My Space: Η ζωή στο «σπίτι-καράβι»

My Space: Η ζωή στο «σπίτι-καράβι»

Tο διαμέρισμα της Μαριλένας Βαϊνανίδη, δημιουργού του concept brand με είδη γραφείου και σπιτιού Think Pig, βρίσκεται σε ένα κτίριο της Βουλιαγμένης που κάποτε λειτουργούσε ως ξενοδοχείο.

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
My Space: Η ζωή στο «σπίτι-καράβι»-1
Μπουφές που έχει σχεδιάσει η ίδια. Πάνω του, το μικρό βάζο με σχέδια της ίδιας και η ασπρόμαυρη μολυβοθήκη του παππού της. Στους πίνακες, αφίσες που κάθε τόσο ανανεώνει.

Μετακόμισα εδώ Για να λέω ότι μένω σε ένα ’70s ξενοδοχείο κοντά στη θάλασσα και να εντυπωσιάζω τον κόσμο! επέλεξα αυτό το σπίτι γιατί Ήταν το εξοχικό μας όλα τα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων. στο σπίτι μου μου αρέσει Ότι είναι φωτεινό και έχει ορίζοντα. το σημείο όπου χαλαρώνω Στη γωνιά του καναπέ. δεν ξεχνάω ποτέ Να πιω καφέ. από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ Καφές, μακαρόνια, τυρί. στο σπίτι συνηθίζω Να διαβάζω, να επεξεργάζομαι φωτογραφίες, να σχεδιάζω, να κοιμάμαι, να παίζω με τον σκύλο, να γκρινιάζω ότι δεν μου φτάνει ο χρόνος. στιλ στον χώρο μου δίνει Η τέχνη. Αν και δεν έχω κάποιο έργο με βαρύγδουπη υπογραφή, οτιδήποτε κρέμεται στους τοίχους, από φωτογραφίες έως πόστερ, δίνει στον χώρο το ύφος που θέλω. οι άλλοι λένε για το σπίτι μου Το αποκαλούν «beach house» ή «το σπίτι-καράβι» και έρχονται πιο πολύ για το μπαλκόνι μου και λιγότερο για μένα. θα ήθελα να αλλάξω Πλέον σχεδόν όλα τα έπιπλα. η πρώτη σκέψη που έκανα όταν είδα αυτό το σπίτι Ότι, αν μείνω εδώ, δεν θα θελήσω τίποτε άλλο! καθημερινή συνήθεια Ο πρωινός καφές και η κουβέντα με τους φίλους μου στο chat. το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι όταν ξυπνάω Να ξανακοιμηθώ. 

My Space: Η ζωή στο «σπίτι-καράβι»-2
Η ίδια σε γωνιά του σαλονιού. Στο side table, η αγαπημένη της λάμπα, που έφερε από τη Στοκχόλμη, και design βιβλία.

My Space: Η ζωή στο «σπίτι-καράβι»-3
Στο γραφείο της, που είναι από το ΙΚΕΑ, περνάει τον περισσότερο χρόνο της, γι’ αυτό και ο τοίχος είναι γεμάτος με οτιδήποτε μπορεί να την εμπνεύσει. 

Το πιο χρήσιμο δωμάτιο στο σπίτι μου Το γραφείο μου, εκεί συγκεντρώνομαι σε ό,τι θέλω να φτιάξω. καταλαβαίνει κάποιος ότι ζω εδώ από Τις φωτογραφίες και τις αντιθέσεις, την απόλυτη τάξη σε όσα φαίνονται και το απόλυτο χάος σε ορισμένα ντουλάπια. από το να είμαι σπίτι, προτιμώ Να είμαι σε θερινό σινεμά ή σε ταξίδι. αγαπημένο αντικείμενο Ένα ’70s σκαμπό που είχαμε από τότε που κάναμε εδώ διακοπές. μότο Ζήσε τη ζωή που θέλεις, δεν θα υπάρξει άλλη. τέχνη Monique Baumann, Brooke Didonato, Yoshitomo Nara, Roy Andersson, Γιώργος Λάνθιμος. μόδα Μου αρέσει η Kate Moss και η Maja Wyh και θα μπορούσα να ζω για πάντα μόνο με ρούχα Sézane. το πιο δημιουργικό πράγμα που έκανα πρόσφατα Ένα κολάζ, σήμερα. βιβλίο 100 χρόνια μοναξιάς του Μαρκές και 4321 του Πολ Όστερ. μουσική Alternative Rock, Rock ’n’ Roll, Swing jazz. ταινία The bothersome man του Jens Lien και Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου. προορισμός Βαρκελώνη και ελληνικά νησιά. συλλογή Από τετράδια. ο ήρωάς μου Όσοι βοηθούν ουσιαστικά τους ανθρώπους και τα ζώα. το alter ego μου Ο σκύλος μου, η Κούνια. διακόσμηση Μix ’n’ Μatch. μαγειρεύω Λίγο, είμαι καλύτερη στο να τρώω. για να χαλαρώσω Μιλάω με φίλους, χαζεύω στο Ιnstagram, βλέπω Ροζ Πάνθηρα. με φίλους στο σπίτι Ιδανικά τα καλοκαίρια στο μπαλκόνι. το επόμενο ταξίδι μου Ελπίζω στη Σεβίλλη. στα άμεσα σχέδιά μου Να τελειώσω όσα βιβλία έχω αγοράσει τον τελευταίο χρόνο. ιδανική σχέση Οι λίγοι, πραγματικοί φίλοι. η καλύτερη αίσθηση Να ξαπλώνεις σε καθαρά σεντόνια μεσημέρι, ακούγοντας τα τζιτζίκια.

My Space: Η ζωή στο «σπίτι-καράβι»-4
Το πιο βολικό αντικείμενο του σπιτιού είναι αυτή η ξύλινη κρεμάστρα που το καλοκαίρι γεμίζει με χρωματιστά ρούχα και τον χειμώνα με μαύρα. 

My Space: Η ζωή στο «σπίτι-καράβι»-5
Οι καρέκλες της τραπεζαρίας είναι το πρώτο πράγμα που αγόρασε όταν μπήκε στο σπίτι, γιατί, αν και εξαιρετικά άβολες, ταιριάζουν στο concept του «εξοχικού σπιτιού».

My Space: Η ζωή στο «σπίτι-καράβι»-6
Κούπες με φράσεις που δημιουργεί η ίδια για το Think Pig. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή