Art Athina 2022: Ο σημαντικός ετήσιος καλλιτεχνικός θεσμός επιστρέφει

Art Athina 2022: Ο σημαντικός ετήσιος καλλιτεχνικός θεσμός επιστρέφει

Το Art Athina επιστρέφει για 25ο χρόνο και έχει πλέον διεθνές προφίλ, ανοίγεται σε νέες δράσεις και ενότητες και μας προσκαλεί, στις 16-19 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, να γνωρίσουμε την εικαστική σκηνή της πρωτεύουσας,

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H Art Athina λειτουργεί σαν καθρέφτης της αθηναϊκής εικαστικής σκηνής, ενώ ταυτόχρονα προβάλλει ενδιαφέρουσες προτάσεις από το εξωτερικό», επισημαίνει η καλλιτεχνική της διευθύντρια, Σταματία Δημητρακοπούλου. Από το 2017 που ανέλαβε τη διεύθυνση του σημαντικού καλλιτεχνικού θεσμού, η φουάρ άνοιξε τη βεντάλια των δράσεών της. Σημαντική πτυχή της διοργάνωσης είναι το Feature, με την Art Athina να προσκαλεί έναν ανεξάρτητο επιμελητή –φέτος την Κέιτ Καρούσο– να μας προτείνει τη δική της βόλτα στις αίθουσες τέχνης του κόσμου. Σπουδαίο είναι και το αφιέρωμα στην ελληνική video-art των δεκαετιών ’80 και ’90, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό, αλλά και τα Pavilions που σχεδίασαν τα αρχιτεκτονικά γραφεία LOT και Point Supreme, επισημοποιώντας έτσι το φλερτ της διοργάνωσης με την αρχιτεκτονική. Έμφαση έχει δοθεί επίσης στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της φουάρ, τονίζοντας και τη φιλοσοφία πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως τα podcasts, τα workshops αλλά και τα βραβεία σε νέους καλλιτέχνες. «Η Αrt Αthina δεν είναι κομήτης, δεν εμφανίζεται μία φορά τον χρόνο, αφουγκράζεται όσα γίνονται στην πόλη σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στηρίζει και δρα δυναμικά», τονίζει η κυρία Δημητρακοπούλου.

INFO
Από 16 έως 19/09, Ζάππειο Μέγαρο, λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας, aavirtual.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή