True Believers: Μια έκθεση-τιμή στην επιδραστική γκαλερί “The Apartment”

True Believers: Μια έκθεση-τιμή στην επιδραστική γκαλερί “The Apartment”

Στην Crux Galerry, έως τις 29 Οκτωβρίου, φιλοξενείται η έκθεση που αποτίει φόρο τιμής στην γκαλερί "The Apartment" και στον ιδρυτή της, Βασίλη Ντούπα.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γκαλερί Τhe Apartment υποδέχτηκε για πρώτη φορά κόσμο το 2001 στον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας του ’30 στην οδό Βουλής. Στη διάρκεια της μάλλον σύντομης ζωής της –έκλεισε το 2011– κάλυψε θέματα και σύστησε καλλιτέχνες που θα μας απασχολούσαν τα επόμενα χρόνια, όπως η Σόνια Μπόις, που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στη φετινή Μπιενάλε της Βενετίας. Την επιδραστικότητα αυτού του ιδιαίτερου χώρου και την τόλμη των επιλογών του ιδρυτή της και επιμελητή Βασίλη Ντούπα τιμά η περιοδική έκθεση True Believers στην Crux Galerie. Αυτή την περίοδο παρουσιάζεται το δεύτερο μέρος του αφιερώματος με ένα σχόλιο πάνω στη δυνατότητα της ζωγραφικής να ανανεώνεται και να επαναπροσδιορίζεται ενάντια σε εκείνους που για χρόνια προέβλεπαν το τέλος της. «Τη δεκαετία του ’90 στην Αμερική, όταν το ενδιαφέρον μονοπωλούσαν τα ψηφιακά μέσα, η ζωγραφική βρήκε άλλους τρόπους να υπάρξει», σημειώνει ο κ. Ντούπας. «Ξέφυγε από τον καμβά, άλλαξαν οι χειρονομίες, οι πηγές έμπνευσης, ακόμα και η ίδια η ιδέα της ζωγραφικής μετακινήθηκε από τους στερεoτυπικούς ορισμούς της». Στην έκθεση παρουσιάζονται καινούργια έργα καλλιτεχνών που είχαν φιλοξενηθεί στην ιστορική γκαλερί – Σωτήρης Πανουσάκης, Βασίλης Μπαλατσός, Έμι Αβόρα, Kώστας Τσώλης, Nτάνιελ Στέργκις.

INFO
Έως 29/10, Crux Galerie: Σέκερη 4, Κολωνάκι, cruxgalerie.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή