“Expressions of Light”: 43 έργα για την μαγεία του Αιγαίου

“Expressions of Light”: 43 έργα για την μαγεία του Αιγαίου

Σαράντα τρία φωτογραφικά έργα που κινούνται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας παρουσιάζονται, έως τις 22 Οκτωβρίου, στο εστιατόριο Selene στην Σαντορίνη.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εμείς είμαστε το τοπίο, δεν το ατενίζουμε, αλλά είναι μέσα μας, μας διαμορφώνει και το διαμορφώνουμε με τη ματιά μας», επισημαίνει η φωτογράφος Ζωή Χατζηγιαννάκη. Σε διπλό ρόλο, επιμελητή και δημιουργού, προσκαλεί 15 ακόμα σπουδαίους συναδέλφους της, μεταξύ των οποίων οι Στράτος Καλαφάτης, Πάνος Κοκκινιάς, Γιάννης Χατζηασλάνης, Σπύρος Στάβερης, Αλέξης Βασιλικός, Παύλος Φυσάκης, Νίκος Μάρκου, να μιλήσουν μέσα από το έργο τους για τον τρόπο που το φως επιδρά στο τοπίο, υποχρεώνοντάς μας να «διαβάσουμε» αλλά και να μνημονεύσουμε το ίδιο σκηνικό σε διαφορετικές εκδοχές. Η έκθεση Expressions of Light περιλαμβάνει 43 φωτογραφικά έργα που αποτυπώνουν τον αιγαιοπελαγίτικο χώρο, τη θάλασσα, αλλά κυρίως αυτές τις νησίδες γης που τις λούζει το φως και τις σκάβει ο αέρας, χωρίς ωστόσο να προδίδεται ξεκάθαρα ο τόπος. «Οι εικόνες αυτές κινούνται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, δεν έχει σημασία να δώσουμε ακριβείς συντεταγμένες», υποστηρίζει η επιμελήτρια. Αφορμή για τη συγκεκριμένη θεματική στάθηκαν οι δικές της εικόνες από τη Σαντορίνη. «Για μένα παντού υπάρχει η Σαντορίνη», αναφέρει. Το χαρακτηριστικό σε όλα τα έργα είναι ότι μοιάζουν να είναι άχρονα. Θα μπορούσαν να είναι φωτογραφίες αρχείου ή και λήψεις που τραβήχτηκαν μόλις χθες. Άλλωστε, ο χρόνος πάντα παίρνει διαφορετικές διαστάσεις μέσα μας.

INFO
Η έκθεση Expressions of Light πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Selene Vedema 2022. Έως 22/10, εστιατόριο Selene, Φηρά, Σαντορίνη, selene.gr

“Expressions of Light”: 43 έργα για την μαγεία του Αιγαίου-1
Στράτος Καλαφάτης

“Expressions of Light”: 43 έργα για την μαγεία του Αιγαίου-2
Γιάννης Χατζηασλάνης

“Expressions of Light”: 43 έργα για την μαγεία του Αιγαίου-3
Στεφανία Ορφανίδου

“Expressions of Light”: 43 έργα για την μαγεία του Αιγαίου-4
Παύλος Φυσάκης

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή