2020: Obscene – Ένα «άσεμνο» μανιφέστο στη Στέγη

2020: Obscene – Ένα «άσεμνο» μανιφέστο στη Στέγη

Η χορογράφος Αλεξάνδρα Μπαχτσετζή εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στο σώμα και το ηδονοθηρικό βλέμμα.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«I am a woman, not a fool», δηλώνει η Αλεξάνδρα Μπαχτσετζή και στήνει στη Στέγη μια περφόρμανς-μανιφέστο με τον τίτλο 2020: Obscene. Η ταλαντούχα περφόρμερ, χορογράφος και εικαστική καλλιτέχνις, που έχει έδρα τη Ζυρίχη και μετράει σημαντικές συνεργασίες στην καριέρα της (MoMA Νέας Υόρκης, Tate Modern Λονδίνου, ImPULSTanz Βιέννης, Julidans Άμστερνταμ κ.ά.), χρησιμοποιεί το σώμα, το κείμενο και την εικόνα για να διερευνήσει τα ασαφή όρια του «άσεμνου» (obscene) επί σκηνής (on scene). Το σκηνικό της, με τα χτυπητά χρώματα και τις κάμερες που καταγράφουν τα πάντα, είναι στο όριο, όπως και όλα όσα συμβαίνουν στα 85 λεπτά αυτής της περφόρμανς που φιλοδοξεί να ρίξει φως στον lifestyle σαδομαζοχιστικό φετιχισμό του ερωτισμού. Από κοινού με τρεις ακόμα περφόρμερ (Owen Ridley-Demonick, Tamar Kisch, Σωτήρη Βασιλείου), η χορογράφος εστιάζεται στη σχέση ανάμεσα στο σώμα και στην «κατανάλωσή» του από το ηδονοθηρικό βλέμμα. Στα έργα της, όπου διασταυρώνονται πολλοί κόσμοι (από τη ζωγραφική μέχρι τη βιομηχανία του πορνό), εξετάζει τα προβλήματα του θεάτρου ως μηχανισμού χειραγώγησης σε ό,τι αφορά την αποπλάνηση, την έλξη και τα παιχνίδια της σεξουαλικής ταυτότητας.

INFO 6-18/12, στις 21.00, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107). Προπώληση: 211-1981784 & onassis.org.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή