Ιδέες για να συνοδεύσετε το τζιν τόνικ σας

Ιδέες για να συνοδεύσετε το τζιν τόνικ σας

Η Μερόπη Παπαδοπούλου μας προτείνει ιδέες για να συνοδεύσουμε τα δροσερά φθινοπωρινά τζιν τόνικ μας.

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτές τις μέρες συχνά πυκνά οι κουβέντες έρχονται αναπόφευκτα στην εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ και σε διάφορα περιστατικά της ζωής της, περισσότερο ή λιγότερο γνωστά. Φυσικά, δεν λείπουν και οι αναφορές στον Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον πρώτο πρωθυπουργό της βασιλείας της.

«Το τζιν τόνικ έχει σώσει περισσότερες ζωές Άγγλων από ό,τι όλοι οι γιατροί της αυτοκρατορίας», φέρεται να έχει πει ο ευφυής και ετοιμόλογος Τσόρτσιλ, κάτι που θυμήθηκε ένας φίλος προχθές όσο ετοιμαζόμαστε να πιούμε δροσερά φθινοπωρινά τζιν τόνικ. Έτσι η συζήτηση ξέφυγε από τη βασίλισσα και γύρισε στο αγαπημένο μας θέμα! Ποτά, ιστορίες, ταιριάσματα. «Ωραία τα τζιν τόνικ, αλλά, βρε παιδί μου, πώς να πίνεις ξεροσφύρι», είπε η Χρύσα, για να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και να προκαλέσει τους πλέον φανατικούς να αποφασίσουμε να τη μυήσουμε στην τζινστρονομία (#ginstronomy).

Ένα πακέτο καπνιστού σολομού ανοίχτηκε στο πι και φι, αρτύθηκε με μια σταγόνα λεμονιού και σερβιρίστηκε αμέσως. Ταυτόχρονα ετοιμάσαμε σαντουιτσάκια με φρέσκο αγγουράκι, κρεμώδες τυρί με βότανα και λευκό ψωμάκι μπριός. Κοιταχτήκαμε, γιατί δεν είχαμε γαρίδες που ταιριάζουν γάντι, αλλά είχαμε ένα κομμάτι τόνο που άλλαξε πορεία και έγινε ένα γευστικό σασίμι με λίγο σέλινο και μια σαλτσούλα με ελάχιστη μαγιονέζα, γιαούρτι και λίγο φρέσκο φασκόμηλο από τη γλάστρα. «Θεϊκό!» ανέκραξε η Χρύσα και το γεύτηκε μαζί με μια γερή γουλιά τζιν τόνικ. 

H συνέχεια ήταν μονόδρομος: το αρνάκι που είχε αρχίσει να ψήνεται στον φούρνο με σκόρδο και φρέσκο τζίντζερ εμπλουτίστηκε με κάρι, φρέσκο κόλιανδρο και δυο τρεις πιπερίτσες τσίλι και, όταν ήρθε η ώρα του, σερβιρίστηκε με μάνγκο τσάτνεϊ. Τα ποτήρια γέμισαν τζιν τόνικ με μια φετούλα λάιμ και οι προπόσεις έδιναν κι έπαιρναν. Mε λίγο φόβο και πολύ πάθος συνεχίσαμε στα τυριά. Λευκά κατσικίσια είχαμε, τα σερβίραμε με ώριμα νεκταρίνια και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο! «Λένε ότι ταιριάζει τέλεια και με σοκολάτα με σταφίδες ή κόκκινα  φρούτα», ψέλλισε κάποιος. Φυσικά δοκιμάσαμε, αλλά δεν μας άρεσε καθόλου. Αντίθετα, ήταν μια χαρά με τα φρεσκοκομμένα φρούτα μας.

Το συμπέρασμα είναι ότι για το παιχνίδι των συνδυασμών φαγητού και ποτού το όριο είναι ο ουρανός. Και πραγματικά αξίζει να δοκιμάζουμε, για την εμπειρία, για τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από ετικέτες και προϊόντα. Για την παρέα, βρε παιδί μου!

Tip

Αν τα βαριέστε όλα αυτά, θυμηθείτε ότι τζιν τόνικ και ποπ κορν ταιριάζουν υπέροχα!

ΙΝFO → Αφού μιλάμε για τζιν, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πρωτοτυπία της Tanqueray να κυκλοφορήσει απόσταγμα χωρίς αλκοόλ! Tanqueray 0,0% από την Diageo, για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πιουν! Με άρκευθο, κόλιανδρο, ρίζα αγγελικής και γλυκόριζα, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ποτό με τις ίδιες νότες του κλασικού Tanqueray London Dry χωρίς αλκοόλ, που σερβίρεται ιδανικά με άφθονο πάγο και τόνικ! Θα το βρείτε σε κάβες και σούπερ μάρκετ με τιμή 20-24 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή