Η αληθινή σχέση της Βασίλισσας Ελισάβετ με τα κόργκι της

Η αληθινή σχέση της Βασίλισσας Ελισάβετ με τα κόργκι της

Το δέσιμο της Ελισάβετ με τα σκυλιά της από την παιδική ηλικία έως τον θάνατό της.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΛΕΣ χώρες όπου έχω ζήσει για λίγο ή πολύ είχαν βασιλιάδες και βασίλισσες. Και όλοι τους είχαν σκυλιά. Τώρα θα μου πείτε, βασιλικά σκυλιά, σνομπαρία! Ναι, με τη διαφορά ότι τα σκυλιά τα ίδια ούτε αισθάνονται ούτε επιδεικνύουν τη βασιλική τους ιδιότητα. Άλλωστε, όλοι ξέρουμε πως τα σκυλιά στον κόσμο των πραγματικών φιλόζωων είναι, ούτως ή άλλως, οι αληθινοί βασιλιάδες. Εμείς είμαστε απλώς οι αυλικοί τους.

Έπειτα, έχουμε την περίπτωση της Ελισάβετ. Η Ελισάβετ αγαπούσε πολύ τα Κόργκι. Κόργκι στα ουαλικά (τα οποία, στα ουαλικά, λέγονται Cymraeg και προφέρονται –περίπου– Κομράιιγκ) σημαίνει σκύλος-νάνος. Πολύ πετυχημένη περιγραφή, μια και, αν δεις ένα Κόργκι από τους ώμους και πάνω, μοιάζει με οποιονδήποτε ποιμενικό. Αν χαμηλώσεις λίγο το βλέμμα σου και δεις αυτά τα μικροσκοπικά ποδαράκια όμως… Δεν κρίνω. Άλλωστε, απ’ ό,τι μαθαίνω, είναι πολύ παιχνιδιάρικα και εκδηλωτικά, με τρυφερή καρδιά και ισχυρό προστατευτικό ένστικτο. Και η βασίλισσα τα λάτρευε, γιατί το πρώτο σκυλί της οικογένειας μπήκε στη ζωή της όταν ήταν μόλις επτά ετών. Τον έλεγαν Dookie και ήταν, φυσικά, ένα Pembroke Welsh Corgi.

Αργότερα, όταν έφτασε σε ηλικία γάμου, η Ελισάβετ απέκτησε το δικό της Κόργκι. Αυτή τη φορά ήταν ένα κορίτσι, η Σούζαν, που η βασίλισσα λάτρεψε κυριολεκτικά! Η Σούζαν φρόντιζε να υπενθυμίζει τακτικά το βασιλικό της προνόμιο επί των υπηκόων της. Έγινε πρωτοσέλιδο την πρώτη φορά που δάγκωσε τον βασιλικό χορδιστή ρολογιών – ναι, αυτό είναι ένα από τα σπάνια επαγγέλματα συνδεδεμένο με τη βασιλεία, καθώς αφορά τη συντήρηση περισσοτέρων των χιλίων ωρολογίων τοίχου στις βασιλικές κατοικίες και ο επίσημος τίτλος είναι «Royal Horological Conservator». Στη συνέχεια της πολυτάραχης ζωής της θα άρπαζε τόσο πολλούς αυλικούς αστραγάλους, που έπαψε πια να είναι είδηση για τα ταμπλόιντ. Βλέπετε, τα Κόργκι εκτρέφονταν ανέκαθεν για να συμμαζεύουν τα κοπάδια των αιγοπροβάτων και ο τρόπος που διδάσκονταν να το κάνουν ήταν να τσιμπολογάνε τα πόδια τους. Εξ ου και τα δικά τους, κοντά ποδαράκια.

Πάνω από τριάντα Κόργκι έζησαν δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ. Κάποια στιγμή, όταν ήταν ήδη πολύ μεγάλη, δήλωσε ότι δεν θα πάρει άλλο σκυλί, γιατί δεν θα ήθελε να το αφήσει ορφανό όταν πεθάνει (πράγμα που βρίσκω πολύ υπεύθυνο και τρυφερό). Με την καραντίνα του κορωνοϊού, όμως, τα Κόργκι επέστρεψαν στους βασιλικούς θαλάμους. Και, σύμφωνα με τον γιατρό της υπερήλικης βασίλισσας, «η παρουσία τους δεν ήταν μόνο ανακουφιστική της μοναξιάς· ήταν επίσης ενισχυτική της υγείας της». Γιατί η βασίλισσα έβγαζε η ίδια τα σκυλιά της βόλτα. Μέχρι τα βαθιά της γεράματα. Μέχρι που δεν μπορούσε να σταθεί πια όρθια. Ναι. Η βασίλισσα αγαπούσε πολύ τα Κόργκι. Διόρθωση: αγαπούσε πολύ τα σκυλιά της!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή