακίδιο υπήρχαν τα στοιχειώδη. Σε περίπτωση που χρειαζόταν να εγκαταλείψουν το καρότσι και να το βάλουν στα πόδια». Το απόσπασμα προέρχεται από το βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Κόρμακ Μακ Κάρθι Ο Δρόμος και αποτυπώνεται οπτικά σε ένα από τα σχέδια του μεγάλου νικητή των φετινών V&Α illustration awards, Ζεράρ ντι Μπουά. Ο Γάλλος εικονογράφος απέδωσε, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή της 50ής έκδοσης των έγκριτων βραβείων, «έξυπνα το συναίσθημα του βιβλίου» για την τρυφερή σχέση πατέρα και γιου που διασχίζουν μια ερημωμένη χώρα, ενώ η ζωγραφική του υπήρξε «μαγευτική, πλούσια και σπαρακτική». Το βραβείο στην κατηγορία της εικονογράφησης δημοσιογραφικού κειμένου δόθηκε στον Τζέιμς Έλμπον για το έργο του Τiktok, στο οποίο απεικόνιζε έναν νεαρό με διεσταλμένες κόρες να υπνωτίζεται από την οθόνη του κινητού του. Το άρθρο του στη Liberation μιλούσε για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η πλατφόρμα στην ψυχική υγεία των νέων. Στην ίδια κατηγορία διακρίθηκε και το έργο τ@ Αλέξις Τσέγκμπα που εικονογράφησε ένα άρθρο στο 1843 Magazine του Economist με θέμα τη βιομηχανία μαλλιών για τη μαύρη κοινότητα (φωτογραφία).

INFO
Τα έργα των νικητών σε όλες τις κατηγορίες θα εκτίθενται έως τις 09/10 στο Victoria & Albert Museum. Διαθέσιμα online στο vam.ac.uk

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή