Κυριάκος Ρόκος – Ρουμπίνα Σαρελάκου: Μια δημιουργική συνάντηση στο Μέτσοβο

Κυριάκος Ρόκος – Ρουμπίνα Σαρελάκου: Μια δημιουργική συνάντηση στο Μέτσοβο

Μια δημιουργική συνάντηση του Κυριάκου Ρόκου και της Ρουμπίνας Σαρελάκου στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, στο Μέτσοβο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 έως 16 Ιανουαρίου 2023.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσοι άνθρωποι μπορεί να ζουν στριμωγμένοι στα τοιχία του ανθρώπινου μυαλού; Πόσες εκδοχές του εαυτού μας, καλύτερες ή ανελέητα φρικτές, μπορεί να εγκιβωτίζονται στο κεφάλι μας; Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη όταν είδα το σχέδιο (στη φωτογραφία) με μελάνι σε χαρτί του Κυριάκου Ρόκου. Ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Μυλωνάς και επιμελητής της έκθεσης Δημιουργικές συναντήσεις 2022. Κυριάκος Ρόκος – Ρουμπίνα Σαρελάκου, που διοργανώνει η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, εξηγεί πως αυτοί οι διάλογοι της Πινακοθήκης είναι σημαντικοί αφενός γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση συστήνουν μία από τις μεγάλες εν ζωή Ελληνίδες χαράκτριες και αφετέρου γιατί αναδεικνύουν μια άλλη πτυχή του έργου του Κυριάκου Ρόκου, τον οποίο ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει για τα γλυπτά του. Πού συναντιούνται αυτοί οι δύο; «Ζευγάρι και στη ζωή, με αυθύπαρκτες γραφές, μοιάζουν με παράλληλα ποτάμια τα οποία καταλήγουν στην ίδια θάλασσα. Περιγράφουν και οι δύο την πραγματικότητα μέσα από άλλους δρόμους. Ο Ρόκος καταφεύγει σε σουρεαλιστικές εικόνες για να μιλήσει για ό,τι βιώνουμε όλοι και η Σαρελάκου εφορμά από εικόνες της καθημερινότητας για να τις αναδείξει σε στιγμές ιδιαίτερης αξίας». 

Κυριάκος Ρόκος – Ρουμπίνα Σαρελάκου: Μια δημιουργική συνάντηση στο Μέτσοβο-1
Το τσαγιερό μας της Ρουμπίνας Σαρελάκου, ξυλογραφία σε πλάγιο ξύλο. 

→ INFO
Από 24/09/2022 έως 16/01/2023, Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, Μέτσοβο, averoffmuseum.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή