My Space: Στο brit-pop σπίτι της Μαριαφλώρας Λέεκ

My Space: Στο brit-pop σπίτι της Μαριαφλώρας Λέεκ

Η δημιουργός του brand μόδας ΣΟΜΦ ζει με την οικογένειά της στο ανακαινισμένο πατρικό της σπίτι στου Παπάγου, όπου συναντιούνται British pop, ρετρό, boho και μοντερνισμός

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
My Space: Στο brit-pop σπίτι της Μαριαφλώρας Λέεκ-1
Η ίδια σε γωνιά του σαλονιού, πίσω της η βιβλιοθήκη που φιλοξενεί τα πικάπ και τους δίσκους της, αριστερά κεραμικό κασπό από το In the Μane o’ Love και δεξιά στον τοίχο έργο της Louise Riley.

Αγαπημένο σημείο στο σπίτι Ο καναπές του σαλονιού που ατενίζει την αιωνιότητα (εννοώ το έργο που αναγράφει Forever στον απέναντι τοίχο). από το σπίτι μου δεν λείπει ποτέ Το πράσινο. Τα φυτά με ηρεμούν και γι’ αυτό είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού μου. Μου αρέσει να τα φροντίζω και να τα βλέπω να μεγαλώνουν και να αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές. τo σπίτι μου είναι Ο φανταστικός μου κόσμος σε υλική μορφή. αγαπημένο αντικείμενο στο σπίτι μου Το πορσελάνινο φωτιστικό κλόουν της Lladro, έργο του Χάιμε Αγιόν. Ανάβει ακουμπώντας απαλά τη χρυσή μυτούλα του! καλλιτέχνης Μάικ Κέλι. συλλογή Πορσελάνες και διάφορα παλιά αντικείμενα, που συνθέτουν το δικό μου cabinet de curiosités. σουβενίρ Βιβλία για τέχνη και design από μουσεία. όταν ήμουν μικρή  Έφτιαχνα με μανία ρούχα για τις Barbie μου μαζί με τις γιαγιάδες και τη μαμά μου. στον ελεύθερο χρόνο μου Κάνω κηπουρική. Θα ήθελα να διαβάζω περισσότερα βιβλία και να πηγαίνω σε περισσότερες συναυλίες όπως παλιά, αλλά έχω δύο μικρά τετράχρονα που με μονοπωλούν. βιβλίο Το Middlesex του Τζέφρι Ευγενίδης. μουσική Rock, new wave, post punk και πολλά άλλα. H μουσική είναι από τις μεγαλύτερες πηγές έμπνευσης στη δουλειά μου, αγαπώ να βλέπω live συναυλίες. ταινία Wings of desire του Βιμ Βέντερς και Gummo του Χάρμονι Κόριν. Και όλες οι ταινίες της Σοφία Κόπολα. το ταξίδι που δεν θα ξεχάσω ποτέ Στο Τουλούμ, στο Μεξικό, με μια μεγάλη ετερόκλητη παρέα εκκεντρικών φίλων μου απ’ όλο τον κόσμο.

My Space: Στο brit-pop σπίτι της Μαριαφλώρας Λέεκ-2
Στο ραφείο εντός του σπιτιού, μπλούζα από ελαστικό δίχτυ ΣΟΜΦ.

το επόμενο ταξίδι Ένα long weekend στο Άμστερνταμ. στιλ Forever ’90s girl. χρώμα Ροζ με μαύρο. rints  Έκανα πάντα παρέα με γραφίστες και νομίζω ότι έχει παίξει ρόλο στο ότι η δουλειά μου είναι κυρίως βασισμένη σε ντεσέν. η μόδα μου Είναι προσιτή σε όλ@, αρκεί να έχουν όρεξη να τολμήσουν. rand Αγαπώ τον Κρίστοφερ Κέιν, με τον οποίο είχα την τύχη να δουλεύω στο Λονδίνο. Διαχρονικά τα Miu Miu και πρόσφατα τα Ottolinger. ΣΟΜΦ Μου είναι πάντα δύσκολο να περιγράψω τη δουλειά μου, γιατί είναι πολύ προσωπική. Μου αρέσουν οι ’90s φόρμες και όλα μου τα prints κρύβουν μια ιστορία. διακόσμηση Modern Bohemian. συνήθεια Μας αρέσει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας όλοι μαζί. Γι’ αυτό βάλαμε δύο βρύσες στον νιπτήρα του μπάνιου! μαγειρεύω Ελάχιστα. Το αγαπημένο μου σπιτικό πιάτο είναι οι φακές. με φίλους στο σπίτι Θα μαγειρέψει κάτι φανταστικό ο άντρας μου κι εγώ θα ασχοληθώ με το art de la table. Θα κάνουμε impromptu χορευτικά στο σαλόνι με τα παιδιά και θα παραγγείλουμε παγωτό delivery. με την οικογένειά μου στο σπίτι Θα μαγειρέψουμε λιτά, θα ζωγραφίσουμε, θα παίξουμε με lego και θα κάνουμε παρέα με τον γατούλη μας τον Τούνα. η γειτονιά μου Είναι όμορφη, γιατί είναι δίπλα στον Υμηττό. Μετά από δέκα χρόνια στο κέντρο, η ησυχία το βράδυ μού μοιάζει μαγική. στα άμεσα σχέδιά μου Η επόμενη συλλογή ΣΟΜΦ! ιδανική σχέση Mε τους φίλους, γιατί, όσος καιρός και να περάσει, όταν τους δεις είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.

My Space: Στο brit-pop σπίτι της Μαριαφλώρας Λέεκ-3
Στην κουζίνα, πίνακες του Steven Makris, φωτιστικό του Bruno Munari για την εταιρεία Danese, στο τραπέζι δίσκοι Hay από το Myran και πιάτο Greece is for Lovers, καρέκλες Kartell.

My Space: Στο brit-pop σπίτι της Μαριαφλώρας Λέεκ-4
Το αγαπημένο της πορσελάνινο φωτιστικό της Lladro, έργο του Jamie Hayon.

My Space: Στο brit-pop σπίτι της Μαριαφλώρας Λέεκ-5
Στον τοίχο της τραπεζαρίας, έργο του άντρα της, Jonas Lehec, που αναγράφει Forever.

My Space: Στο brit-pop σπίτι της Μαριαφλώρας Λέεκ-6
Τραπεζαρία από ατσάλι και κρύσταλλο, από τους συλλέκτες Back to the Future Furniture, βάζο HK Living από το λονδρέζικο κατάστημα Mad Atelier, vintage φωτιστικό από γυαλί Murano.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή